סלט כרוב בשני צבעים ברוטב ויניגרט הדרים
מתי בפעם האחרונה טעמתם סלט שעשה לכם "וואו"? זה הזמן להכין סלט כרוב בשני צבעים ברוטב ויניגרט הדרים, שמבטיח לא רק רעננות אלא גם חוויה גסטרונומית מענגת. הסלט המדהים הזה ישדרג כל ארוחה ויתן טוויסט מעניין שמתאים לכל גיל. אז בואו נעוף על זה, נשכח מפסטות שנמצאות כבר המון זמן על השולחן, ונפנה מקום לסלט אגדי שיגרום לכם ללקק את האצבעות ולהרגיש בריאים ומלאים באנרגיה.
זמן ההכנה
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסלט המושלם הזה, תצטרכו את המרכיבים הבאים:
- 1/2 ראש כרוב ירוק
- 1/2 ראש כרוב סגול
- 2 גזר גדול
- 1 תפוח ירוק חמצמץ
- 1/2 כוס אגוזי וולנוט קצוצים (אופציה: שקדים, אם רוצה לשדרג)
- 1/4 כוס חמוציות מיובשות
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
וכמובן, לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ תפוזים
- 1/2 כף דבש (אם רוצים מתיקות נוספת)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- קצת קליפת תפוז מגורר לקבלת טעם משגע
מרכיבים חלופיים
עבור גרסה טבעונית, אפשר להשאיר את הדבש מחוץ למשוואה ולשדרג עם סילאן לקבלת מתיקות נהדרת. לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשאיר את אגוזי הוולנוט כפי שהם או להשתמש בשקדים קצוצים. אפשר גם להוסיף שקית של שעועית שחורה מבושלת כדי להרים את התכולת החלבונית בסלט.
שלבי ההכנה
אז בואו נתחיל עם שלבי ההכנה שהם להפוך את הרעיון למנה ממכרת:
- חותכים את הכרוב הירוק והסגול לרצועות דקות, דוגמת נחש עבה. מוסיפים לקערה גדולה.
- מגרדים את הגזרים בפומפיה ומניחים אותם על הכרוב.
- פורסים את התפוח הירוק לקוביות קטנות, מוסיפים גם לקערה.
- מוסיפים את אגוזי הוולנוט הקצוצים והחמוציות.
- מכינים את הרוטב: בקערה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, מיץ התפוזים, דבש (או סילאן), מלח ופלפל. מוסיפים קליפת תפוז לגרסה המעלפת!
- שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שהכל מתערבב בצורה מושלמת.
- מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה לקישוט וארומה מיוחדת.
- מגישים את הסלט הטרי והבריא מיד או מניחים במקרר לכמה דקות לפני ההגשה כדי שהתעמים יתמזגו.
בהצלחה! הסלט הזה בטוח יככב על השולחן שלכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להפוך את הסלט הזה למעלף אפילו יותר, אפשר לשדרג אותו בתוספות רבות!
- ניתן להוסיף כף של גבינת פטה מפוררת להעניק נופך טעים ומלוח.
- אוהבים טעמים חריפים? הוסיפו פלפל חריף קצוץ במינון שתבחרו.
- אם אתם חובבי סלטים חמים, אפשר להוסיף חצי קופסת חומוס מבושל ולהקפיץ הכל במחבת עם מעט שמן זית לתוצאה משגעת.
- לגרסה עם טוויסטיץ – הוסיפו אבוקדו פרוס לקבלת קונטרה טעימה.
שאלות ותשובות
איך שומרים את הסלט במקרר?
המון אנשים שואלים את זה! הסלט הזה שומר על טריותו עד יומיים במקרר, אבל אני ממליץ על אכילה מיד לאחר הכנה, כי ככה הוא הכי טעים שיש! אם הכנתם כמות גדולה, מומלץ לשמור את הרוטב בנפרד ולהוסיף אותו לפני ההגשה.
האם אפשר להכין את הסלט יום לפני?
אפשר בהחלט, אבל החוויה הכי טובה היא להכין אותו יום ההגשה. קחו בחשבון שרוטב הויניגרט יכול לשנות את טעם ירקות הכרוב והם יתחילו לאבד את פריכותם.
מה אפשר לשתות עם הסלט הזה?
להשלים את החוויה, תוכלו ללכת על מיץ תפוזים טרי עם נענע או אפילו מים מוגזים עם פרוסות לימון! זה מימי, רענן ונתפס מצוין עם טעמים החמיצים של הסלט.
האם הסלט בריא?
חד משמעית כן! הוא מלא בירקות, סיבים, ויטמינים ושלל נוגדי חמצון. השילוב של הכרוב עם גזר ותפוח מביא עמו שלל בריאות וגודלו המהמם מדורג כאוכל "על" במגוון דיאטות!
האם אפשר להוסיף גם ירקות אחרים?
הסלט הזה מאוד גמיש וניתן להוסיף אליו ברוקולי מאודה, קישואים או אפילו סלרי! רק תוודאו שתשמרו על האופי הקרנצ'י של המנה.
למה הוספתם חמוציות?
חמוציות מוסיפות מתיקות חמצמצה ונאווה שנוגדת את השאר ואותן, מה שהופך את כל הטעמים למושלמים. יש אפשרות להחליף אותן ברימונים לקיץ!
האם חובה להשתמש באגוזי וולנוט?
לא, אתם לא חייבים! אפשר לשים מה שאתם אוהבים. שקדיים, לוזים או אפילו אגוזי פיסטוק יעשו עבודה יפה!
איך אפשר להפוך את הסלט הזה למנה עיקרית?
החליפו את החריצים הקטנים בחתיכות עוף מעלפות ואפילו קציצות צמחוניות! זה בהחלט יהפוך את הסלט לעיקרית מושלמת!
מה עושים אם הכרוב לא פריך?
אם אתם רואים שהכרוב שלכם לא פריך, יש מצב שהוא ישב כמה זמן על השולחן. כוס מים עם קוביות קרח תהיה הרעיון המושלם! הניחו את הכרוב במים צוננים למשעה קלה.
למה לבחור בסלט הזה?
כי הוא פשוט מושלם! אולי פשוט, אך זה בדיוק מה שעושה אותו מדהים. השילוב של הטעמים והמרקמים יוצר חוויה שלא תישכחו במהרה, והכי חשוב – הוא פשוט ממכר.
אז קדימה, אל תהססו! שתפו את המתכון המעלף הזה עם חברים או משפחה ברשתות החברתיות. זה הזמן ללקרוא לכולם להיכנס לאקשן וליהנות ביחד!