נקניקיות פרגית מדהימות – המתכון שיפיל אתכם מהכיסאות!
תשכחו מהנקניקיות שהכרתם עד עכשיו! אנחנו כאן בשביל לשדרג לכם את העולם הקולינרי בכמה רמות. מישהו אמר נקניקיות פרגית מעלף? זה הזמן לגלות את הסוד של מתכון אגדי שיגרום לכם ללקק את האצבעות. אם חשבתם שנקניקיות הן סתם מנה משעממת – אתם טועים, מדובר בחוויה מושלמת של טעמים, מרקמים וריחות עוצרי נשימה.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 אנשים
כשהכנת הנקניקיות נחשבת למשחק של טעמים ומרקמים, כל פעם תוכלו להרגיש חוויה חדשה. הדמיינו את הנקניקיות האלה לוקחות אתכם למסע בין העשבים הריחניים, תוך שילוב של עשבי תיבול טריים, תבלינים אקזוטיים ו… כנראה הקסם של הפרגית עצמה. מדובר בעוף tender שיתמזג עם כל מה שתשלבו בו ויתן אופי משוגע לכל ביס.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם פרגית, חתוכה לקוביות קטנות
- 2 כפות פסטו, אם רוצים טעמים ים-תיכוניים מדהימים
- 1 כף חרדל דיז'ון לשדרוג הטעם
- 2 כפות שמן זית גבוהה איכותי
- 1 כף סויה או רוטב סויה
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 גזר גדול, קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפות סוכר חום (למתיקות שיכניסו שמחה)
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה לקישוט
כמובן שניתן לשחק עם המרכיבים, ואם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, תוכלו לנסות את המתכון עם טופו, הודו או אפילו ירקות קלויים. עכשיו, כשיש לנו את המרכיבים, אין מה לחכות!
שלבי ההכנה
המתכון שלנו כאן מוכן להפתיע אתכם! אז בואו נתחיל.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך ומעט משנה צבעו.
- מוסיפים את השום ומערבבים עד שהוא מפיץ ריח עז וטעים.
- מוסיפים את קוביות הפרגית ומטגנים תוך ערבוב עד שהן מתבשלות משני הצדדים.
- מוסיפים את הגזר ומערבבים היטב ממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
- מוסיפים את פסטו, חרדל, רוטב סויה, מלח, פלפל ושום. מערבבים היטב כדי שהטעמים יתמזגו.
- מתבלים בסוכר חום וממשיכים לבשל כמה דקות נוספות.
- מכבים את הלהבה ומניחים לנקניקיות להתקרר לפני ההגשה.
- מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל, זה הזמן להפתיע את כל האורחים שלכם!
אתם יכולים להרגיש שהנקניקיות פשוט נמסות בפה וכל ביס ממלא אתכם באנרגיה חיובית. אפשרות להגיש עם גבינת פרמזן מגוררת או בטטה קצוצה למי שאוהב גוונים של מתיקות.
תוספות ושדרוגים
אם אתם רוצים לשדרג את הנקניקיות למדרגה הבאה, הכינו רוטב חריף ע"י ערבוב של רוטב טבסקו עם שמן זית ואפשר גם להספיג בלחם לבן טרי. חובבי הבריאות יכולים להיעזר בגרסה דל פחמימות עם ירקות מאודים ליד. משגע!
שאלות ותשובות
מה אם אין לי פסטו?
ניתן להחליף בגרסה ביתית עם בזיליקום, צנוברים ושום. אם אין לכם צנוברים, גם שקדים יעשו את העבודה!
האם אפשר להקפיא את הנקניקיות?
כמובן! פשוט שאבו את הנקניקיות לצורה הרצויה והקפיאו. ברגע שתרצו, אפשר להפשיר ולטגן מחדש.
מה לשים אם אני צמחוני?
שימוש בטופו או עדשים יכול ליצור תוצאה מעלף שאין כמותה.
האם המתכון מתאים למסיבות?
לגמרי! הנקניקיות מדהימות גם כמנה ראשונה בכל מסיבה.
איזה ירקות נוספים אפשר להוסיף?
אפשר להוסיף קישואים, חצילים, גזר או אפילו ברוקולי, כל מה שיגרום לכם להיות מרוצים.
וכמה קלוריות זה מכיל?
לכל מנות שמתקבלות יש בערך 250 קלוריות, תלוי בכמות השמן והסוכר שתשתמשו בהן.
למי הנקניקיות לא מתאימות?
אנשי דיאטות נדרשים להיזהר ממדיניות השמן בהכנה ולכן ייתכן ויהיה עדיף להם לבחור בצורת הכנה אחרת.
איך ניתן לשמור על פריכות הנקניקיות?
רק על חום נמוך בגריל או בתנור אפשר לשמור על פריכות הנקניקיות.
אילו רטבים אפשר לשדרג?
קטשופ, מיונז חריף, או אפילו יוגורט עם תבלינים יכולים להוות תוספת מושלמת!
מה עם ילדים? האם הם אוהבים את זה?
ילדים בהחלט אוהבים את המנה, במיוחד כשהיא מוגשת עם צ'יפס או פירה!
שלא תחשבו שנגמר כאן! זו ההזדמנות שלכם לנסות את המתכון, לשתף חברים, ואולי אף לשדרגו עם כל מה שעולה על רוחכם. זכרו, זה רעיון מצוין להפתיע את הסובבים אתכם ולשמח את הלבבות. שתפו את החוויה החמה עם האחרים – כי באמת מגיע לכולם לטעום את הנפלא הזה!