סלט בורגול מדהים עם ירקות – כל מה שצריך על השולחן!
בואו נדבר על סלט – כן, כן, אני יודע מה אתם חושבים: סלט זה בריא, דל פחמימות, ומעורר תחושת רריפת ירק במקביל. אבל מה אם אני אגיד לכם שסלט יכול להיות כל כך אגדי, מדהים, ומעלף שתרצו ללקק את האצבעות אחריו? סלט הבורגול הזה הוא שילוב מושלם של מרקמים, טעמים ועושר של ירקות משגעים, שהופכים אותו לא רק לארוחה קלה, אלא גם לאירוע gastronomique! האם יש כבר רעב?
זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קלה. עבור 4 מנות.
- זמן הכנה: 10 דקות.
- זמן בישול: 20 דקות.
- לכמות של 4 מנות משגעות.
הרכיבים הדרושים
כאשר אתם מעמידים את כל המרכיבים על השולחן, אתם תרגישו את האנרגיה מתפרצת! כל חומר מייצג את הטריות והטעמים שיש לנו כאן. אז בואו נצבור את הארבעה שצריך:
- 1 כוס בורגול דק.
- 1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות.
- 1 פלפל ירוק/אדום גדול קצוץ.
- 1 חצי מלפפון גדול, קלוף וקצוץ.
- 1 בצל קטן, קצוץ דק.
- 1 חופן פטרוזיליה קצוצה דק.
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי.
- 1/4 כוס שמן זית איכותי.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
- אופציונלי – חופן צנוברים קלויים או אגוזי מלך קצוצים.
ומה שנפלא בסלט הזה הוא שאפשר לגוון עם ירקות שונים. כמו לדוגמה, אפשר להוסיף גזר מגורר או קוביות אבוקדו – וכך לשדרגו לכדי קיצונית טעמים!
שלבי ההכנה
עכשיו, זה הזמן למלא את המטבח בריחות המהממים של אוכל שהוא אותו מושלם שאנחנו מחפשים:
- מביאים את הבורגול לסיר עם מים רותחים ומוסיפים קמצוץ מלח. מבשלים על חום נמוך כ-15 דקות עד שהבורגל רך ומתרכך.
- מסננים את הבורגול ומעבירים לקערה גדולה, ומניחים לו להתקרר.
- בינתיים, קוצצים את כל הירקות ומכניסים לקערה נוספת.
- מוסיפים את הירקות הקצוצים לקערת הבורגול. כאן זה ממש מרגיש כמו חגיגה של טעמים!
- עכשיו הגיע הזמן להגיע לוויבים ייחודיים – מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית תוך ערבוב כל התמהיל עם כף עץ.
- לסיכום, מטעינים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים הכל שוב, מכניסים למקרר לכ-10 דקות להתמזגות הטעמים המהממת.
ועכשיו, לפני שמוסיפים את התוספות, בואו נבחן את האפשרויות: יש לכם אורח שהוא צמחוני? אז כדאי לשים לב מה אתם מכניסים לסלט. אם תרצו לגרום לו להרגיש כמו בפסטיבל של טעמים, תוסיפו גם כמה פיסות גבינת פטה, למשל, והיא תעשה את כל השדרוג!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש לכם רצון לאכול משהו עשיר יותר? נוכל לדבר על המון שדרוגים לסלט הזה – תחשבו על פרוסות אבוקדו רכות שעל כל פיסת ירק רעננה. אתם רוצים לשדרג גם על ידי תוספת של תבלינים כמו כמון או פפריקה מעושנת; זה יכול להוסיף לסלט עומק נוסף של טעם!
וגם, תוספת של שאור תירס מתוק יכולה להקפיץ את הסלט לרמות חדשות של שמחה! ויש גם את הרעיון להוסיף חומוס מבושל או קוביות טופו, שיאפשרו להפוך את הסלט לארוחה מהנה וממכרת.
שאלות ותשובות
איזה אורך חיים יש לסלט בורגול הזה?
הסלט נשאר טרי במקרר עד יומיים, אבל מומלץ לא להוסיף את הרוטב מראש!
האם אפשר להכין את הסלט הזה יום מראש?
בוודאי! זה בדיוק מה שרבים עושים. רק זכרו לשמור את הרוטב בנפרד.
האם אפשר לשדרג את הסלט לגרסה טבעונית?
בהחלט! רק צריך לדלג על הגבינות ולהשאיר את הגיוון מהירקות.
האם זה סלט מתאים גם לקיץ?
הסלט הזה הוא אכן מרענן מאוד, ומתאים גם בימות הקיץ!
אילו ירקות נוספים אפשר לשים בסלט?
תוספת של גזר, חצילים קלויים או קישוא מאודים תיתן לסלט טעמים שונים.
מה ההמלצה על חם או קר?
הסלט מצוין בכל טמפ', אך מוגש קר הוא האופציה המושלמת!
האם ניתן לשמר את הסלט?
לא ממליץ – זה סלט שהכי טוב לאכול טרי!
האם מומלץ להוסיף עשבים שונים?
בדיוק – תוספת של نعנה או בזיליקום רק תורמת לרעננות.
אילו מנות ניתן להגיש יחד עם הסלט?
הסלט נהדר עם חלה או פיתות מעולות, וזה הופך כל ארוחה לאירוע מדהים!
האם סלט זה בריא?
כמובן! כשמדובר בבורגול וירקות רעננים, זה באמת בריא ומזין מאוד.
איך סלט הוא הגדרה של ארוחה קלה וטובה, ולא לשכוח לחלק ולשתף עם חברים! תודו לי אחר כך על זה! מצפה לראות אתכם במטבח!