סלט ביצים עם בצל ירוק – המתכון המושלם שלא תרצו לפספס!
לפעמים יש מתכונים שמצליחים להתעלות על שאר המנות, והסלט הזה הוא אחד מהם. סלט ביצים עשיר וטעים, עם בצל ירוק, משדרג כל שולחן ארוחה. לא רק שהוא קל להכנה, אלא הוא גם מציע שילוב טעמים מדהים, שמכין אותנו ללקק את האצבעות! אנחנו יודעים שכשמתחשק לנו קיץ, השמש זורחת, והרוח מלטפת את הפנים, סלט ביצים הוא בהחלט הבחירה המושלמת. תארו לעצמכם, סלט קר ומתפצח בפה, שמשקף את כל הטוב שבעונות החמות. אז כנסו למטבח, כי ממש עוד רגע תסיימו מכינים את אחד הסלטים הכי טעים שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומס' מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קלה מאוד
- מס' מנות: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסלט המדהים הזה, אנחנו צריכים כמה מרכיבים פשוטים ונגישים. ותאמינו לי, למרות הפשטות, התוצאה יתרגמו לאחד הסלטים הכי מדהימים שאתם תטעמו:
- 6 ביצים קשות, מבושלות ומקולפות
- 2 כפות מיונז איכותי
- 1 כף חרדל (אחלה של טוויסט)
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ דק
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט לימון (לא חייבים, אבל מוסיף הרבה)
אפשר גם לשדרג את המתכון הזה עם שלל תוספות כמו תחינה, יוגורט יווני או אפילו גבינת פטה, כך שיתקבל סלט בריא ונפלא. למי שמעוניין בגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים בטופו מעושן.
שלבי ההכנה
מכאן והלאה, מדובר בהנאה צרופה. נתחיל!
- מבשלים את הביצים בקפידה על מנת שהן יהיו קשות, אך לא ייבשו.
- לאחר הבישול, מכניסים את הביצים למים קרים למספר דקות, על מנת להקל על הקילוף.
- מקולפים את הביצים ומועכים אותן למצב רך עם מזלג.
- מעבירים את הביצים המועכות לקערה גדולה.
- מוסיפים את המיונז והחרדל ולוחצים טיפה לימון.
- מערבבים היטב את המרכיבים עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים שוב.
- מעבירים את הסלט לקירור לפחות ל-30 דקות לפני ההגשה.
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם אתם רוצים לקחת את הסלט הזה לרמה הבאה, יש לא מעט אפשרויות! תוכלו להוסיף קוביות אבוקדו לתוצאה רכה וקרמית, או לקשט עם אגוזים קצוצים שייתנו טקסטורה נוספת. אפשר גם להוסיף טיפה קימל טחון או פפריקה לקצת צבע וטעם. כמו כן, תוספות כמו תירס מקוונים או חריף יוצרות בפה שילוב שמאגד הכל בצורה משגעת!
שאלות ותשובות
האם הסלט מתאים לבילוי על האש?
כמובן! סלט ביצים עם בצל ירוק הוא אחד המנות האידיאליות לברביקיו. הוא קל להכנה וטעים מאוד לצד בשרים.
האם אפשר להכין אותו יום לפני?
בהחלט! הסלט הזה רק נהיה טעים יותר לאחר שהוא מתקרר כמה שעות במקרר.
האם אפשר לשדרגו לגרסה דלת פחמימות?
כן, ניתן לאכול את הסלט הזה גם עם ירקות כמו חסה או רוקט במקום פרוסות לחם.
מה אני יכול לעשות עם שאריות?
ניתן להשתמש בשאריות של הסלט במיני קופסאות ללUNCHBOXים, או לסנייק מהיר בעבודה.
האם ניתן להוסיף חריף?
לגמרי! טיפה של צ'יל יוסיף סגנון ושיפור מדהימים לסלט.
איזה סוג ירקות נוספים אפשר לשים בסלט?
תוכלו להוסיף קוביות מלפפון או עגבנייה קצוצה, מה שיתן לסלט מרענן עוד יותר.
האם יש מישהו שלא אוהב סלט ביצים?
נראה שלכולנו יש לפחות חבר אחד שמעולם לא חווה את ההנאה הזו. אתם יכולים להיות אלו שיחשפו אותו לעונג הזה!
סלט ביצים ובצל ירוק – האם יש מלניה?
וודאי! טכניקת ההכנה והמרכיבים יכולים להשתנות בהתאם להעדפות האישיות.
האם אפשר להמיר את המיונז בגרסה בריאה יותר?
בהחלט, תוכלו לשים יוגורט יווני או את תחינה המפנקת.
האם מדובר באוכל מתאים לילדים?
כמובן! סלט ביצים נחשב לאוכל בריא וקל לעיכול שמתאים לילדים באופן מדהים.
התרשמתם מהמתכון? רוצה להפיץ את האהבה לסלט הזה? אל תהססו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כי הסלט המושלם הזה מגיע לידיים של כולם!