סלט וואקמה: מתכון מדהים שיגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות
אנחנו יודעים שסלטים לפעמים יכולים להיראות משעממים, אבל תנו לנו לחדש לכם ולשדרג את הרעיון שלכם עם סלט וואקמה. מדובר בקסם של טעמים ומרקמים, שמשלים את הקיץ של כל ארוחה. כשחושבים על וואקמה, ישר עולה המחשבה על סושי וטעמים של יפן. אבל הסלט הזה הוא כל כך הרבה מעבר לכך. הוא קל הנפלאה, בריא ומעלף! ואם לא מספיק, הוא גם ממכר.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי והמנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מכין 4-6 מנות
כדי שלא תשכחו את שאר הטעמים, אנו נשתדל לשלב גם מידע שיפתח עבורכם את הידע הקולינרי בנושא הזה. סלט וואקמה הוא סלט שבתוכו מרכיבים שמשלבים את הפשטות של המטבח היפני עם החיות והטריות של מרכיבים ים-תיכוניים. וואקמה, שהיא אצה, מכילה רכיבים בריאים שאי אפשר להתעלם מהם. קודם כל יש בה חלבון, סיבים תזונתיים וויטמינים רבים.
הרכיבים הדרושים
- 100 גרם וואקמה מיובשת
- 2 גזר בינוני, מקולף ומגזר מגרדת
- 1 מלפפון גדול, פרוס דק
- 1/2 כוס שומשום קלוי
- 2 שאלוטים (בצל ירוק), קצוצים דק
- 1/4 כוס חומץ אורז
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- נבטי שעועית או נבטי אורז לה garnish
כעת, כשיש לנו את מרכיבי הסלט, בואו נדבר על גרסאות חלופיות. אם אתם רגישים לגלוטן, אתם יכולים להחליף את רוטב הסויה ברוטב סויה ללא גלוטן. ואם אתם טבעונים, זה פשוט בעשי!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיעה השעה להתחיל בהכנה. תתכוננו ליהנות!
- 1. שוטפים את הוואקמה ומשרים במים למשך כ-10 דקות, עד שהיא מתנפחת.
- 2. מסננים את הוואקמה ומעבירים לקערה גדולה.
- 3. מוסיפים את הגזר המגורד והמלפפון הפרוס לקערה עם הוואקמה.
- 4. קולים את השומשום במחבת על חום בינוני עד להזהבה והוסיפו לקערה.
- 5. קוצצים דק את השאלוטים ומוסיפים לקערה עם שאר המרכיבים.
- 6. בקנקן נפרד, שילבו חומץ אורז, רוטב סויה, שמן שומשום, מלח ופלפל.
- 7. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות.
- 8. מעבירים את הסלט לצלחות הגשה ומקשטים בנבטי השעועית או נבטי האורז.
כל שלב כאן הוא חלק מהחוויה. כשמערבבים את כל הטעמים יחד, אפשר להרגיש את השילוב המושלם שיוצר את הסלט המדהים הזה. זה החלק של הכנת הסלט שהיה עדיף שלא תדלגו עליו – כל שלב הוא חיוני ויש לו תפקיד.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להחיות את הסלט הזה עוד יותר, אין סוף לרעיונות! אתם יכולים להוסיף עגבניות שרי קצוצות, טופו מטוגן להשגת טקסטורה נוספת או אפילו חסה רומית קצוצה. אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו קצת צ'ילי טרי קצוץ.
שאלות ותשובות
האם אפשר להוסיף עוד ירקות לסלט?
בהחלט! כל ירק שאתם אוהבים יכול להיכנס לסלט. כדאי שתנסו בצל סגול או פלפל קלוש. זה מוסיף צבע וטעם!
אפשר להכין את הסלט יום מראש?
כמובן! רק האצה עשויה להפוך קצת רכה אם היא נשארת בגרסה רטובה למשך יותר מדי זמן. כדאי להכין את הסלט, אבל לערבב את הרוטב ברגע האחרון.
סלט וואקמה מתאים לנ diets?
בהחלט! הוא דל בקלוריות ומדובר על סלט בריא במיוחד. הוא בהחלט מושלם לארוחות קלילות.
אפשר להחליף את הוואקמה באצה אחרת?
כן, אם אין לכם וואקמה, אתם יכולים לנסות אצות אחרות כמו נורי. טעים לא פחות.
האם יש לי אפשרות להקפיא את הסלט?
לא מומלץ להקפיא את הסלט. הוא הכי טעים כשמגישים אותו טרי.
האם אפשר להגיש את הסלט כמנה עיקרית?
במקרים מסוימים, כן! אם תוסיפו לו חלבון כמו טופו או עוף, בהחלט אפשר להפוך אותו למנה עיקרית.
איך הכי טוב לאחסן את הסלט?
אחסנו את הסלט בכלי סגור במקרר. הוא יכול להחזיק טוב כמה ימים, אך הטעמים הכי טובים כשאוכלים אותו טרי.
האם הסלט מתאים לילדים?
לרוב הילדים ישנן העדפות שונות, אבל עם תוספות שהילדים אוהבים, אפשר לשדרגו.
כמה זמן אוכל לשמור את הסלט במקרר?
כמובן. ניתן לשמור את הסלט כאמור עד שלושה ימים, אך מהניסיון שלי, הסלט ממש טעים ביום הראשון.
מה הכי טעים לאכול עם סלט וואקמה?
תשדרגו את הארוחה עם אורז מאודה או נודלס אסייתיים. זה מעדן!
הסלט הזה הוא שילוב של טעמים שהופך את כל הארוחה למושלמת. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות ולתת להם הזדמנות להרגיש את הקסם של סלט וואקמה.