מתכונים מדהימים עם בשר טחון – חן במטבח
לא פעם פגשנו את עצמנו חושבים מה להכין לארוחת הערב. המקרר כמעט ריק, ונשאר לנו רק בשר טחון. אז רגע לפני שנשאיר את כל המחשבות על תפריטי עולם ונותיר אותם לפעם הבאה, אפשר לשדרג את ארוחת הערב עם מתכונים שיגרמו לכל הלקוחות בפרט, ולנו כמובן, לרצות ללקק את האצבעות. בשר טחון הוא מרכיב גמיש שמשתלב בצורה מדהימה במגוון מאכלים – מהפה ועד הקיבה. נתחיל עם מתכון אגדי לבולגרית בשר טחון ממולאת שכבשה את ליבנו, ונמשיך עם מתכון מעלף לקציצות שמזכירות את מאכלי סבתא. מי מאיתנו לא זוכר את הארומות שעוטפות את הבית בזמן שהקציצות מתבשלות? יאללה – בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז בואו נעבור על המרכיבים שיביאו אותנו לארוחה הכי טעימה שיש עם בשר טחון. מתכון זה יכול להיות מושלם גם עם בשר הודו או בשר בקר, תלוי בטעם האישי שלכם. אז הנה מה שנצטרך:
- 500 גרם בשר טחון (בקר/הודו)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פנקו (או פירורי לחם)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס גבינת פטה (לגרסה על גבול הממכר)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
שלבי ההכנה
וכעת, אחרי שהכנתם את כל רכיבי המעמד, הגיע הזמן להתחיל את ההכנה. שלב אחרי שלב, עד שנגיע למנה הכי משגעת וטעימה:
- מחממים מחבת על חום בינוני ומוסיפים מעט שמן זית.
- מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא נהיה שקוף וזהוב.
- מוסיפים את השום ומטגנים למשך דקה נוספת.
- מעבירים את הבצל והשום לקערה ובוחשים עם הבשר הטחון.
- מוסיפים את הביצה, הפנקו, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- ממלאים תבנית במים ומניחים עליה רשת, על מנת שהקציצות יתאדו בבישול המושלם.
- מכינים קציצות בגודל של כדור טניס ומניחים על הרשת.
- מבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות.
- הקציצות מוכנות, עכשיו הגיע הזמן להגיש!
- אפשר להוסיף סלט ירקות רענן או פירה בצד,
וזהו – עשיתם קסם של אוכל!
עכשיו, כשיש לכם את הבסיס המושלם, אפשר לדבר על מרכיבים חלופיים! למשל, אם חיפשתם משהו טעים ותוסס יותר, אתם יכולים להחליף את הבשר הטחון בגרסה טבעונית עם קוביות טופו או קטניות. זה גם יתן לכם מנה בריאה וטעימה עם אותו טעם למי שאוהב לגוון.
תוספות ושדרוגים אפשריים
המתכון שלנו יכול להיות מכונת קסמים במטבח, והנה כמה שדרוגים מעניינים שיעשו אותו עוד יותר מושלם:
- למי שאוהב תבלינים – אי אפשר לעבור על פפריקה מתוקה או חריפה, זה יוסיף צבע וחום!
- עבור מי שמעריך גבינות – הוספת פרוסות גבינת גבינת מוצרלה על הקציצות לשלב הבישול האחרון תהפוך את הקציצות לאווריריות ומתמוססות בפה.
- לגרסה חריפה – הוספת מעט צ’ילי תיצור לכם טוויסט טעים.
- תוספת של ירקות מבושלים בצד, כמו קישואים או גזר, הוספת עושר למנה.
- אולי אתם רוצים קו ניצחון יפני? הוספת קוויאר שחור יכולה להעניק למנה הזו תחושת יוקרה מיוחדת.
שאלות ותשובות
מהו רכיב הבשר המומלץ ביותר לקציצות? בשר בקר ייתן לכם טעם עשיר ועסיסי, אך גם בשר הודו הוא חלבון בריא ולא פחות טעים.
האם אפשר להשתמש בבשר קפוא? בהחלט! מרגע שפותחים את הבשר הקפוא עליו לשהות בטמפרטורת חדר לפני ההכנה.
מה אורך זמן הבישול הקובע לבשר טחון? בדרך כלל, להכנת קציצות, 30 דקות הן בהחלט מספקות!
האם אפשר להכין קציצות קפואות? כן! מומלץ להקפיא אותן לפני הבישול ולהפשיר אותן לילה לפני ההכנה.
איך להרגיש אם הקציצות מוכנות? פשוט לחתוך אחת ולוודא שהבשר מבושל היטב מבפנים.
אפשר לשדרג את המנה לסגנון מזרחי? בהחלט. הוספת קימל, כמון וחריף תתן עושר של טעמים שיגרום לכם להתרגש.
איך להכין בולגרית ממולאת עם אותו בשר טחון? פשוט, ממלאים פיתה חמה ומעט ממרח טחינה!
נשאר לי בשר טחון, מה לעשות עם שאריות? מומלץ לשים אותו בתבשיל ירקות או לפשטידה.
מה הדרך הטובה ביותר לאחסן קציצות לאחר ההכנה? קציצות יכולות להחזיק במקרר בתנאים נכונים עד שלושה ימים.
מה למלא לבולגרית מוכנה? כמובן – ירקות קלויים, חומוס או טחינה. זה מושלם!
אז עכשיו שהתענגנו על המתכון המקורי והמדהים הזה, כדאי לשתף אותו עם כל החברים או לשתף על קבוצת המשפחה! אין ספק שמישהו יעריך את הגשת האוכל הממכר הזה. בואו נמשיך לאכול ולהתענג יחד על כל ביס. אתם יכולים לדמיין את הריחות שעוטפים את הבית? משגע!