עוגה בחושה עם שמנת חמוצה – תענוג גסטרונומי מדהים!
נכנסתם לממלכת המתוקים? כאן אציג לכם מתכון עוגה בחושה מדהימה, כזו שמשמחת את הלב וממלאה את הבית בריח משגע של מאפה טרי. המילוי של השמנת החמוצה נותן לעוגה הזו את הפן האוורירי והנימוח שמיוחד לה, ומבטיח שכל ביס יהיה כאלה שמגרדים את הפה וגורמים לרצות עוד ועוד. אתם מוכנים לדבר על מתכון שעושה חם בלב? שימו לב!
זמן הכנת המתכון: 15 דקות, זמן אפייה: 40 דקות, רמת קושי: קל, מנות: 8-10
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 8-10
הרכיבים הדרושים
לפני שנחפץ להכנת העוגה המדהימה הזו, יש לוודא שיש ברשותנו את כל המרכיבים שיסייעו לנו ליצור מהתערובת הזו עוגה אגדי, ששפת הגוף תספר לכולם עד כמה היא מושלמת. אז בואו נציין את המרכיבים בצורה ברורה:
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס שמנת חמוצה
- 3 ביצים
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה (כ-10 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/2 כפית מלח
- קליפת תפוס משתי תפוסים (לגרסה יותר מפנקת)
כמובן שניתן להשתעשע קצת עם המרכיבים! למשל, אם אתם טבעוניים, החליפו את הביצים עם מחית תפוחי עץ או פשטידת בננות. לא צריך להפסיד את ההנאה!
שלבי ההכנה
כעת כאשר כל המרכיבים ששמים על השולחן, אפשר לעבור לשלבים הפשוטים שיביאו אתכם במעלף למטרת השגת העוגה המושלמת. אין צורך להיות שף מקצועי, רק לפתוח את הלב והידיים ולתת לעוגה לצאת לחופשי!
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר והסוכר הוונילי עד שהתערובת קלה ובהירה.
- מוסיפים את השמן והשמנת החמוצה ומערבבים היטב.
- ניפוי את הקמח יחד עם אבקת הסודה לשתייה והמלח לתוך תערובת העEggs והשמיר עם קיפולים עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתוך תבנית אפייה (לא משומנת) ומשטיחים את פני העוגה עם מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך כ-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- מניחים לעוגה להתקרר על רשת במשך 15 דקות.
- מרטיבים עם אבקת סוכר ומוסיפים קליפת תפוז לקישוט.
העוגה המדהימה שלנו מוכנה! דמיינו את עצמכם אוכל אותה, היא פשוט נימוחה בפה, ועושה שמח בלב!
שדרוגים ותוספות
אם אתם רוצים לגוון את העוגה ולהפתיע את האורחים שלכם, הנה כמה רעיונות שממש עושים את ההבדל:
- מוסיפים שוקולד צ׳יפס לתערובת, כך שתוכלו ליהנות מעוגה שוקולדית בגירסה החמוצה.
- לגרסה פרי, הוסיפו רבע כוס פירות יער או אפרסקים קצוצים לתערובת, תהיו בשוק כמה זה עושה את העוגה למענגת.
- אפשר לפזר אגוזים קצוצים מעל – זה מוסיף קרנץ' נפלא.
- עם הגשה, הוסיפו דובדבנים או קרם פרש לצד כל פרוסה, והחיים יתמלאו באושר.
שאלות ותשובות
מה עושים אם העוגה לא מתייצבת?
אם העוגה לא מתקבעת כמו שצריך, תוודאו שהקמח הוא בסדר, ואין אתם מגיעים מעבר לנטייה המומלצת.
האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה דלה?
בהחלט! אפשר להשתמש בשמנת חמוצה דלת שומן, אבל השימוש בשמנת רגילה יעניק לעוגה את ההנאה והעדינות בדרך הכי מושלמת.
כמה זמן העוגה נשמרת במקרר?
אם תעטפו אותה היטב, היא יכולה להחזיק במקרר עד 5 ימים. אבל לא בטוח שתצליחו לעמוד במהרה!
אפשר להכין את העוגה יום מראש?
בהחלט! יתכן שיום שלם יוסיף טעמים נוספים שיגדילו את האגדה הממשית הזו.
האם אפשר להכין גלגלים?
בוודאי! פשוט יש לקפל את התערובת לגלגלים ולחזור על ההכנה על פי ההוראות.
מה הטמפ' הנדרשת לשרת?
אנחנו ממליצים לחכות שהעוגה תתקרר למערכת החדר כדי שתשמר את האוויריות והעושר שלה.
כל מיני טעמים אחרים?
כן, תוכלו לערבב את העוגה עם איזה תמציות שתרצו כמו תמצית שקדים או קוקוס כדי לקבל טעם ייחודי.
מה ניתן לשים במקום הקמח?
להכנה ללא גלוטן, תוכלו להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו״ח.
אפשר גם לגרסת שוקולד?
בהחלט! ניתן להוסיף קקאו לתערובת.
האם צריך לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר?
כן, אחרי שהעוגה התקררה אפשר לשמור אותה בטמפרטורת החדר בתוך קופסה סגורה.
אז זהו, העוגה שלכם מוכנה, ומעלף את כל האורחים. מי יאמר שלא להפתיע? אל תשכחו לשתף עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות את המתכון הללו. יש משהו נפלא בעוגה הזו, ואנחנו בטוחים שיהיה לכם כיף להכין!