סלמון כבוש ב-10 דקות
זה הזמן שלכם להתפנק עם אחד המרקים הכי מדהימים והכי טעימים שיש! מי אמר שסלמון כבוש הוא מאכל מורכב שדורש שעות של הכנה? כאן תגלו איך להכין את הסלמון הכבוש המושלם, שאין אדם שלא ילקק את האצבעות אחרי שהוא טועם אותו. תוכלו ליהנות מהפינוק הזה, ובלב שקט, לדעת שאתם מכינים מנה שהיא גם משגעת וגם בריאה! ובתוך כל הכיף הזה, יש גם טוויסט על המנה הקלאסית שסבתא שלכם הכינה. אז בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי והכנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין סלמון כבוש ב-10 דקות, תצטרכו את המרכיבים הבאים:
- 400 גרם סלמון טרי, ללא עור ובלי מרקם קשה
- 2 כפות מלח גס (המלח הוא שמשדר את הטעמים ומאפשר שהמשרה תתמזג בתוכו)
- 2 כפות סוכר חום (כי אנחנו אוהבים את הקטנה של המתיקות)
- מיץ מלימון אחד (לפרץ רעננות במנה)
- 1/2 כפית פירורי פלפל שחור (יש לך שאלות על כמה חריף זה צריך להיות? אנחנו כאן בשבילך)
- שיניים קצוצות של כמון (אם אתם אוהבים את זה, תוסיפו עוד!)
- עלי שמיר קצוצים או עשבי תיבול אחרים לחיזוק הטעמים (אין גבולות כאן, תוכלו להתנסות)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, תוכלו להשתמש בטופו במקום בסלמון. פשוט חותכים את הטופו למשולשים ומבצעים את אותם שלבים. לחלופין, אם אתם רוצים גרסה ללא גלוטן, ודאו שהמלח והסוכר מהסוג ללא גלוטן. קצת מחשבה ויצירתיות יכולים ליצור לכם מנה נפלאה!
שלבי ההכנה
בואו נתחיל בעבודה, כי הסלמון הזה מחכה לנו!
- בשלב הראשון, נניח את הסלמון על קרש חיתוך ואנחנו חותכים אותו לפרוסות בעובי של 2 ס"מ.
- נכין קערה גדולה ונערבב בתוכה את המלח, סוכר, מיץ לימון, דקיקים של פלפל שחור ופירורי כמון.
- נשפוך את התערובת על הסלמון ונוודא שהיא מגיעה לכל הפינות, בדיוק כמו שמים בכל מקום.
- נעטוף את הסלמון בניילון נצמד, כך שהטעמים יתמזגו לאורך כל המנה.
- נשים את הסלמון במקרר, ובזמן הזה פורסים לחם או מכינים סלט שמשתלם לצידו.
- לאחר 10 דקות, נוציא את הסלמון מהמקרר ונבצע שלו בחיתול; כאילו אנחנו סוחטים עליו עוד פרוסות של לימון.
- נניח את הסלמון על צלחת ונסדר את עלי השמיר מסביב. אפשר להוסיף גם אגוזי מלך קצוצים עבור עושר טעמים.
- וכמובן, אם תרצו, תוסיפו פרוסות לימון לארוחה מושלמת.
והנה, יש לנו סלמון כבוש שהשאיר אותנו מרותקים, מתוקים ומעלפים! מה עוד אפשר לבקש?
תוספות ושדרוגים אפשריים
החיים שלנו הם כמו טאבו של טעמים, והסלמון הכבוש הזה מאפשר לכם לשדרגו עם שלל תוספות!
אז למה לא לשדרג את הסלמון שלכם? נסו להוסיף ירקות קלויים כמו אספרגוס או גזר. תוספת של אבוקדו יכולה לשדרג את הקרמיות, והחיים יהפכו למדהימים! ואם אתם אוהבים חריף, תוסיפו קצת צ'ילי קצוץ – לא תתחרטו!
שאלות ותשובות
איך שומרים על הסלמון כבוש אחרי ההכנה?
כדאי לשמור על כך במקרר, עטוף היטב בניילון נצמד או בכלי סגור. הוא ישמור על הטעמים למשך כחמישה ימים.
האם אפשר להשתמש בסלמון קפוא?
היו שלום לגוללים! שימוש בסלמון קפוא הוא אפשרי, אבל וודאו שהוא מופשר היטב לפני ההכנה. הכנה עם סלמון טרי תמיד נותנת את התוצאה הכי מדהימה!
מה אם אין לי מלח גס?
במקרה הזה, מלח רגיל יעשה את העבודה. רק וודאו לא להעמיס יותר מדי, כי המליחות עלולה להיות חזקה מידי.
האם יש עוד מתכוני דגים שאפשר להכין בקלות?
בהחלט! דגים בגריל, דגן בגריל, דג ממולא בתפוחי אדמה – כל אלו פשוטים ומהירים לא פחות!
איך יודעים שהסלמון מוכן?
סלמון כבוש מוכן כשאנו יכולים לראות שינוי בצבעו והדג נראית יותר אדמדמת. זה הזמן לשכוח מאי ודאגות!
האם ניתן להשתמש במיץ תפוזים?
בהחלט, מיץ תפוזים יכול להוסיף קצת מתיקות וגם טוויסט מעניין למנה!
האם אני יכול להכין את המתכון כמה שעות מראש?
בהחלט! תחיו חיים של פינוק וזה לא משנה אם זה יום חול או סוף שבוע. סלמון כבוש משתבח עם הזמן!
כיצד להגיש את הסלמון הכבוש?
הכי טוב עם לחם פריך לצד סלט מרענן. תוספת של רוטב טחינה או יוגורט יכולה להוסיף לעושר.
אפשר להכין את המנה לילדים?
בוודאי! ילדים ייהנו מהמנה הבריאה והשוקקת בוודאי, רק תקפידו על הכללים של לא יותר מידי חריף.
מה לגבי רכיבים חריפים?
אתם יכולים אפי להוסיף או להפחית כל רכיב לפי הטעם האישי שלכם, סלמון 10 דקות הוא מתכון שמציע לכם יצירתיות!
אז יאללה, הכינו לכם סלמון כבוש של החיים! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם אחרים, כי חברים טובים חולקים את הכי טעים שיש! תיהנו ואל תפסיקו להתנסות!