סלט חסה מלהיב עם עגבניות שרי: טעמים שלא תשכחו!
כשהשמש זורחת והחום מתחיל לעלות, מה יותר טוב מסלט רענן, צבעוני ומושלם? הנה מגיע סלט חסה עם עגבניות שרי – מנה מדהימה, שמומלץ להגיש בכל ארוחה, חגיגה או סתם כשמתחשק לכם משהו קליל ובריא. מדובר בשילוב בין חסה רעננה לעגבניות שרי עסיסיות, והטעמים? פשוט מעלפים! תכינו את העדשים כדי לדמיין את הצליל של החסה שמתפצפצת בפה ואת המתיקות של העגבניות. כן, זה סלט שממש ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון: 15 דקות. רמת קושי: קלה. מתאים ל: 4-6 מנות.
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
באופן כללי, רכיבי הסלט הם פשוטים ונגישים, מה שהופך אותו למושלם להכנה בכל עת. נעבור על המרכיבים בניחוח של טבע, צבעים ופריכות.
- 1 ראש חסה רומית (או חסה פריזאית), שטופה וחתוכה
- 250 גרם עגבניות שרי, חצויות
- 1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים (או אגוזי מלך)
- 1/4 כוס גבינת פטה מעוכה (לגרסה טבעונית, ניתן להשתמש בגבינת קזו)
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ ביילי (או חומץ בלסמי)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- מעט עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה או בזיליקום)
אם אתם רוצים לנסות גרסה לא גלוטן, פשוט האגוזים לא חייבים להיות קלויים, כמו כן אפשר לשים גבינת טופו כתחליף. זה משגע!
שלבי ההכנה
עכשיו מגיע השלב המרגש – ההכנה של הסלט עצמו! פיוסי עלי החסה והשימור של צבעוניות העגבניות, זו אחת מהחוויות שהופכות את הבישול לחוויה מהנה.
- אתם מתחילים שטיפת החסה ומניחים אותה על מגבת לייבוש.
- חותכים את החסה לחתיכות בגודל שווה, כך שכל ביס יהיה מושלם.
- חותכים את עגבניות השרי לשניים ומניחים בצד.
- טורפים את שמן הזית עם החומץ, מלח ופלפל בקערית נפרדת.
- מניחים את החסה בקערה גדולה, מוסיפים את העגבניות השרי.
- מפזרים את אגוזי הפקאן והפיתה מעל הסלט.
- יוצקים את הרוטב שהכנתם על הסלט ומערבבים בעדינות.
- בוחרים את עשבי התיבול, קוצצים ומניחים מעל.
המנה מוכנה! ככה מהר, תכניסו אותה לשולחן שלכם ותראו את כולם מתלהבים!
אפשרויות לשדרוגים ותוספות
הסלט הזה הוא כמו קנבס – תוכלו להוסיף לו טעמים שונים ולהפוך אותו למושלם בעבור כל שלב בחיים. הנה כמה תוספות שאפשר לשקול:
- Add קצת קוויאר של חומוס אם אתם רוצים תוספת של בריאות.
- הוסיפו רצועות אבוקדו לאבא בלנדר הקטנות שלכם – חוויית טעם נוספות!
- פזרו מעל כמובן שומשום קלוי או גם עשבי תיבול שונים כדי להחיות את המנה.
- אם אתם אוהבים טעמים ים-תיכוניים, הוסיפו זיתים חמוצים!
אז אל תהססו לנסות לשדרג את המנה הזו , הרי הסלט הזה הוא מתכון אגדי שמתקבל כך או כך!
שאלות ותשובות
איך אני יכול לשמור את הסלט שעות רבות?
אתם יכולים לשמור את הסלט במקרר עד שלוש שעות, ולוודא שהרוטב יהיה בצד, כך שהוא לא ירטיב את החסה.
האם אפשר להכין את הסלט מראש?
בוודאי! אם קשה לכם להכין את הסלט לפני הארוחה, פשוט הכינו את כל המרכיבים בנפרד ושמרו במקרר עד למועד ההגשה.
האם ניתן להשתמש בחסה אחרת?
כמובן! חסה אמריקאית, ליצ'י או אפילו תרד יכולים להתאים.
האם אפשר לשדרג את אגוזי הפקאן?
בהחלט! אפשר להשתמש בכל אגוזים שתרצו, גם שקדים מרוסקים הם רעיון מעניין ומרענן.
אני לא אוהב גבינת פטה. מה אני יכול לשים במקום?
כפי שנאמר, טופו טבעוני יכול להיות תחליף מצוין או ממרח אגוזים בלי הרבה מלח.
נשמע טעים, האם יש גם גרסה ללא חלב?
בהחלט! כל מה שצריך זה לשנות את הגבינה למשהו אחר ולא להשתמש ברוטב עם מוצרי חלב.
האם אפשר להוסיף עוד ירקות לסלט?
חובה! גזר מגורר, פלפל יפני או אפילו עגבניות צהובות יכולים להיות תוספות משגעות.
מתי הכי טוב להגיש את הסלט?
כמובן, הוא הכי טעים כשהוא טרי! אפשר להיות יצירתיים ולשאת אותו לאירועים!
אפשר להכין את הסלט בגרסה חריפה?
בהחלט! הוסיפו פלפל ירוק חריף עם רטבי צ'ילי שונים על מנת לשדרגו בטעמים.
מה אני יכול לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות?
בוודאי, תשתפו אותו! חברים שלכם בהחלט יהנו מהסלט המרענן הזה.
נותר רק להזמין אתכם להכין את המנה המדהימה הזו, שלח כבר עכשיו את המתכון לחברים שלכם ותהנו ביחד מהצבעים והטעמים המשגעים!