סלט סלק עם גבינה ואגוזים – החוויה של כל ביס
סלט סלק עם גבינה ואגוזים הוא אחד מהסלטים שמצליחים להפתיע בכל ביס. הבחירה בביסים צבעוניים וטעימים אלו מזכירה לנו שכל התענוגות יכולים להשתלב יחד בשולחן אחד. בשעה שהסלק מביא את המתיקות והצבע העשיר שלו, הגבינה מכנסת נינוחות וכמובן, האגוזים מספקים את הפריכות הנחוצה להעברת כל טעם שנכנס לפה. כיאה לסלט מאתגר כמו זה, מדובר בחגיגה של טעמים, מרקמים וצבעים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 מנות
כשהמילה מדהים נראית ברחבי השולחן, מתווספת לסלטים וזה אפילו לא בסלט ההוא שסבתא הייתה מכינה! זה אחד הסלטים שניתן להכין לכבוד אירועים מיוחדים או סתם כי בא לנו לפנק את עצמנו. גם כשיש מתכון של אמא מאחוריו, זה כנראה סלט שכל אחד רוצה לדעת להכין ולדעת אותו בעל פה!
הרכיבים הדרושים
- 2 סלקים בינוניים מבושלים (ניתן לקלף ולחתוך לקוביות)
- 100 גרם גבינת פטה (או גבינה לא מלוחה לפי טעם אישי)
- חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים או אגוזי מלך
- שמנים – 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי (או חומץ לבן)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
חלק מהמרכיבים ניתן להחליף – גבינת פטה יכולה בהחלט להיות טופו למי שמעוניין בגישה טבעונית או שלא נמצא לו שום גבינה העמה. אגוזים אחרים, כמו אגוזי לוז הם גם כמובן חלופה מדהימה שמשתלבת נהדר!
שלבי ההכנה
בשלב זה אתם תגלו את האמת: כולם יילכו מתפללים לשולחן כשיראו את השלט המוכסף שלכם עם הסלט הנהדר הזה!
- שמים את הסלקים המבושלים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים כ-20 דקות עד שהסלקים רכים.
- מעבירים את הסלקים למים קרים כדי לעצור את הבישול וקלופים.
- חותכים את הסלקים לקוביות בינוניות.
- מניחים קוביות סלק בקערה גדולה.
- מפוררים את גבינת הפטה לתוך הסלקים.
- קוצצים את האגוזים ומוסיפים לתערובת.
- לפי הטעם, מוסיפים שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל.
- מערבבים הכל בעדינות כדי לא לשבור את הגבינה.
- מעברים לצלחת הגשה ומקשטים בפטרוזיליה הקצוצה.
ברגע שהסלט מעוטר בפטרוזיליה, תאמינו לי, כולם יָרִצו להתקרב! מנה יפהפיה הזו בריאה, טעימה, ואפילו בריאה ודלת פחמימות – אז למה אתם מחכים?
תוספות ושדרוגים
כמובן, בעצם אתם יכולים להוסיף למתכון המהמם הזה תוספות שונות כדי לגוון את הטעמים כל פעם מחדש. למשל:
- זרעי רימונים – הם מציעים פריכות וטעם חמוץ מתוק שלא יותיר אף אחד אדיש.
- אבקת שום – מוסיפה ניחוח מיוחד שמקנה אופי עוצמתי לסלט.
- פירות יבשים, כמו חמוציות, יכולות להוסיף מתיקות ולתת צבע נוסף.
באופן כללי, הסלט הזה הוא כמו חבילה פתוחה – כל אחד יכול להכניס לתוכה את מה שהוא אוהב הכי.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
מומלץ להכין את הסלט סמוך להגשה כדי שהמרקמים יישארו טריים. אם חייבים להכין מראש, ניתן לקצוץ את הסלקים והאגוזים כבר יום לפני, אבל שהגבינה תתווסף סמוך לזמן ההגשה.
איך ניתן להפוך את הסלט ליותר בריא?
אפשר להשתמש בגבינות רזות יותר, כמו ריקוטה או גבינת קוטג'. גם השמן והחומץ יכולים להיכנס בכמויות מדודות יותר.
האם ניתן להחליף את אגוזי הפקאן?
בהחלט, אפשר להשתמש באגוזי מלך, שקדים קצוצים או כל אגוז שאתם אוהבים – כל אחד מביא טעם שונה!
האם יש סיכוי שהסלט יתקרר בצורה לא טובה?
אם הוספתם חומץ וטעמים חמוצים, הסלט נשאר בצורתו במשך כמה ימים, אך עדיף לקנות אותו טרי וטעים.
מה ניתן להוסיף לסלט כדי להפוך אותו ליותר "כבד"?
חסה פריכה יכולה להוסיף עוד ירק קליל, אפשר גם לשלב כרוב אדום קצוץ.
האם הסלט אפשרי גם כתוספת לארוחה?
בוודאי, זה סלט מדהים לארוחה – הוא כיף לצד בשרים על גריל או עם דגים.
האם אפשר להגיש את הסלט עם לחם?
לגמרי! זה אחד מהסלטים שמתחברים מעולה עם פרוסת לחם טובה.
האם כדאי לנסות עם גבינות אחרות?
נכון, גבינות כמו מוצרלה או גבינת עיזים יכולות להוסיף טעמים חדשים ומרתקים.
האם יתאים לבריונדר טבעוניים?
כן, ניתן להשתמש בטופו במקום גבינה ולהובע את מתיקות הסלק יותר.
איפה קונים סלקים טריים?
הסלקים נמצאים בכל שוק ירקות או חנויות טבע, אכפת לכם לקנות טריים ולפנק את עצמכם!
כך אתם מביאים לשולחן סלט מושלם, משגע ומעלף! לא שוכחים לשתף עם חברים ולספר להם על המנה הממכרת הזו. ההנאה באה מהדאגה לפרטים והאהבה שאתם מפנים למאכלים – אז שתפו, הכינו והתחדשו!