עוגיות בצק פריך עם קמח תופח – מתכון עוצר נשימה!
בעולם הקולינרי, עוגיות הן ללא ספק אחת מההנאות הגדולות. כשאתם נכנסים למטבח ומתחילים להכין עוגיות, יש משהו קסום בתהליך – הריחות מתמלאים בחלל, והציפייה לתוצאה הסופית היא פשוט בלתי ניתנת לתיאור. היום אנחנו מציעים לכם מתכון מיוחד וחדשני שנקרא "עוגיות בצק פריך עם קמח תופח" – מתכון מאדה שנעים להכנה, מיוחד, ומעל הכל… פשוט מדהים!
תארו לכם עוגיות שאפשר ללקק את האצבעות מהן, רכות, נימוחות ובעיקר – ממכרות! בעבודה עם קמח תופח, יש כאן אלמנט מעניין – התוצאה גבוהה, אוורירית ונשברת בקלות. זה מה שאתם צריכים לשדרג את כל הכינוסים והמפגשים החברתיים שלכם. לאחר שתכניסו את העוגיות האלו לתנור, תגלו חוויית טעם שמרקיעה שחקים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 10-12 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 20-25 עוגיות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, בואו נכיר את המרכיבים שלנו, כל אחד מהם מוסיף משהו ייחודי לעוגיות שלנו. יש כאן כמה רכיבים שכל אחד מהם יכול להיות שחקן מרכזי במתכון הזה!
- 250 גרם חמאה רכה
- 200 גרם סוכר (לבן או חום, תלוי בטעם האישי שלכם)
- 2 ביצים קטנות
- 350 גרם קמח תופח
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ (או חצי-חצי עם שוקולד חלב)
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
הכנה – שלבי ההכנה
הנה מגיע הקטע המהנה! ברגע שתתחילו, תגלו שהמתכון הזה הוא כמו סלט סביב שולחן משפחתי – כולם רוצים להיות חלק מההכנה!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערה גדולה חמאה רכה עם סוכר עד שהתערובת הופכת לקרמית.
- מוסיפים ביצים אחת אחת ומערבבים היטב אחרי כל הוספה.
- מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים שוב.
- נ sifת התערובת עם קמח התופח ועם מלח ובוחשים עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את השוקולד הקצוץ והכללים את הכל בעדינות.
- מעבירים בעזרת כף או כמה ידיים ביד העליונה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, על פרוסות גודל של כדור טניס.
- אופים בתנור במשך 10-12 דקות עד שהעוגיות התייצבו.
- מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר על רשת. הן נשברות בקלות, פשוט מושלם!
מרכיבים חלופיים
יש לכם דרישות תזונתיות? לא נורא! ניתן לשדרג את המתכון ולהפוך אותו לטבעוני על ידי החלפת החמאה בשמנים צמחיים (כמו שמן קוקוס או שמן זית) והביצים בתחליפי ביצה כמו זרעי צ'יה. אם אתם רוצים שהוא יהיה gluten-free, ניתן להשתמש בקמח תפו”ח ללא גלוטן שזמין בכל הסופרמרקטים.
תוספות אפשריות
כשהעוגיות מוכנות, ניתן לשדרג אותן במגוון רחב של תוספות! אני ממליצה לנסות להוסיף אגוזים קצוצים, קוקוס טחון או אפילו חתיכות של פרי יבש. ליצירת טעמים משגעים, אפשר לנסות לתבל את הבצק בכמון או קינמון כדי לתת ניחוח מרענן נוסף.
שאלות ותשובות
כיצד ניתן לשמור את העוגיות?
עוגיות אלו נשמרות מצוין בקופסה אטומה בטמפ' החדר. אם אתם רוצים להאריך את חיי המדף, אפשר להקפיא אותן.
האם ניתן להשתמש בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר?
בהחלט! השוקולד חלב יתן לעוגיות מתיקות נוספת. זה ממש משגע!
למה חשוב להשתמש בקמח תופח במתכון זה?
קמח תופח מכיל סודה לשתייה וחומצה, מה שעוזר לעוגיות לגדול בזמן האפייה ולתת להן מרקם אוורירי יותר.
מה קורה אם שוכחים להוסיף סוכר?
עוגיות יצאו עם טעם שונה – פחות מתוק ויותר יבש. זה יפגע באיזון הטעמים, אז אל תוותרו על זה!
האם אני יכול להוסיף פירות יער לעוגיות?
בהחלט! פירות יער יכולים להוסיף ניחוח מרענן וצבעוני.
האם המתכון הזה יכול להתאים לילדים?
בהחלט! הילדים יכולים להשתתף בהכנה וליהנות מהעוגיות במפגשים החברתיים.
אם אינני אוהב חמאה, מה ניתן לשים במקום?
שמנים צמחיים או תחליפי שמן עובדים טוב.
האם ניתן להכין עוגיות ממספר טעמים?
בהחלט! כל עוגיה יכולה להיות שונה, תוסיפו מה שאתם אוהבים.
האם ניתן להשתמש בתבנית סיליקון?
כן, תבנית סיליקון מעולה למתכון הזה ותאפשר לכם להוציא את העוגיות בקלות.
מה עוד ניתן להוסיף לעוגיות הללו?
תוספות כמו נוגט, קרם פרש, קקאו או תמציות שונות יכולות להתאים גם כן.
בסוף, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם. תנו להם לשים את הידיים על העוגיות הכי טובות שיש, ותראו איך כל אחד מהם יתענג על כל ביס!