סלט כרוב לבן מדהים ב-10 דקות
בעולם בו הזמן שלנו יקר, מציאת מתכונים מהירים, מרעננים וממכרים היא תעלומה שכולם מחפשים. אבל היי, יש לנו פתרון מושלם עבורכם – סלט כרוב לבן. זה לא סתם סלט, מדובר בשילוב רענן של טעמים, צבעים וכל טוב מהטבע, שיגרום לכם למרוח חיוך על הפנים תוך 10 דקות בלבד! אם אתם מוכנים להתפנק, הכינו את עצמכם לסלט הכי טעים שיש, שלא תשכחו אותו ולו לרגע!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
המתכון שלנו לתפארת הוא לא מזדמן. כל רכיב בו נבחר בקפידה כדי ליצור סלט כרוב לבן משגע, שמזכיר טעמים של הבית, של סבתא ושל כל מה שאנחנו אוהבים. חשוב שנדע להכין אותו כך שיתאים גם לאורחים טבעונים וגם לאנשים שאוהבים לאכול כל מה שנשאר במקרר!
- 1 כוס כרוב לבן קצוץ דק
- 1 גזר גדול קלוף, מגורר
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס קישוא קצוץ דק
- 1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים (לגרסה לא טבעונית)
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 לימון סחוט
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לקונספט המשוגע במטבח, אפשר להוסיף גם תפוח ירוק או אדום קצוץ דק כדי לשדרג את הסלט ולהעניק לו מימד מתוק ומרענן!
מרכיבים חלופיים
במידה ואתם רוצים לשדרג את הסלט ליותר בריא, ניתן להמיר את אגוזי הלוז בזרעי חמנייה טבעיים, ולהשאיר את הסלט לחלוטין דל פחמימות!
שלבי ההכנה
בואו נגיע למקומות כה כייפיים, שם הכישורים הקולינריים שלכם יכולים להתפוצץ! זה הזמן להציג לכם את שלבי ההכנה הפשוטים והישירים לכל סועד פעיל!
- מניחים את הכרוב הקצוץ לקערה גדולה.
- מגרדים את הגזר ומוסיפים אותו לכרוב.
- קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
- קוצצים את הקישוא בשקידה ומערבבים עם שאר המרכיבים.
- מוסיפים את אגוזי הלוז הקצוצים (אם משאירים גרסה טבעונית, דלגו על השלב הזה).
- בקערה נפרדת, מכינים רוטב עם שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ושופכים עליו את הסלט.
- מערבבים בעדינות עד שהרוטב מצפה את כל הירקות.
- מניחים את הסלט במקרר ל-5 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
- בזמן ההמתנה, תשתה כוס מים עם לימון, ותשמח שהכנת סלט כל כך מהיר!
- מגישים את הסלט הטרי על צלחת שטוחה ומקשטים בפרוסות לימון או פטרוזיליה נוספת!
שדרוגים ותוספות אפשריות
עכשיו, כשיש לכם את הבסיס המושלם, בואו נפרות את הפוטנציאל של המתכון. יש כמה דרכים לשדרגו ולכאורה להפוך אותו לאגדי! אפשר להוסיף גרגרי חומוס מבושלים לאחר בישול או מיונז צמחי, ויש גם את האופציה להוסיף עגבניות קצוצות שיהפכו את הסלט למרענן אפילו יותר!
שאלות ותשובות
מה ניתן לעשות אם אין לי כרוב לבן זמין?
אם אתם לא מוצאים כרוב לבן, אפשר לקנות כרוב רגיל או אפילו לאכול את הסלט עם חסה – זה לא הכי טעים שיש, אבל בהחלט מספק פתרון!
האם אפשר להוסיף עגבניות לסלט?
כמובן! עגבניות מוסיפות הטריות מדהימה לסלט, ויותירו אתכם עם טעם מטריף בפה.
מה אפשר להשתמש בתור רוטב לסלט?
אפשר להשתמש בשמן זית עם ויניגרט, או להכין רוטב טחינה כדי לשדרג אותו אפילו יותר!
האם הסלט הזה טוב לארוחה קלה?
בטח! זה אוכל מהיר, מינימלי ומצוין לכל ארוחה קלה. בנוסף, הוא בריא מאוד ומשביע!
מה אני יכול להוסיף כדי להפוך את הסלט לפרווה?
תחליף את אגוזי הלוז בשקדים קצוצים, או פשוט השאר את הסלט כמו שהוא, כי הוא מהמם בעצמו!
כמה משקל של סלט יוצא ממנת סלט אחת?
בערך 150 גרם תספיקו לכל סועד, תלוי בגודל המנה שתרצו להגיש.
האם צריך לבשל את הכרוב לפני ההכנה?
לא, אפשר להשתמש בכרוב טרי, זה מה שמעלה את טעם הסלט!
איך שומרים את הסלט במקרר?
קחו קופסה אטומה ואל תשכחו להניח במקרר על מנת לשמור על טריות.
מה אפשר להגיש יחד עם הסלט?
זה תוספת מצוינת לכל מנה עיקרית כמו שניצל או פסטה!
האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
כמובן! תכינו את כל המרכיבים לדליל על מנת שהסלט לא יתייבש.
אם הצלחתם לגרום ללב שלכם לחייך עם הסלט המיוחד הזה, אל תשכחו לשתף עם חברים ברשתות החברתיות! המתכון הזה צפוי לשגע את כל המוזמנים שלכם ולהפוך כל פיקניק לחובק טעמים מדהימים! בואו נניח את הכפיות בצד, נסחף ונעשה לנו חגיגה!