סלט עגבניות שרי ובצל סגול: הטעם של הקיץ
אביזר הכרחי בכל שולחן חגיגי, לצד ערימות של חצילים צלויים, טחינה וסלטים נוספים, הוא הסלט החיוני והקייצי מכל: סלט עגבניות שרי ובצל סגול. מדובר במנה שכל אחד חייב לנסות, גם אם הוא לא היה בתהליך רזון לאחרונה. הסלט הזה הוא לא רק מדהים, הוא גם משגע ברעננות שלו ובעושר הטעמים.
כשמדובר בעגבניות שרי, כולנו יודעים שהן מהוות את האלטרנטיבה האידיאלית וההולמת לכל צלחת. העגבניות הקטנטנות האלה מלאות ברוך ובאהבה שאותן טבע רצה להוקיר. השילוב עם בצל סגול מוסיף טוויסט פריך ונפלא, שהופך את כל העסק למושלם יותר.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה מאוד
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסלט המעלף הזה, נזדקק לסט מוצלח של מרכיבים. קחו בחשבון שהכל לגמרי טבעי וכמובן מאד בריא!
- 500 גרם עגבניות שרי בצבעים שונים (אדומות, צהובות וכתומות)
- 1 בצל סגול בינוני
- 1/4 כוס עלי בזיליקום טרי
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 3 כפות שמן זית איכותי
- מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
אוכלים צמחוניים יכולים לשדרג את הסלט עוד יותר על ידי הוספת פרוסות של גבינת פטה, ואם רוצים גרסה דלת פחמימות, אפשר גם להשאיר את הגבינה בחוץ. מדובר במרכיבים פשוטים, אבל יחד הם עושים עבודה אגדית.
שלבי ההכנה
לאחר שיש לנו את הכלים והמרכיבים, המתכון הזה פשוט שועל. אז בואו נתחיל!
- שוטפים את העגבניות השרי היטב ועושים להם חיתוך קטן מלמעלה.
- חותכים את העגבניות לחצאים או לרבעים, לפי בחירתכם.
- קולפים את הבצל הסגול וחותכים אותו לרצועות די דקות.
- משרים את הבצל במים עם מעט לימון לכמה דקות לאחר החיתוך, כדי להקטין את החריפות.
- מוסיפים את העגבניות והבצל לקערה גדולה.
- חולקים את עלי הבזיליקום ומוסיפים גם אותם לקערה.
- שופכים מעל את מיץ הלימון ושמן הזית ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מערבבים את כל המרכיבים בקפידה, כך שהטעמים יתמזגו.
- מניחים לסלט לנוח 5-10 דקות על מנת להתמזג.
הוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו כשיש לנו את הבסיס, אפשר לחשוב על כמה שדרוגים בלתי נגמרים שיכולים להפוך את הסלט הזה ליחודי עוד יותר. אולי תוספת של טחינה מעל? או חופן אגוזים קלויים שיגרום לסלט להיות ממכר אפילו יותר. אם אתם חובבי גבינות, פרוסות גבינת פטה או גבינת מוצרלה טוענות טעם שמוסיפה איזה נופך אלגנטי לסלט המושלם הזה.
תחשבו גם על הוספת ירקות נוספים כמו מלפפון או גזר מגורר. הדבר שימשיך להפתיע את כולם בסלט הזה הוא שבכל ביס תרגישו את הרעננות של כל מרכיב. זה באמת הכי טעים שיש!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הסלט מראש?
אם אתם רוצים להתארגן מראש, אפשר להכין את הסלט 2-3 שעות לפני הארוחה ולהשאיר אותו במקרר. עדיף להוסיף את השום והבזיליקום ממש לפני ההגשה.
באיזה סוג שמן זית להשתמש?
עדיף להשתמש בשמן זית איכותי וכתית מעולה, אך גם שמן זית רגיל עושה את העבודה. העיקר הוא איכות השמן.
האם הסלט משתנה בעונה?
בהחלט, תוכלו להחליף את העגבניות בעונת הקיץ עם עגבניות מתוקות או חורפיות. כל שינוי בעונות בהחלט משפיע.
אפשר להוסיף גם צנצנת סלט פרי?
100%! סלט עגבניות עם תוספת של פרי כמו אבוקדו או רימונים ייתן לכם ניגודיות שמים.
מה קורה אם אני רוצה להשתמש בעגבניות רגילות?
קחו בחשבון שעגבניות שרי הן הרבה יותר מתוקות ואסתטיות. אך אם בא לכם, פשוט חתכו את העגבניות לשיערות קטנות.
מי לא אוהב בצל סגול?
אם אתם לא חובבי הבצל, אפשר להמיר אותו לחלוטין בבצל ירוק ומי שמחפש את הפראי, בצל לבן או יפני יכול להשתמש גם בהם.
איך ניתן להוסיף יותר חלבון לסלט?
רעיון מצוין! הוספות כמו חזה עוף מבושל, טופו או סלמון מעושן מצוינות.
מה המצב עם אנשים אלרגיים לגלוטן?
אל תדאגו! כל המרכיבים כאן הם ללא גלוטן ממילא.
מה הטיפ הכי גדול שלי להכנת סלט?
לזכור! התבלינים והעיבודים לרוב עושים כל את ההבדלים בין מנה משעממת למנה מעלפת. תנו לזה טעמים!
שאלה אחרונה: האם הסלט הזה יכול להיות מנה עיקרית?
אם מוסיפים לו חלבון טוב כמו עוף או טופו, בהחלט! אפשר להפוך אותו לעיקרית מעולה וקלילה.
אם אתם נרגשים להכין את הסלט המדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם! כולם צריכים לחוות את הטעמים המרגשים והמרעננים של סלט עגבניות שרי ובצל סגול. אז קדימה, תהנו ותארחו גם אותנו!