המנעמים של בישול ארוך – מתכון לבשר בתיבול מושלם
כולם מכירים את התחושה הנפלאה המלווה את ערב סוף השבוע – המובילה אותנו להתכונן יחד עם בני המשפחה לארוחה בלתי נשכחת. אחד מהמאכלים שמצליחים תמיד לרגש אותנו הוא כמובן בשר מבושל בעשייה ארוכה, המהווה שיא של טעם וארומה. שיטה זו משלבת סבלנות עם חיבה גדולה למזון, ומביאה לתוצאות פשוט מדהימות, שמעלפות את כולם סביב השולחן. אז הישארו איתנו, כי היום אנחנו הולכים להכין יחד בשר בישול ארוך שיעשה לכם טוב על הלב.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 3-4 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מגיש ל: 6-8 סועדים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבשר המדהים הזה, נצטרך כמה מרכיבים בסיסיים אך אגדיים:
- 1.5 ק"ג בשר כתף – בחרו בבשר משובח ואיכותי, ושימו לב שהעסק ייצא פשוט נימוח בפה.
- 2 כוסות ציר בקר – המלצות נוספות הן להכין את הציר בעצמכם, זו דרך נפלאה להוסיף טעמים מדהימים.
- 1 בצל גדול – קצוץ דק, ישדרג את כל העסק.
- 3 גזרים – חתוכים לקוביות קטנות, יוסיפו צבע ורעננות.
- 3 שיניים שום – קצוצות שיביאו את הארומה הממכרת.
- 1 כף תימין – ייתן טוויסט מעניין לכל ביס.
- 1 כף פפריקה מתוקה – פשוט משגע.
- מלח ופלפל – לפי הטעם האישי שלכם.
- 2 כפות שמן זית – כדי לטגן את הבצל והשום.
אם תרצו, ניתן גם להמיר את הבשר המהביל בזה של טופו, למי שמעוניין באופציה טבעונית, ובמקום ציר בקר, לייצר ציר ירקות באין כמוהו.
שלבי ההכנה
הטעם המושלם נעצר לרגע לפני שנכנסים למטבח. לפני שמתחילים, שווה לנשום אוויר, להרגיש את הקולינריה מדברת אלינו, ולדמיין את הטעמים הייחודיים שיתפרצו בהמשך.
- מחממים את שמן הזית בסיר עמוק על חום גבוה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ והופכים אותו לשקוף.
- מוסיפים את השום ומקפיצים למשך דקה נוספת.
- מבריקים את הבשר על פני הסיר מכל הצדדים – זה בהחלט נותן לעסק את הטוויסט.
- מוסיפים את הגזר וערבבים היטב.
- מוסיפים את הציר והסיבים.
- מתבלים עם מלח, פלפל, פפריקה ותימין.
- מבשלים על חום נמוך למשך 3-4 שעות, או עד שהבשר ממש נימוח.
תוך כדי הבישול, תרגישו שאתם עולים על אווירה שונה. הבישול הארוך הזה מחבר אותנו זיקה עם האוכל ועם בני המשפחה. וכשהכל מתבשל, האוויר שיביא את הטעמים הבשלים– מושלם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשאני חושב על תוספות אני מדמיין כל מיני גזרים נתזים, פטריות שראשן טבול בכמה טיפות שמן, ופטל טחון שמוסיף ארומה משגעת. אתם יכולים לשדרג את המנה בכמה דרכים מדהימות:
- לצקת את הבשר על תפו”א אפויים – רך, אוורירי, ולגמרי נמס בפה.
- להוסיף מצרכים כמו קינמון או אגוז מוסקת בבישול שיעניקו ארומה מחממת.
- להכין בצלים חדשים בתנור לצידי המנה, יוסיפו טעם נאה ואופי למנה.
מעבר לכך, אתם יכולים לשחק עם התיבול, או לבחור ציר אחר כדי לנווט את טעמי המנה בדרך אחרת, מסעירה!
שאלות ותשובות
מה אם אני רוצה להכין את המתכון הזה ללא בשר?
אל תדאגו, יש המון דרכים לעשות זאת! אפשר להמיר את הבשר בטופו או בשעועית שחורה מבושלת, ולהוסיף ירקות כמו קישואים או פטריות, ליצירת טעמים מגוונים.
האם אפשר לשמור את הבשר אחרי הבישול?
בהחלט! מדובר במנה שהטעמים שוכנים בהם, ומאפשרת לשמור על טריות המנה המשגעת גם למספר ימים, אז פשוט תכניסו לקופסה אטומה למקרר!
האם המנה מתאימה לאירוח?
בסופו של דבר מדובר במנה שמאפשרת ייצור כמויות גדולות ולהגיש לקבוצה בקצב, מה שהופך אותה לאחת המנות הכי טובות לאירוח!
יש עיצה על איך לבדוק שהבשר מתבשל בצורה נכונה?
כדאי לבדוק את רכות הבשר בעזרת מזלג – הוא אמור להיפסק בקלות. אם הוא עדיין עיקש, תנו לו עוד קצת זמן!
האם אפשר לבשל את המנה בספלי לחץ?
כמובן! כאשר תבשלו בספלי לחץ, הזמן יתקטן בצורה משמעותית, והבשר יצא בסופו של בחינה נימוחה לאין ערוך.
האם ניתן להפשיר בשר קפוא ישירות בסיר?
לא מומלץ לבצע זאת, מכיוון שהבשר לא יתבשלים בצורה אחידה. תנו לבשר להפשיר במקרר ולבשל כשהוא בטמפרטורת חדר.
כיצד אני יכול לקשט את הצלחת?
קישטו בכמה עלי בזיליקום, רוטב שמן זית בלימון או סלט צדדי מרענן שיביא את הצבעוניות.
האם אפשרי לשלב תוכן מאכלים אחרים בשיטת הבישול הזו?
בהחלט, אתם יכולים לנסות את השיטה עם עוף, בשר טחון או ירקות כמו דלעת, ולהשיג טעמים שונים ומרתקים בכל פעם.
איך אוכל להוסיף מתקתקות לבשר?
כן! הוסיפו מעט דבש או סוכר חום בשלב הבישול האחרון; אפשר גם לשלב מנגו לקראת סוף הבישול.
אנחנו רוצים לשתף את המתכון הזה! איך לעשות זאת?
קל מאוד! שתפו עם חברים ברשתות החברתיות, שלחו הודעות על הכנת המתכון ותנו להם ללקק את האצבעות!
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף את המאמר הזה ברשתות החברתיות שלכם! החברים שלכם יעריכו את בחירתך במשתף הזה, ופשוט תיהנו מהטעמים המדהימים של הבישול הארוך!