עוגת שכבות נס קפה ושוקולד – מתכון שסוחף את החושים
בעולם הקולינריה, לעיתים ישנם מתכונים שמצליחים לגרום לנו לשכוח את כל הבעיות, את כל הדאגות, והכל בזכות ניחוח מדהים וטעמים ששולחים אותנו היישר לארץ הפלאות. עוגת שכבות נס קפה ושוקולד, אשר זכתה לאהבה רבה בקרב אוהבי הקפה והשוקולד, היא בדיוק כזו. מדובר בעוגה שנמסה בפה, עם שכבות אווריריות של ביסקוויטים טבולים בנס קפה, ונוטפת קרם שוקולד עשיר. מי מאיתנו יכול לעמוד בפני אתגר כזה? באמת שאין ספק שאי אפשר ללקק את האצבעות בסוף הביס!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכיצד זו עוגה שמספיקה לכולם:
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן קירור: 4 שעות
- רמת קושי: קל
- מספיק: 10-12 מנות
כשהרגש משתלבת עם התשוקה, מתקבלת עוגה שנראת גם דקה וגם גבוהה! כל ביס לוקח אותנו למסע של טעמים וריחות שמשתלבים יחד, נוצר חיבור מדהים שיגרום לכולם לבקש עוד ועוד. הממתק הזה הוא משגע, ואנחנו נלמד כאן כיצד להכין אותו צעד אחרי צעד.
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשכל האווירה כבר מתמלאת בניחוחות ובטעמים, הגיע הזמן להכין את החומרים שיעזרו לנו ליצור את הקסם הזה. כאן מודגשים המרכיבים שאנחנו נשתמש:
- 300 גרם ביסקוויטים (ביסקוויטים טבעוניים אם תרצו גרסה כזו)
- 2 כפות נס קפה (אפשר להשתמש בנס קפה מקפה טחון לאלו שפחות אוהבים את הלאטה)
- 500 מ"ל שמנת מתוקה (כמובן, אורגנית אם אפשר)
- 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ (בשוקולד מריר יש יותר טעמים ומרקם עשיר)
- 100 גרם סוכר (אפשר לשדרגו בסוכר קנים טבעי)
- 2 ביצים (לגרסה טבעונית אל תהססו להשתמש באגז חלופת ביצים)
- 1 כפית תמצית וניל (כדי להוסיף נגיעות מדהימות של ריח)
שימו לב: את הביסקוויטים אפשר לשדרג לפלפלטות, שזה סימן למישהו באירוניה או לא כל כך?!
שלבי ההכנה
כדי להכין את עוגת השכבות הצליל של הכנות שוקולד מחמם את הלב. בואו נתחיל.
- שמים את הביסקוויטים בקערה ומועכים אותם ככה שיהיו רכים.
- מכינים קפה חם עם מכונת קפה או במכונת קפה על גז. מכניסים לתוך הקוס עם 2 כפות נס קפה ומוסיפים מים.
- טובלים את הביסקוויטים קלות בתערובת הקפה ומניחים בצד.
- בקערה נפרדת, מקציפים את השמנת המתוקה עד שהיא מתייצבת.
- מוסיפים את הסוכר לתוך השמנת תוך כדי הקצפה.
- במקביל, ממיסים את השוקולד המריר במיקרו או על בן מארי.
- מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת השמנת ומערבבים היטב.
- נוסיף את הביצים כל אחת בתורה עם התמצית וניל, ותערובת ותהיה מוכן.
- בנו שכבות בתבנית – שכבת ביסקוויטים, שכבת קרם, שכבת ביסקוויטים שנייה ומעל שכבת קרם.
- לסיום מכניסים את העוגה למקרר למשך 4 שעות לפחות כדי להתייצב.
עכשיו, לאחר שתכינו את שכבות העוגה, כדאי שנעשה עליה כמה שדרוגים. אתם מוכנים?
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם תרצו להשאיר חותם אישי בעוגה, אפשר להוסיף לתוכה אגוזי לוז טחונים או קוקוס קלוי. שניהם יוסיפו מרקם וטעם מהאגדות. היהירות אינה נחוצה כאן, אז הוסיפו לקישוט פירות טריים כמו תותים, או בכלל סוכריות שוקולד. אפשר גם להכין רוטב שוקולד מיוחד שישווה למנה מראה אגדי!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום ביסקוויטים?
שימוש בקורנפלקס יכול להיות רעיון מעניין, או אפילו בפלטות תבנית מרשימה שתלבוש לבית של פנקייקים!
איך אני יודע אם השמנת מתוקה הוקצפה מספיק?
אם השמנת מתחילה להתייצב ולא מתפרקת, זה סימן שהיא מוכנה לשלב הבא – טכנולוגיית ההקצפה היא תמיד יתרון.
האם אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר?
כמובן, שוקולד חלב יעניק לעוגה מתיקות מיוחדת, במיוחד לאוהבי השוקולד.
האם חייבים להשתמש בביצים?
לא, ישנם תחליפים נהדרים כמו טופו משי שאתם יכולים להשתמש בו או בממרח אגסים בטעמים השונים.
מה ניתן לעשות אם אין לי קפה?
אפשר להשתמש בתמצית קפה חזקה שמתקיימת במזווה – הכמוסות הללו נותנות את הריח שיכניס אתכם למוחות הנפלאים.
מי מהאורחים לא אוהב עוגת שוקולד?
זו השאלה הכי קשה, אבל אם יש לכם אורחים עם מגבלות תזונה, אל תהססו להחליף את השוקולד בעוגה טבעונית.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
כן, במקרה הזה, נוודא שהעוגה עטופה היטב. כאשר תרצו, תוכלו להפשיר אותה במקרר לשעה – שעותיכויי ההפתעה יגדל פי שתיים.
מה ניתן להחליף בסוכר?
אפשר להשתמש בסוכר קוקוס, או כל ממתיק טבעי אחר שיעשה את העבודה בצורה נקייה.
כמה זמן שאריות שורדות במקרר?
שאריות יישארו טריות ומענגות עד חמישה ימים – אם תצליחו להתאפק!
האם עדיין כדאי לנסות להכין גם גרסה ללא שמנת?
זה כמובן אפשרי, אפשר להשתמש בשמנת מקרם קוקוס… לכם לספר על הניסיון!
עכשיו, כשאתם יודעים איך להכין את עוגת השכבות המדהימה הזו, אתם בתורכם מוזמנים לשתף את המתכון הזה עם חברים ורשתות חברתיות. הכי יפה להכין יחד ולהשביח את האמנות! Bon Appétit!