"`html
עוגיות טבעוניות במילוי אגוזים וצימוקים
אם אתם מחפשים מתכון לעוגיות שישאיר אתכם עם חיוך ענק על הפנים, הגעתם למקום הנכון! עוגיות טבעוניות מדהימות אלו פוסעות בין עולמות של טעם וקלות הכנה. הן מספקות חוויית טעם מעלפת, שכל ביס מהם משכר וממכר. תכננו להתעורר בבוקר עם ניחוח מתוק של עוגיות טריות? אתם לא תתאכזבו!
זמן הכנת המתכון
- משך הכנה: 15 דקות
- משך אפייה: 10-12 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כעת, נצא לדרך עם מרכיבים שיכניסו אתכם לעולם הטעמים המושלם!
- 1 כוס קמח חיטה מלאה
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 1/4 כוס שמן קוקוס מומס
- 1/4 כוס חלב שקדים (או כל חלב צמחי אחר)
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (אגוזי לוז, פקאנים או אגוזי מלך)
- 1/4 כוס צימוקים
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
המרגלים של המתכון הזה הם מרכיבים יומיומיים, אבל השילוב ביניהם יוצר משהו אגדי. מדובר כאן בעוגיות שמשגעות את השולחן ומבקשות ממנו ללקק את האצבעות!
שדרוגים ועצות מיוחדות
למי שרוצה לרענן את המתכון, יש כמה שדרוגים מעניינים. אפשר להוסיף קקאו לאפקט שוקולדי חזק, או להחליף את האגוזים בצביתה של קוקוס גרוס. וגם, שימו לב, אפשר לשדרג את הצימוקים לתמרים קצוצים, שיספקו מתיקות רכה ונימוחה.
שלבי ההכנה
עכשיו, כאשר התאספנו עם כל המרכיבים ברחבי המטבח, הגיע הזמן להיכנס לפעולה!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים בקערה את כל החומרים היבשים – קמח, סוכר, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
- מערבבים את החומרים עד שהתערובת אחידה מספיק.
- מוסיפים את השמן וחלב השקדים, ומערבבים עד שנראה שהכל משתלב.
- מוסיפים את האגוזים והצימוקים ומערבבים בעדינות.
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משתמשים בכף ליצירת כפות עיסה בגובה של 2 ס"מ בין כל עוגיה.
- אופים את העוגיות כ-10-12 דקות עד שהן מתחילות להזהיב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר מעט על התבנית לפני שמעבירים לרשת קירור.
פלאי הטעמים וחוויית האפייה המדהימה כבר כאן! אחרי הכל, כל ביס מהעוגיות הללו הוא כמו נשיקה מתוקה מהשמש.
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את העוגיות?
כן, העוגיות נשמרות היטב בקופסה אטומה בטמפ’ חדר למעלה משבוע.
האם ניתן להכין את העוגיות מבלי להוסיף סוכר?
בוודאי! ניתן להשתמש בממתיקים טבעיים כמו דומדמניות או תמרים קצוצים.
האם יש אפשרות להכין גרסה ללא גלוטן?
כמובן! תוכלו להחליף את הקמח החיטה בקמח שקדים או בקמח תפו”א.
כמה זמן היא מחזיקה לאחר האפייה?
אם שומרים בקופסה אטומה, הן יכולות להחזיק עד שבועיים ואף יותר.
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
בהחלט! ניתן להקפיא אותן עד חודש. כשמתחשק לכם, פשוט הוציאו שעה לפני האכילה.
האם אפשר להוסיף פרי אחר במקום הצימוקים?
בהחלט! פרי יבש כמו משמש או תמרים יכולים להיות תוספת מעולה.
מה ניתן לשים במקום חלב שקדים?
אפשר להשתמש בחלב סויה, חלב קוקוס או אפילו במים.
האם ישנה אפשרות להפוך את העוגיות למתוקות יותר?
כמובן, הוספת כף נוספת של סוכר או שטחית של דבש יכולה להוסיף מתיקות.
כיצד ניתן להמיר את המתכון לעוגיות שוקולד?
פשוט הוסיפו קקאו ומעט שוקולד מריר קצוץ לתערובת.
האם מומלץ לשמור את העוגיות במקרר?
לא מומלץ, אלא אם יש צורך – בעיות לחות יכולות לשנות את המרקם שלהן.
טוב, מה עוד יש להגיד על העוגיות שלנו? אלו שהכנתם הן לא סתם עוגיות, הן מתכון מדהים, משגע ומעלף להתחיל את יום שישי בשבוע. אם מצאתם את המתכון כמעניין ומרענן, אל תשכחו לשתף אותו בכל הרשתות החברתיות, כי כולם צריכים לדעת על העוגיות הללו! מתוקות, מורט מסכות של עייפות, ורק מחכות שיבואו ויביסו אותן.
"`