עוגיות בננה ושיבולת שועל
נדמה שאין דבר משגע יותר מעוגיות שנמסות בפה, והפעם נביא לכם מתכון מופלא לעוגיות בננה ושיבולת שועל שיגרום לכם ללקק את האצבעות. אלו לא סתם עוגיות – מדובר בעוגיות בריאות, דלות פחמימות, שהכי טעים שיש! נהדרות לארוחת הבוקר, כקינוח אחרי הארוחה או סתם כשמתחשק מתוק! אז אם אתם אוהבים שילובי טעמים מדהימים ומרקם אוורירי נימוח, אתם במקום הנכון!
זמן הכנת המתכון: 10 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 12-15 עוגיות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 12-15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגיות האגדיות הללו, נצטרך את הדברים הבאים:
- 2 בננות בשלות ומעוכות היטב
- 1 כוס שיבולת שועל (אפשר שיבולת שועל ללא גלוטן למי שצריך)
- 1/2 כוס שקדים קצוצים (או אגוזים אחרים, כמו אגוזי לוז או פקאנים)
- 1/4 כוס דחוס של דחוס דחוס (למתיקות משגעת בלבד! אפשר גם להשתמש בדחוס סוכר חום)
- 1/2 כפית קינמון (עושה נפלאות)
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל (הדבר הזה פשוט אגדי)
- שוקולד מריר קצוץ (לפי טעם, אם בא לכם)
שלבי ההכנה
הגיע הזמן להביא את הידע שלנו לידי ביטוי! וגם אם אתם לא מומחים באפייה, עם המתכון הזה תצליחו בקלות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מועכים את הבננות עד שהן רכות כמו משי.
- מוסיפים את השיבולת שועל, השקדים, הדחוס, קינמון, מלח ותמצית הווניל. מערבבים היטב עד שהכול מתאחד.
- הוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים.
- בעזרת כפית, מניחים כדורים מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר קלף, משאירים רווחים בין העוגיות.
- אופים במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להיות זהובות וקצת פריכות על הקצוות.
- מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר על רשת לפני ההגשה.
לא ניתן להתעלם מהעובדה שעוגיות אלו הן לא רק נימוחות וטעימות, אלא גם בריאות במיוחד. שילוב של שיבולת שועל ובננות הופך את העוגיות לאופציה מושלמת לכל מי שמחפש למנוע פחמימות ריקות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אסור לשכוח, שלעולם אין גבולות כשמדובר בשדרוג מתכונים! אתם יכולים להוסיך לעוגיות כל מה שאתם אוהבים. הנה כמה רעיונות מדהימים:
- קצת אגוזי לוז לחליטות הפריך.
- צימוקים או דבלים כדי להקפיץ את המתיקות.
- שוקולד חלב כתבניות קטנות.
- תוספת של פירות יער לקסם צבעוני.
- קמצוץ מלח ים במריחה של חמאה על העוגייה אחרי האפייה.
שאלות ותשובות
כמה זמן מחזיקות העוגיות במקרר?
אם תשמרו אותן בקופסה אטומה, אנחנו ממליצים להן להחזיק עד שבוע – אם תצליחו לעמוד בפיתוי הזה!
האם אפשר להכין את המתכון הזה בתור עוגיות טבעוניות?
בוודאי! פשוט השתמשו בבננות בשלות ובסוכר דחוס טבעי. זה פשוט משגע!
מה הסוד לעוגיות גבוהות ומושלמות?
חשוב להקפיד לא לערבב יותר מדי. החומר יישאר אוורירי!
האם ניתן להחליף את השיבולת שועל?
אם אתם רוצים לגוון, ניתן להשתמש בקוואקר או סובין שיבולת שועל. התוצאה תשמר את הטעמים.
מה ניתן לעשות עם השתיים האחרונות?
ללא בעיה – הכניסו לבלנדר והפכו לרסק. ניתן להוסיף לעוגיות או לפנק את ילדיכם ברסק בננה!
אם אין לי שוקולד מריר, מה ניתן לשים במקום?
האפשרות היא להשתמש בשוקולד חלב, אגוזים קצוצים או סתם להוסיף יותר פירות.
האם אפשר להכין את הבצק מראש?
בוודאי! ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים, רענן ונפלא.
האם יש דרך להפוך את העוגיות ליותר רכות?
אם תרצו עוגיות מאוד רכות, כדאי להוסיף עוד בננה אחת!
איך אפשר להאיץ את האפייה?
שימוש בתנור בטמפרטורה גבוהה יותר, אך יש לשים לב שיהיו פריכות ולא ישרפו.
האם כדאי לשמור את העוגיות במקפיא?
בהחלט! מקפיא, להפשיר במשך כחצי שעה קודם שאתם אוכלים.
וזהו! נשאר רק לעודד אתכם לשתף את המתכון המופלא הזה ברשתות החברתיות, להציג לחברים את העוגיות הבריאות, והכי טעים שיש! מהנסיון שלי, כולם יאהבו את זה! בתיאבון!