סלט כרוב סגול עם פיצוחים – פינוק מרענן לבריאות שלכם!
כאשר הקיץ מתחיל לבעור עם השמש החמה, יש משהו כל כך מרענן ומזמין בסלט כרוב סגול עם פיצוחים. הסלט הזה הוא פשוט מדהים, ממכר ומושלם לכל ארוחה – בין אם זה על השולחן של יום שישי, באירוח משפחתי או כנשנוש בריא ומקצועי באמצע היום. אני נרגש לשתף אתכם במתכון הזה, שיהפוך אתכם למומחים במטבח – ואולי גם למלכי הסלטים החגיגיים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק עבור: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כפי שתראו, הסלט הזה כולל כל מיני מרכיבים שמקנים לו טעמים שונים ומגוונים. יש בו את המתיקות הקלה של הכרוב הסגול יחד עם קראנץ' של פיצוחים שממש משגע. בואו נתחיל!
- 1 ראש של כרוב סגול (כ-500 גרם), קצוץ דק
- 1 גזר גדול, מגורר
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1/2 כוס שקדים פרוסים
- 1/2 כוס חמוציות מיובשות
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין
- 1 כף דבש או סירופ אגבה (לגרסה טבעונית)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כדי להפוך את הסלט הזה לבריא יותר, אפשר להמיר את הדבש בסילאן או להוריד את כמות המלח. החמוציות מוסיפות מתיקות, ויש אפילו גרסה שאין בה פירות מיובשים, כך שהסלט יישאר בריא ודל פחמימיות.
שלבי ההכנה
וכעת, עם כל המרכיבים מוכנים, הגיע הזמן להכין את הסלט המשוגע הזה שכולם ידברו עליו. באנו לעבוד!
- קוצצים את הכרוב הסגול דק ומכניסים לקערה גדולה.
- מגרדים את הגזר ומוסיפים לכרוב.
- קוטעים את אגוזי המלך ואת השקדים ומערבבים עם הכרוב והגזר.
- מוסיפים את החמוציות, שגם מוסיפות את הטוויסט הסודי למתכון.
- בקערית נפרדת, מערבבים את שמן הזית, החומץ והדבש או הסירופ אגבה.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב כדי שהכל יתערבב ויתמזג.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מניחים לסלט להכנס למקרר למשך כ-10 דקות לפני ההגשה, כדי שהטעמים יספגו.
וכעת, לאחר שלבים פשוטים כל כך, קיבלתם סלט מעלף שמיימי שיגרום לכולם ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אחד הדברים הכי כיפיים בסלט הזה הוא שאפשר לשדרגו לפי טעמכם האישי. למשל, אם אתם אוהבים חריף, תוכלו להוסיף פלפל חריף קצוץ. אם אתם מעדיפים טעמים הפוכיים, נסו להוסיף יוגורט טבעי על בסיס קוקוס, שיתן לסלט טוויסט מרענן.
כמו כן, אפשר לשלב ירקות נוספים כמו קישואים קצוצים דק או אפילו רצועות פלפל קלוי. והנה עוד שדרוג אפשרי – להוסיף קוטג' גזר דק ליצירת מרקם משגע!
שאלות ותשובות
האם הסלט הזה מתאים ל диетичный режим питания?
בוודאי! הסלט עשיר בירקות ואגוזים, מדובר באופציה בריאה מאוד שקל לשלב בדיאטה.
אילו פיצוחים אפשר להוסיף?
אפשר לשים אגוזי לוז, פיסטוקים, או כל פיצוח שאתם אוהבים.
האם ניתן להכין את הסלט יום מראש?
עדיף לא! הסלט הכי טעים כשאני מוכן טרי, אך אפשר להכין את המרכיבים ולערבב לפני ההגשה.
איך אני יכול להוסיף חלבון לסלט?
אפשר לשלב קוביות טופו או עוף צלוי, והנה לכם מנה מכילה יותר!
האם יש גרסה ללא אגוזים?
בהחלט! אפשר להשאיר את הפיצוחים בחוץ ולהשתמש בירקות נוספים כמו אפונה או חומוס.
מה ניתן לשים במקום החומץ?
לימון יכול להוות תחליף נהדר, שמוסיף חמצמצות גם לסלט.
איך אני מאחסן את הסלט לשמור עליו טרי?
עשור לכל חלק בנפרד תוך שמירה בקירור. זה שומר על המרקם והעצב טעימים.
האם הסלט טעים גם יום למחרת?
לא תמיד! זה עשוי לאבד את הקראנץ' מהפיצוחים, אז עדיף לא לבזבז יותר מדי זמן.
האם ניתן להמיר את השמץ באחר?
בהחלט! שמן זרעי ענבים או שמן קוקוס יכולים להיות חידוש מצוין.
האם אני יכול להשתמש בכרוב לבן במקום כרוב סגול?
בוודאי! זה ישנה את הצבע, אך עדיין ייתן סלט טעים ובריא.
אני מקווה שמסעדת "סלט כרוב סגול" תהפוך לאחת המועדפים עליכם, ושתשתפו את המתכון עם חברים ותגיעו יחד למפגש סביב השולחן. אז קדימה, שימו על כך יום מיוחד!