"`html
סלט אבוקדו עם בצל סגול – מתכון משגע!
באופן כללי, סלטים יכולים להיות בונבוניירה של טעמים, אבל כשמדובר בסלט אבוקדו עם בצל סגול, התמונה מקבלת מימד אחר לגמרי. הדמיון שלי טס למקומות רחוקים, אני בטוח שאתם מבינים למה. שכחנו את הסלטים המשעממים, שהיו תופסים לנו את המקום על השולחן. הסלט הזה הוא פשוט אגדי! הוא מדהים, והוא דל פחמימיות – כי מי לא אוהב לפנק את עצמו בלי להרגיש רע? אז בואו נדבר על מה שעושה את הסלט הזה למושלם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וברוטו המנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
בשביל להכין את הסלט הכי טעים שיש, תצטרכו להצטייד במרכיבים הבאים:
- 2 אבוקדו בשלים (לא מושלמים, אבל על גבול המושלם)
- 1 בצל סגול קטן
- מיץ מלימון אחד (או יותר, אם אתם חובבי חמיצות)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- קצת פטרוזיליה קצוצה (לא חובה אבל… שדרוג רציני!)
יתרון נחמד הוא שאבוקדו הוא מקור מצוין לחומצות שומן חד בלתי רוויות שמזינות את הגוף שלנו. זה מתלווה לוויטמינים, והחיים פשוט נהדרים!
מרכיבים חלופיים
אם אתם טבעונים: ממליץ לאחסן טופו בתור מקור חלבונים. אפשר לשדרגו עם גזר קצוץ דק או ירקות אחרים! למי שמבקש סלט דל פחמימיות, פשוט וותרו על הלחם הצדדי.
שלבי ההכנה
הקדימו את עצמכם, כי בשלב הזה אנחנו מתקרבים ללמה הסלט הזה כל כך נעים וכייפי להכנה:
- נחתוך את האבוקדו לחצי, נוציא את הגלעין ונקצה את הבשר בקוביות. זה לא רק נראה טוב, אלא גם טעים נורא!
- נחתוך את הבצל הסגול לקוביות קטנות. קטן יותר, טעים יותר! מהניסיון שלי, ככל שהקוביות יותר קטנות, ככה הבצל משגע יותר!
- נשים את קוביות האבוקדו בבירה בינונית, נוסיף את הבצל הסגול.
- נ squeeze את מיץ הלימון מעל התערובת, כי זה נותן לה זיקה לחיים.
- נוסיף את שמן הזית, מלח ופלפל על פי הטעם ולבסוף – נערבב הכל בעדינות.
- אם רוצים, נוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה לערבוב אחרון.
שדרוגים ותוספות אפשריות!
כאן זה באמת המקום להיות יצירתיים! רוצים להוסיף קוביות רטובים קקאו? אפשר גם – המרכיבים עובדים יחד כמו שיער ומגבת. רוצים קצת טעמים ממזרח? קוביות טופו מתובלים יעשו את העבודה. וגם פתיתי גבינה פיקנטיים – איך זה נשמע לכם? כל שילוב שתבחרו יוכל להרים את הסלט הזה לאולימפוס של הסלטים!
שאלות ותשובות
למה בצל סגול?
בצל סגול הוא הרבה יותר טעים מאשר בצל רגיל, והוא מוסיף פרחוניות, צבע וריאן למנה.
האם אפשר להשתמש באבוקדו לא בשלים?
לא מומלץ, כי האבוקדו הלא בשל יהיה קשה ולא ייתן את המרקם הנימוח שאותם מחפשים.
כיצד לשמור על אבוקדו לחות?
מטבע הדברים, מיץ הלימון עוזר בכך. בשיחה עם חברי, שמומחה בשימור מוצרי מזון, מדובר בשיטה הידועה.
מה לעשות אם אני לא אוהב לימון?
נחמד, אפשר להמיר אותו בחומץ בלסמי, יש לזה גם טעם משגע!
האם הסלט בריא?
בהחלט! אבוקדו מכיל שומנים בריאים וויטמינים חיוניים לגוף.
מה אפשר להוסיף לצד הסלט הזה?
לחם קלוי עשוי להיות תוספת נהדרת, או גרגרי חומוס קלויים למי שאוהב פריכות.
איך יודעים אם אבוקדו בשל?
בהדפסת האצבע, אם הוא צפוף במיוחד, הוא לא בשל. לחצו בעדינות – אם הוא נשמע, אתם בדרך הנכונה.
האם אפשר להכין את הסלט מראש?
מומלץ מאוד לשמור את האבוקדו בנפרד ולהכין את הסלט ממש בסמוך לפני ההגשה.
איזה תיבול נוסף אוכל להוסיף?
שום קצוץ! זה יכול לשדרג את הטעמים עד השמים, כמובן לאוהבי השום.
איך אכסן את הסלט לשמירה על טריות?
שמרו עטוף בניילון נצמד במקרר, ואל תשכחו לנשום אוויר מדי פעם!
זהו! עכשיו אתם מצויידים במתכון הכי מדהים לסלט אבוקדו עם בצל סגול. אנחנו משוכנעים שתצאו לדרך ותהיו האדונים של המטבח! שתפו את המתכון הזה עם חברים, שתפיצו את האושר והרעננות לכל אחד שרק מכיר אתכם!
"`