סלט אנדיב פשוט ומרענן במיוחד
סלט אנדיב הוא אחד מאותם הם מתכונים שמשלבים בין טעמים, צבעים וקלות הכנה. אין דבר יותר מספק מליצור מנה שמוסיפה רעננות לשולחן, עם מרכיבים כה פשוטים. הסלט הזה הכי טעים שיש, משגע בגווניו ואוצר בתוכו טעמים מפתיעים. לא תאמינו כמה שהוא ממכר! אז קחו לעצמכם כמה דקות, אווררו את המטבח, ונצא יחד לדרך להכנת אחד הסלטים האהובים עלינו.
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 אנשים
מרכיבים הדרושים
עכשיו כשאנחנו כבר מתרגשים להיכנס למטבח, בואו נבדוק מה אנחנו צריכים בשביל לסלט אנדיב המדהים הזה:
- 3 ראשי אנדיב קצוצים
- 1 תפוח ירוק, קצוץ לקוביות קטנות
- ½ כוס אגוזי לוז קצוצים
- ¼ כוס חמאה מומסת (אופציונלי)
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חופן גבינת פטה מפוררת (אופציונלי)
- 1 כף דבש או סירופ רבעין (להוספה מתוקה)
אם אתם רוצים לקחת את הסלט הקלאסי הזה לשלב הבא, ניתן להוסיף גם ירקות קיץ כמו פלפל חריף או עגבניות צבעוניות שיעשירו את הצבעים בו. כמו כן, אם תרצו להכין גרסה טבעונית, פשוט השאירו את הגבינה בחוץ והשתמשו בדבש או בסירופ מייפל.
שלבי ההכנה
אנחנו מתרגשים לגשת לשלב ההכנה. כאן נלמד איך להרכיב את המנה הזו בצורה הטובה ביותר.
- קוטעים את ראשי האנדיב ומסננים את העלים.
- מסננים היטב את העלים במים קרים.
- חותכים את התפוח הירוק לקוביות קטנות.
- אם בחרתם להשתמש, קולים את אגוזי הלוז על מחבת יבשה עד להשחמה קלה.
- באהבה, ממיסים את החמאה על חום נמוך (על פי הצורך).
- בקערה בינונית, מערבבים את השמן זית, החומץ הבלסמי, המלח, והפלפל.
- מוסיפים את הצרכים: האנדיב, התפוח והאגוזים לקערה.
- יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים בעדינות עד שהסלט מצופה היטב.
- אם אתם בוחרים להוסיף גבינת פטה, עושים זאת בעדינות ופוררים אותה מעל.
- לסיום, מוסיפים את הדבש או הסירופ ונותנים לסלט מנוחה של 5 דקות – שייתפוס את כל הטעמים.
והנה, המנה המושלמת מוכנה. הסלט הזה כל כך מקסים, שאתם לא תאמינו כמה הוא פשוט להכנה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לקחת את הסלט הזה צעד קדימה, קיימות מספר אפשרויות לשדרוגים:
- אפשר להוסיף חצי אבוקדו קצוץ שיעניק טעם פריך ומרענן.
- פירות קיץ כמו תותים או מנגו יכולים להוסיף מתיקות מקסימה.
- חשבתם על חומוס או פולי שעועית כאופציה? תוספת זו תעשיר את ערך התזונה.
אתם לא צריכים לשכוח שהכל תלוי בטעמים האישיים שלכם. אל תהססו לניסוי!
שאלות ותשובות
מה ניתן להגיש לצד סלט אנדיב?
סלט אנדיב מתאים מאוד לצד מנות בשר כמו סטייק או עוף בגריל. הוא גם משמש תוספת מצוינת לתאריכים בסעודה חגיגית.
האם אני יכול לשמור את הסלט במקרר?
כן, אבל מומלץ לשמור אותו בסביבה סגורה על מנת שהירקות לא יגירו מים. יש לאכול תוך יומיים-שלושה.
אפשר להכין את הסלט יום קודם?
כמובן! אבל ניתן להוסיף את הרוטב רק לפני ההגשה, כדי לשמור על הקראנצ'יות של הירקות.
אילו תחליפים יש לאנדיב?
לכם את התוספות שלכם כמה שיותר דינמיות, אם אין לכם אנדיב, אפשר להשתמש בירקות ירוקים אחרים כמו חסה או רוקט.
כמה זמן הסלט נשאר טרי במקרר?
הסלט יישאר פריך במשך כ-2-3 ימים, אבל מומלץ לא לנשיא אותו יותר זמן משום שירקות ירוקים סופגים לחות.
האם אפשר להכין את הסלט ללא שמן זית?
כן, אפשר להחליף אותו ברוטב אחר כמו רוטב סויה או רוטב יוגורט, או פשוט להשאיר את השומנים בחוץ.
האם הסלט מתאים לדיאטה?
כן, מדובר במנה מזינה, עם יחס גבוה לירקות ופירות, וכשמדובר בהוספת גבינות, אפשר להגביל את הכמות.
כיצד אני מקטין את כמות הקלוריות?
אולי כדאי להימנע מחמאה, לצמצם אגוזים ולהשתמש במרכיבים כמו טחינה או רוטב לימון.
ישנם טיפים להצגת הסלט?
מומלץ להניח את הירקות הקצוצים המידות גדולות בצלחת או בקערה מרשימה, ולהמציא בעקבותיו טוויסט של צבע אידיאלי!
האם אפשר להשאיר את התפוחים חתוכים כמה שעות?
לא מומלץ. התפוחים עשויים להאדים ולהשחיר. כדאי לחתוך אותם סמוך לשעת ההגשה.
אז תנו לסלט הזה מקום על השולחן שלכם, הוא בהחלט משגע! ואנחנו ממליצים לכם לשתף את המתכון בסטטוסים שלכם ולספר לחברים. תעשו את זה, הם יאהבו אתכם על זה!