עוגיות מלוחות עם שמן – חוויה שבאמת אסור לפספס!
כולנו מכירים את הרגע הזה, כשיש חשק בלתי נשלט לנשנש משהו טעים, אבל לא רוצים את המתוק המשעמם. אתמול בערב, כשישבתי עם חברים על כוס תה, אחד מהם הכין עוגיות מלוחות עם שמן. ההרגשה הייתה מדהימה! התערובת הזו של מליחות ובצק פריך עשתה לי את זה. זה היה רגע שמשאיר טעם של עוד. אי לכך, החלטנו שהעוגיות האלה חייבות להיות חלק מהמתכונים הביתיים שלנו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 20 עוגיות
המרכיבים הדרושים
למה בעצם עוגיות מלוחות עם שמן? מה הופך אותן לכל כך אגדי? כיום, עם כל כך הרבה מתכונים מתוקים סביבנו, העוגיות האלו מציעות לנו טעם שונה, משגע במיוחד, שלא נדבר על כך שהן פשוט נעלמות מהצלחת. למרכיבים יש תפקיד חשוב כאן. כל חומר מתמזג בצורה כזו שמקנה עוגיה מענגת.
- 300 גרם קמח חיטה (שאפשר לשדרג לקמח ללא גלוטן)
- 150 מ"ל שמן זית איכותי (מדהים, לא הכנתם כלום עם שמן רגיל!)
- 100 גרם גבינת פטה מפוררת (או גבינה צהובה גרוסה)
- 1 ביצה (לגרסה טבעונית, אפשר לשים ¼ חצי עגבנייה מבושלת)
- 1 כפית מלח
- ½ כפית כמון (יש המעדיפים קימל, ואפשר אפילו לשים תערובות תבלינים)
- 1 כף שומשום (לפריכות נוספת)
- קצת מים – אם צריך להדביק את הבצק.
שלבי ההכנה
אם חשבתם שזה מתכון מסובך, אתם טועים! הכנת העוגיות האלו היא פשוטה וישרה. לא תאמינו שהטעם עולה על הזמן שצריך להשקיע.
- מניחים את כל החומרים היבשים (קמח, מלח, כמון ושומשום) בקערה גדולה.
- מערבבים היטב עד שהתבלינים משתלבים בקמח.
- מוסיפים את השמן והגבינה ומערבבים עד שהתערובת מתחילה להיבנות.
- טורפים את הביצה ומוסיפים אותה. אם בחרתם בטבעונית, הוסיפו את העגבנייה.
- מערבבים עד לקבלת בצק אחיד. במידה והוא יבש מדי, מוסיפים כמות קטנה של מים.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-15-20 דקות.
- מחממים תנור על טמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
- מרדדים את הבצק לשכבה בעובי של כ-5 מ"מ.
- חותכים לריבועים או צורות אהובות בעזרת סכין או חותכן עוגיות.
- מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מניחים בתנור למשך 15-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות lightly.
- מוציאים ומניחים להן להתקרר כדי שיתקבלו פריכות מדהימה!
אפשרויות שדרוג
אם אתם מחפשים לגוון, הנה כמה שדרוגים שאפשר לנסות:
- תוספת ירקות: זה הזמן להוסיף פרוסות זיתים, פטריות קצוצות או אפילו תרד קצוץ.
- תבלינים נוספים: ניתן להוסיף טעמים כמו פפריקה, שום גבישי או תיבול חשק לפי טעמכם.
- לפצח את המעטפה: אפשר לשים למעלה קצת שומשום, חלבה או קצח כדי להקנות טעם נוסף.
- בצק מתוק במיוחד: למי שיבקש להכין אותם מתוקים, אפשר לשים מעט סוכר במקום מלח או לפרוס מגש עם שוקולד מריר קצוץ מעל.
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את העוגיות במקרר?
כן, העוגיות נשמרות היטב במשך שבוע במקרר, אבל סביר להניח שלא יחזיקו כל כך הרבה זמן!
האם ניתן להקפיא אותן?
בהחלט! אם תבשילו קצת יותר מדי ואינכם מתכוונים לאכול את כולן, פשוט שימו במקפיא.
מה אפשר לשים במקום גבינת הפטה?
כל גבינה קשה ובמיוחד גבינת פרמזן או גבינת צהובה יכולה להתאים כאן.
מה אם אני לא אוהב כמון?
לא משנה כמה תוספות! ניתן להחליף אותו בתבלינים אחרים לפי הטעם שלכם, כמו אורגנו או פפריקה.
האם עוגיות אלו מתאימות לילדים?
בהחלט! ילדים מאוד אוהבים את הטעם והעיסוק בהכנה יכול להיות חוויה נהדרת.
מה אם אין לי שומשום?
לא קורה כלום! אפשר להשאיר את המנה ללא שומשום או להשתמש בכל אגוז אחר שאתם אוהבים.
האם ניתן להכין את הבצק מראש?
כמובן! אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר עד שבוע.
באילו מרכיבים אחרים אפשר להשתמש?
מרכיבים נוספים יכולים לכלול שקדים קצוצים, גבינת עיזים או אפילו תבלינים שונים שיאהבו.
איך אני מזהה שהעוגיות מוכנות?
המראה חייב להיות מוזהב ויפה! אם קצה העוגיה מתחתן ויוצר צבע כהה, הגיע הזמן להוציא.
האם אפשר להשתמש בשמן אחר?
שמן חמניות או קנולה יכולים גם להתאים, אך הם לא יתנו את אותו טעם עשיר ושומני כמו שמן הזית.
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם! כל אחד צריך לדעת איך להכין עוגיות מלוחות שממכרות כל כך! שתפו ברשתות החברתיות והזמינו את כולם להצטרף לחוויה הנפלאה הזאת!