סלט עגבניות שרי חריף עם בצל סגול: חגיגה של צבעים וטעמים
עגבניות שרי הן כוכבות אמיתיות בכל סלט! הן מתוקות, עסיסיות ונותנות לכל מנה טוויסט מדהים. תארו לכם רגע שאתם מתיישבים לארוחה, ועולה אליכם הניחוח המעלף של סלט עגבניות שרי חריף עם בצל סגול. זהו סלט שמוקדש לכל אוהבי הטעמים החריפים וההפתעות – זה הסלט המושלם למנגל, ארוחת ערב או סתם כשמתחשק לכם לפנק את עצמכם במשהו סמיך, קליל וכמובן – הכי טעים שיש.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי והגשה
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת נפרט את רכיבי הסלט המושלם שלנו ואת כל הנפלאות שהוא מציע. מי שמעוניין במשהו קצת שונה, יש לנו גם גרסה טבעונית!
- 500 גרם עגבניות שרי (עדיף צבעוניות)
- 1 בצל סגול בינוני
- 2-3 גבעולי כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
- 1-2 פלפלים חריפים קצוצים (לפי הטעם)
- מיץ מליים ממיץ 2 ליים טריים
- 3-4 כפות שמן זית איכותי
- מלח, לפי הטעם
- פפריקה חריפה (אופציה למי שמאוהב בטעמים חדים)
אם אתם רוצים להכין גרסה דלת פחמימות, פשוט ההשאירו את הסלט כמו שהוא – עגבניות שרי הן מקור נהדר לויטמינים ומינרלים, וטעים מאוד גם בלי שלל תוספות.
שלבי ההכנה
להלן השלבים שיש להביא בחשבון כדי להכין את הסלט המשגע שלנו. רק זכרו, כל תהליך הוא הזדמנות להרגיש כמו שף מקצועי!
- שטפו את העגבניות היטב וחתכו לחצאים או רבעים, לפי גודלן.
- קצצו את הבצל הסגול לרבעים דקים – זה זמן טוב לעיניים שלכם לדמוע מעט.
- חתכו את הפלפלים החריפים לפי הטעם – כמה חריף יותר טוב.
- שימו את כל החומרים בקערה גדולה.
- לצקת את מיץ הליים ושמן הזית מעל הסלט.
- תבלו עם מלח וערבבו הכל בעדינות, כדי לא לשבור את עגבניות השרי.
- לפני ההגשה, פזרו מעט פפריקה חריפה מעל.
- אפשר לשים במקרר לכמה דקות כדי שהטעמים יתמזגו, אבל לא חובה.
הסלט הזה הוא לא סתם סלט – הוא גם כוכב במסיבות חגיגיות וגם המלווה המושלם לכל ארוחה. ואם תרצו לשדרגו אותו, יש המון אפשרויות!
תוספות או שדרוגים אפשריים
יש לכם רצון לרענן את הסלט? להוסיף קינואה מבושלת, גבינת פטה או פרוסות אבוקדו ישדרגו את המנה ויהפכו אותה למזינה עוד יותר. אני אוהב להוסיף גם קמצוץ של אגוזי מלך קצוצים – זה מדהים באמת.
ניתן גם להתנסות עם אחוזי החום של הפלפלים, או לשלב זנים שונים של עגבניות. כל שינוי כזה יכול להביא ליצירתיות מסוימת ופיקנטיות שלא הכרתם קודם.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם העגבניות טריות?
קניית עגבניות שרי איכותיות מתחילה מבחירת אלו שהן מבריקות וקשיחות מעט. אם הן רכות מדי, כנראה שהן לא בשיאן.
האם אני יכול לשמור את הסלט במקרר?
מומלץ לא לשמור יותר מיום, על מנת לשמור על הטריות והמרקם שלהן.
ניתן להחליף את הליים בלימון?
כמובן! הלימון ייתן טעם חמצמץ שונה, אבל עדיין מצוין.
האם אפשר להכין את הסלט מראש?
בהחלט. ניתן להכין אותו מספר שעות לפני ההגשה, אבל זכרו להוסיף את הכוסברה רק בסמוך להגיש כדי ששמור על צבעו ורעננותו.
אני רוצה סלט ללא גלוטן – זה אפשרי?
כמובן! מתכון זה בעצמו הוא ללא גלוטן, ולכן מתאים לכל אחד.
כמה חריף הסלט הזה?
זה תלוי בכם! אתם יכולים לשלוט בכמות הפלפלים החריפים, כך שהתוצאה תהיה בדיוק לפי טעמכם.
האם ניתן לשלב ירקות נוספים?
בוודאי! קוביות מלפפון או תוספת של גזר קצוץ יוסיפו מרקם וטעם לסלט.
אני רוצה ללקק את האצבעות! איך זה אפשרי?
בדיוק כמו שאתם עושים עכשיו! פשוט תוסיפו עוד רוטב ותיהנו מהחיים.
מה הכוסברה מוסיפה למנה?
הכוסברה מוסיפה ניחוח רענן וטעמים חריפים קצת – הכל תלוי בטעמכם האישי!
אני רוצה להכין את זה לסעודת חג. יש לכם המלצות?
אולי להוסיף קצת עוגיות פתוחה על השולחן או תוספות אחרות שיפרגנו את המנה וסלטים נוספים?
לסיום, אני ממליץ לכם לשתף את הסלט הזה ברשתות החברתיות ולפנק את החברים שלכם עם המתכון המיוחד הזה. תהנו ואל תשכחו לשמור לי מקום לשיחה הבאה על סלטים משגעים נוספים!