סולת בריא: המתכון המושלם לשיפור האוכל היומי שלכם
תארו לעצמכם שאתם דוחסים לתוך פיסת מאפה רכה ונימוחה את כל מה שבריא וטעים בטעם אחד! נכון שזה מרגיש כמו חלום? עכשיו תהלמו עוד חצי שניה על סוגי התבלינים שאפשר לפזר מעל, ותבינו שזוהי לא יותר מאשר המציאות בה תוכלו להכין סולת בריא, שעושה פלאים עבור הגוף והנשמה! אין עוד ספק – אנחנו הולכים להכין משהו מדהים יחד, שיגרום לכם ללקק את האצבעות.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי שהסולת שלנו תהיה הכי טעימה שיש וגם בריאה, נצטרך להכין רשימה של רכיבים שירקו את כולם מהשולחן. המטרה היא ליצור תוצאה מעלפת!
- 200 גרם סולת איכותית (אין צורך לשאול מאיפה, רק תזמינו באינטרנט)
- 1.5 כוסות מים רותחים
- 2 כפות שמן זית (אם אתם מחפשים פינוק, אפשר לשים גם חמאת שקדים)
- 1 כפית מלח גס
- 2 כפות סוכר חום (או דחיקה של פירות מיובשים)
- 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (לא לשכוח לשים פקאן בשביל הטעם המשגע)
- 1/4 כוס צימוקים (ואם אתם מעדיפים, שימו דבלים!)
- 1/3 כפית קינמון (בעצם, אתם יכולים להעמיס יותר אם אתם אוהבים)
- 1/3 כפית כורכום (כבר דיברנו על היתרונות הבריאותיים של הכורכום?)
- 1/3 כפית ג'ינג'ר טחון (מדובר בטעימה הגוף והנפש)
המרכיבים כאן יכולים להשתנות בקלות – אם אתם טבעוניים, לא חייבים לשים את החמאה, ואפשר להמיר את הסוכר בסירופ מייפל – רק תדאגו לשמור על הטעמים!
שלבי ההכנה
אז הגיע הזמן לפעולה! אנחנו הולכים לדחוף את כל המרכיבים למעבד ולתת לו לעבוד, או לגרום לשכנים לחשוב שהוספנו משקה שיקי.
- מכניסים את הסולת לקערה ופשוט מוסיפים את המלח.
- מוסיפים את שמן הזית ומשקשקים היטב – זה חשוב שיתמזגו טוב!
- יוצקים אל הסולת את המים הרותחים ומערבבים היטב עם כף עץ.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת וממתינים כ-10 דקות.
- לאחר מכן, מוסיפים את הסוכר, אגוזי המלך, צימוקים והתבלינים בזהירות ולא שוכחים לשקשק היטב.
- יוצרים מאפה מדגם שאהבתם בסגנון שתבחרו! (אולי בחוץ לים?)
- מרפדים בתבנית ואופים בטמפ' של 180 מעלות למשך 20 דקות.
- בזמן שהמאפה מתייבש, אפשר לשבת על המרפסת ולתכנן ארוחה מושלמת.
- כאשר המאפה מוכן, ניתן לקשט עם קינמון ופקאן קצוץ.
עכשיו כשסיימנו את שלב ההכנה, נגלה שהמתכון הזה לא רק טעים, אלא גם מפנק בצורה שעלולה לגרום לכם לחשוב למחול על כל דבר אחר במאגר הצדפות של המטבח. תוספת של שקדים או אגוזי לוז יכולה להעיף את זה לרמות חדשות!
שדרוגים ותוספות
כמובן שיש אינסוף שדרוגים שאפשר להוסיף על המנה שלנו: ממרח שוקולד לבית הספר החוקי שלכם, לפתוח דלתות ולפנק עם ממרח דלעת בצלחת או אפילו ללטף טעמים חמודים כמו פרג או שלל פירות סופר-בריאים. גם תוספת של אבוקדו יצרנית יצירתית, תהיה מושלמת פה.
שאלות ותשובות
מה קורה אם אני לא אוהב סולת?
נסו לשים קמח תפו”ת במקום או אפילו קמח כוסמת!
האם אפשר להכין את זה רק במתכון טבעוני?
בהחלט! כל מה שאתם צריכים זה להחליף את החמאה בממרח עגבניות או בשמן קנולה.
כמה זמן לוקח להכין את זה מראש?
אפשר להכין את המנה מראש ולשמור במקפיא. היא טובה למשך שבועיים.
האם אני יכול לשים פחות סוכר?
כן, העניין עם המתכון הוא שאנחנו מעודדים לטעום ולגוון כל הזמן את המתכון של עצמכם!
מה החיסרון של תוספות למנה?
שום דבר! נסו להוסיף כמה שמאלים שתמצאו. אפשר לשים דוגמא אגוזי קשיו או שלל גרעינים.
האם אני יכול להחליף את המלח?
אני ממליץ לא להחסיר מלח, אבל אפשר לשים את המלח הים.
כמה זמן המנה הזו נשארת רכה?
אפשר לשמור אותה עטופה כמה ימים – אבל אכלו אותה בזמן כדי לא לקלקל את הטעמים!
האם חייבים לאכול את זה חם?
לא! זה טעים גם בטמפרטורת החדר!
האם זה בריא לילדים?
בוודאי! אם אתם רוצים, תוסיפו גם קרם קוקוס למנה.
האם אני יכול לשים תבלינים אחרים?
כן, תוספת של ציפורן, אגוזים קצוצים או סוכר חום יכולה לשדרג את המנה!
מובן שיש לכם שאלות נוספות, אז אתם מוזמנים לחזור ולשאול – אני כאן לשירותכם!
לסיום, אל תשכחו לשלוח את המתכון המדהים הזה לחברים ולאהובים שלכם, כדי שגם הם ייהנו מהנס הזה! חווית טעמים מובחרת, שתגרום לכם לחשוב על זה גם תוך כדי שאתם נוגסים לכל לפניכם!