מתכונים מפתיעים עם בצק שמרים מוכן
ואם חשבתם שכולנו מוכנים ליצור עוגות מהמסלול המקצועי של המאפיות, יש לי חדשות בשבילכם. מתכונים עם בצק שמרים מוכן הם עולם מדהים ומלא באפשרויות מסחררות. אני מדבר על מתכונים שמשלבים את החוסן של הבצק השמרי עם דמיון בלתי נגמר, ואכן, מדובר בפתרון מושלם לארוחת ערב, למסיבה, ולכל אירוע שבו אנו רוצים להותיר רושם חזק. הרי כמה פעמים יצא לנו לארח חברים או משפחה, וחשבנו שלא נוכל לרגש אותם ללא עבודה קשה במטבח? אז מה אם אני אגלה לכם שהשיטה הזו מציעה את הרזים הגדולים ביותר של סבתא, במינימום עבודה? מדהים, נכון?
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 6-8
בואו נדבר על הבצק השמרי המוכן. הוא מגיע לנו מכל מיני מותגים מוכרים, וכולנו מכירים את היתרונות שלו – הוא נוח, קל לשימוש, וכמובן, טעים. אנחנו נעשה איתו דברים מעלפים, כאלה שיכולים לצאת מהתנור ממש ישירות למגש החגיגה.
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את מתכוני הבצק השמרי, אנחנו זקוקים למגוון מצרכים בסיסיים שכוללים תוספות שיכולות להקפיץ את המנה שלנו. כאן הגבולות הם בגבולות הדמיון שלכם!
- 1 חבילת בצק שמרים מוכן (כ-500 גרם)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס גבינת קוטג' (או גבינה צהובה שימו לב – אפשר גם טבעוני)
- 1 ביצה
- 1/2 כוס שוקולד צ׳יפס (כן, זה גם במתכון הזה, פשוט כי זה הכי טעים שיש)
- 1 כף סוכר חום
- שומשום לקישוט
- מלח ופלפל לפי הטעם
אפשר לשדרג את המילוי בכל דרך שרק תרצו! ניתן להוסיף עשבי תיבול טריים, ירקות קצוצים, או כל גבינה שאתם אוהבים. חלק מהמתכונים משגעים עם תוספות חמות כמו פירות יער או אגוזים טחונים.
שלבי ההכנה
עכשיו אנחנו נכנסים לתוך הכנת המנה. צעד אחר צעד, כדי שתקבלו תוצאה מופלאה!
- לחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בוחרים משטח עבודה וחושבים על המקום שבו הבצק יתפוס מקום.
- מניחים את הבצק המוכן על המשטח ומניחים להתמלא באוויר.
- בעזרת מערוך, מרדדים את הבצק עד שהוא מגיע לגובה אחיד של כ-0.5 ס"מ.
- חותכים את הבצק לריבועים בגובה של כ-10 ס"מ.
- כעת, ממלאים כל ריבוע בכף קטנה של גבינת קוטג' או כל מילוי אחר.
- מקפלים את הריבועים כס envelope, הופכים כל ריבוע עם התפר למטה.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מזלפים שמן זית על הממולאים ומפזרים עליהם שומשום.
- מעבירים לתנור ואופים כ-20 דקות או עד שהמאפים משגעים ונעימים למראה.
מומלץ לעקוב אחרי הניחוחות המדהימים שמתפשטים בבית בזמן האפייה. זה הזמן להרגיש את האווירה הבייתית והחמימה שאופפת את כל ההכנה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
ברגע שהבנתם את הבסיס, אתם יכולים לשדרג את המנה בהתאם למה שיש לכם בבית:
- שדרגו בעזרת ירקות קלויים כמו קישוא או בטטה.
- לצלוח גבינת רוקפור עבור טעמים מפתיעים.
- נסו פירות חתוכים כמו תפוחים או אגסים למילוי מתוק.
- לרוצים לקחת את זה רחוק יותר? הוסיפו קינמון וסוכר ואולי אף מלוח עם קצת גבינת פטה.
- קצת צ'ילי ייתן מגע חריף שממש הופך את זה לאגדי.
האפשרויות כמעט אינסופיות וממש משגעות! אני ממליץ לכם להיות יצירתיים ולנסות מגוון שילובים.
שאלות ותשובות
איך אני יכול לדעת אם הבצק שמרים שלי טוב?
בדרך כלל, הבצק שמרים אמור להיות רך ולא דביק. כאשר אתם לוחצים עליו, הוא צריך לחזור לצורתו המקורית.
האם אפשר להקפיא את הבצק השמרי המוכן?
בהחלט! אם יש לכם בצק שנשאר, אתם יכולים להקפיא אותו. זה גם חוסך זמן להבא!
כמה זמן הבצק נשאר טעים לאחר ההכנה?
אם תעשו את ההכנה כמו שצריך, זה יכול להחזיק במשך כמה ימים במקרר, ועד שבועיים בהקפאה.
מה לעשות אם הבצק דביק?
אם הבצק דביק מדי, הוסיפו מעט קמח, אבל לא להגזים כדי שהוא לא יהפוך ליבש.
האם אפשר להמיר גבינת קוטג' בגבינה אחרת?
ממש כן! אתם יכולים להשתמש בגבינות אחרות כמו ריקוטה או אפילו טופו אם אתם מעדיפים גישה טבעונית.
איך ניתן לגרום לבצק להתרומם הרבה יותר?
זה יכול לעזור להשתמש בחומרים כבדים כמו שמן זית, או אפילו לתפוס את הצורה כאשר אתם עובדים עם בצק חם.
האם ניתן להכין את זה ללא גלוטן?
במהלך השנים, ישנן תערובות קמח ללא גלוטן שמתאימות להכנת בצק שמרים. אתם רק צריכים לבדוק את ההוראות על אריזת הקמח.
האם אני יכול להוסיף אגוזים לתוך המילוי?
בטח! אגוזים יכולים להוסיף טקסטורה חדשה ומפתיעה.
אפשר לעשות גרסה מתוקה ולמלא בשוקולד?
בהחלט! שוקולד צ׳יפס או תערובת של שוקולד מריר יכולים לשדרג את המנה בצורה מדהימה!
מה אפשר להגיש לצד הבצק הממולא?
סלט ירקות טריים או יוגורט עם עשבי תיבול יכולים להשלים את המנה ולהפוך אותה למושלמת.
בנוסף, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים, משפחה וכל מי שאוהב לבשל! אני בטוח שהם יעריכו את זה מאוד וילמדו גם להינות מממרחים משגעים! זה הזמן ליצור קסמים במטבח ולהרגיש את האווירה הביתית שתמיד תצא ממקום של אכפתיות ואהבה.