סלט פסטה קר עם פלפלים קלויים
נדמה שהחיים שלנו מלאים בצמתים ובחירות, אך כשמדובר באוכל, ישנם רגעים שמזכירים לנו עד כמה פשוט יכול להיות להכין מנה שהיא גם מדהימה וגם ממכרת. סלט הפסטה הקר עם פלפלים קלויים הזה הוא בדיוק מה שאנחנו צריכים – מנה מעלפת שתשכר אותנו כל קיץ מחדש, ותשאיר טעמים בלתי נשכחים בפה. דמיינו לכם פסטה רכה, טעמים מרעננים, ופלפלים קלויים שמעורבים באיזון מושלם של שמן זית ומעט מלח. בואו נתחיל את המסע שלנו בשליחתה של המנה המושלמת הזו!
זמן הכנת המתכון: 20 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 4-6 אנשים
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל-4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו קופצים לשלב ההכנה, חשוב להזכיר שכשמדובר במתכון כזה פשוט – גיוס המרכיבים הוא בעצם חצי מהאתגר. הכירו את המרכיבים שמרכיבים את המנה הכי טעימה שיש:
- 250 גרם פסטה (סוגים כמו פנה או פסטה פוזה נשיים מצוינים)
- 3 פלפלים קלויים של צבעים שונים (אדום, צהוב וירוק) – שהאנושות לא תצליח להתגבר עליהם!
- 1 כוס עגבניות שרי חתוכות לחצאים
- 1/2 כוס זיתים שחורים, חרוצים
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת (אפשר להשאיר אותה מחוץ למתכון אם אתם מעדיפים)
- 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
- מלח ופלפל לשימוש לפי הטעם
ולמי שמחפש וריאציות: אפשר לשדרג את המתכון עם חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים או קוביות דלעת קלויה אם אתם רוצים עניין נוסף.
שלבי ההכנה
אז אחרי שהכנו את כל החומרים והמרכיבים המדהימים, הגיע הזמן לגשת למלאכה. שלבי ההכנה פשוטים כל כך ששום דבר לא יעצור אותנו!
- מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח, עד שהיא אל דנטה. סנדר גם את המים כאשר היא מוכנה.
- מכניסים את הפסטה המסוננת לקערה גדולה ומתקררים אותה מתחת למים קרים.
- בזמן שהפסטה מתקררת, קלויים את הפלפלים על מחבת עם מעט שמן זית עד שהם רכים.
- בתוך הקערה, מוסיפים את הפלפלים הקלויים, עגבניות השרי, הזיתים, פטרוזיליה וגבינת הפטה.
- מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם, ויוצקים מעל את שמן הזית.
- מערבבים בעדינות עד שהמרכיבים מתאחדים.
- נותנים לסלט לנוח במקרר לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו.
השלבים כל כך קלים, שאפילו אם ניסיתם פעם להכין פסטה והצלחתם לשרוף אותה, הפעם אין לכם מה לדאוג!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש משהו בסלט הזה שיכול להפתיע את כל מי שמחשיב את עצמו לחובב אוכל. כאן אתם יכולים להרגיש חופשי לשדרגו! למי שאוהב טעמים גבינתיים, כדאי להוסיף מעט רוטב פסטו, שמעשיר את המנה עוד יותר. ואם תרצו משהו אגדי, תוסיפו קצת חזה עוף קלוי בסלסה, וזה יהפוך את הסלט לקלאסיקה בריאה.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הסלט מראש?
כן, בהחלט! סלט פסטה קר מושלם לאירועים, ומומלץ להכין אותו כמה שעות מראש. זה מאפשר לטעמים להתמזג ולהשתדרג.
האם יש אפשרות לגרסה טבעונית?
בוודאי! אפשר להשאיר את הגבינה בחוץ, ואם תרצו, ניתן להוסיף טופו קצוץ במקום.
מה עלי לעשות אם אין לי פלפלים קלויים?
אין בעיה! ניתן להשאיר את הפלפל טרי ואם אתם אוהבים, אפשר לקלות אותו על מחבת.
האם הגישו לי לסלט עם רוטב?
הסלט טעים גם ככה, אבל אם תרצו יש אפשרות להגשה עם רוטב בלסמי או שמן זית ו לימון לתוספת טעם.
האם ניתן להכין את הסלט גם עם פסטה מלאה?
בהחלט, פסטה מלאה תוסיף ערך תזונתי נוסף ותשמור על הבריאות.
כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר?
הסלט נשאר טוב במקרר עד שלושה ימים, בעל תנאים הסנחתיים!
איזה שימוש יש לפשפוש מוחשי של פטרוזיליה?
הפטרוזיליה נותנת לסלט טעם רענן ומוסיפה צבע, אבל אפשר להחליף אותה עם בזיליקום או אפילו כוסברה.
מה אם אני רוצה סלט פסטה מזין יותר?
אפשר להוסיף קטניות כמו חומוס או עדשים כדי להעלות את ערך חלבון בסלט.
האם אפשר להוסיף עוד ירקות לסלט?
כמובן! אפשר להוסיף עגבניות שרי, קישואים מגורדים, או כל ירק אחר שאתם אוהבים.
האם יש שיטת בישול מיוחדת לפסטה?
אין שיטה מיוחדת, הראשון כמו שהזכרנו, עד שהפסטה אל דנטה היא בהחלט הכוונה!
שתפו את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות! כל אחד צריך להכיר את טעמי הקיץ המושלמים שיכולים לשדרג כל ארוחה.