עוף עם ירקות בתנור – 10 דקות של מתכון מדהים
האם אי פעם רציתם לפנק את עצמכם בארוחה שהולכת לתפוס את כל החושים שלכם? כזה שיתחיל את הערב שלכם בצליל של פריכות של עוף עסיסי וירקות שמקבלים חום ונעימים? אתם מתקרבים למשהו מושלם. מתכון זה הוא באמת מתכון אגדי – הוא לא רק מדהים, אלא גם מהיר, קל להבנה, ומעל לכל – ממכר! הגיע הזמן לשדרג את הארוחות שלכם עם הצלחת הזו, שתכנס לרשימת האהובות עליכם שלא תרצו להפסיק להכין. תתכוננו ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מגיש: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת נגיע ללב העניינים: הרכיבים! כדי להספיק את כל הטעמים, נרצה לאסוף את כל המרכיבים ולשמור אותם בהישג יד. זה מה שיבטיח לנו הכנה חלקה ואוורירית. בואו נראה מה צריך כדי שנכין את העוף המושלם הזה:
- 750 גרם עוף (חזה או ירך – מה שאתם מעדיפים)
- 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 קישוא, חתוך לקוביות
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית אורגנו מיובש
- למילת סוד: תבלינים נוספים כמו כמון או כורכום יכולים להביא גוון מתקתק ומשגע!
כמובן שבמטבח תמיד כדאי להיות גמישים – אפשר לשדרג את המתכון עם ירקות אחרים. למה לא לנסות גם תפוחי אדמה או בטטות? השעון התקתק – בואו נתחיל!
שלבי ההכנה
כדי להכין את העוף הכל כך בלתי נשכח הזה, אין צורך במיומנויות בישול גבוהות. הכל כאן מבוצע בקלות ובמהירות. אני אסביר במדוייק מה לעשות, כך שבסוף תשבו עם צלחת מלאה באושר!
- מחממים את תנור ל-200 מעלות צלזיוס על טורבו.
- מניחים את העוף בקופסה גדולה ומוסיפים את השום, הבצל, והירקות החתוכים.
- שופכים מעל את השמן זית ומוסיפים את כל התבלינים – מלח, פלפל, פפריקה ואורגנו.
- מערבבים הכל היטב כך שהעוף יכסה בתבלינים.
- מעבירים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר כסף או בנייר אפייה.
- מבשלים בתנור למשך 25-30 דקות, עד שהעוף מזהיב והירקות רכים.
- מקפלים את הירקות עם העוף בגמר האפייה למנת ים תיכונית מפוארת! אפשר לקשט עם פטרוזיליה קצוצה.
- מגישים עם סלט ירוק טרי ומעט חומץ בלסמי.
- נתקלים עליו ברוטב צלפים אם רוצים!
- שיהיה בתיאבון!
תוספות ושדרוגים: אם אתם מעוניינים להוסיף עוד טעמים למנה הזאת, אפשר לשדרג אותה אלא עם דברים כמו זיתי קלמטה, אגוזים קצוצים, או גבינת פטה מפוררת. כל תוספת תורמת לתוצאה הסופית ותהפך אותה למעלפת! אל תחששו לניסויים – יש לזה ערך מוסף של אינסוף טעמים ככל שאתם תומכים בכם.
שאלות ותשובות
מה לעשות אם אין לי קישוא? אתם יכולים להחליף אותו בכל ירק אחר כמו ברוקולי או פרחי כרובית. השינויים לא יפגעו במתכון!
האם אפשר להשתמש בעוף על האון? בהחלט! זה ידרוש זמן בישול קצר יותר, אז שימו לב!
כמה זמן אתם ממליצים לבשל עוף ללא עור? עבור חזה עוף ללא עור, כדאי לבשל בין 20-25 דקות בתנור.
מה אם אני רגיש לגלוטן? המתכון הזה הוא טבעי ולא מכיל גלוטן באופן כללי, כך שאתם יכולים ליהנות ממנו בבטחה.
איך אני יודע אם העוף מוכן? השיטה הכי טובה היא לקדוח חתיכת עוף עם ממד חום פנימי של 75 מעלות צלזיוס – זה סימן מצוין!
באיזה סלט אני יכול להגיש את זה? סלט טבולה או סלט ירקות ישראלי מתים מגעיל! וודאי יתאימו למנה זו, קלילות וטריות.
האם אפשר להכין זאת מראש? כמובן! פשוט הכינו את התערובת העוברת וודאו לאפות אותה בגמר באופן שיבוא אחרי שתהיו מוכנים!
איזה תבלינים נוספים אתם יכולים להוסיף?תמצאו את עצמכם עם תבלינים כמו חילבה, כמון או עגבניות מיובשות לביתם!
זה יכול להיות בריא? בהחלט! בעזרת שמן זית של איכות, והחלפות ירקות כמו ברוקולי ואחרים, יש כאן מיתר בריאות מהמם!
האם מתקבלים ירקות קראנצ'יים? כן, הירקות יוצאים עם קראנץ' מסויים מחרחר כמו שרשמים מעבר לאפייה, אך אם תרצו רכים יותר, שימו אותם בתנור לאורך זמן.
הכל נמצא פה, ברוך הבא למנה המדהימה שלכם ועכשיו אתם יכולים להיכנס לקולינריה המהירה! אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים בפייסבוק או באינסטגרם!