מתכון לפנקייק מדהים ללא ביצים
עוסקים בהכנה של פנקייקים יכולים להרגיש לפעמים מתוסכלים כשמתעוררת השאלה איך להכין מנה על-זמנית ומפנקת, אבל בלי להשתמש בביצים. רואים הרבה פעמים את המילים "פנקייק" ו-"ביצים" יחד, אך יש דרך להכין פנקייקים אגדייים, שהטעם שלהם משגע, והשיטה פשוטה ומלאה בריאות. אז הנה מתכון מדהים לפנקייקים ללא ביצים, שניתן לשתף עם כל מי שמבקש להתנסות עם מתכונים בריאים – או סתם מריחים את ריחם של הפנקייקים הנפלאים כשהם מתבשלות על המחבת.
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מניחים: 4-6 מנות
באתרנו תמצאו מתכונים רבים, אך זהו מתכון שיגרום לכם להרגיש כאילו אתם מתעסקים בקסם של סבתא, ומומלץ לכל מי שאוהב ללקק את האצבעות. פנקייקים נימוחים שיש להם טעם מופלא, והם נמסים בפה – תנו להם סיכוי ולא תצטערו.
הרכיבים הדרושים
- 150 גרם קמח חיטה (אפשר להשתמש בקמח גלוטן, או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 2 כפות סוכר (או סוכר קוקוס למי שרוצה גרסה בריאה יותר)
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 300 מ"ל חלב (אפשר חלב שקדים או חלב סויה לגרסה טבעונית)
- 2 כפות שמן זית או חמאה מומסת
- 1 כפית תמצית וניל (מושלמת להוספת טעם)
באופן כללי מדובר במתכון שאפשר לערוך בו שינויים. אם אתם רוצים להפוך אותו לבריא יותר, פשוט שנו את הסוכר בסירופ מייפל או דחפו לתוך התערובת פירות כמו בננות מעוכות. אין גבולות כאן!
שלבי ההכנה
- בקערה גדולה, נערבב את כל החומרים היבשים – קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה ומלח.
- נוסיף את החלב, השמן ותמצית הווניל.
- נערבב היטב עד שהבלילה לא תהיה גושית והכל יתמזג.
- מחממים מחבת על חום בינוני עם מעט שמן על מנת שהפנקייקים לא יידבקו.
- שמים מצקת מהבלילה למחבת וחותכים כדוגמת עוגיות, כמו עיגול.
- משאירים לחם להתבשל עד שפנים של הבצק מתחילים לבעבע – בערך 2-3 דקות.
- הופכים בזהירות בעזרת תרווד ומבשלים עוד 1-2 דקות עד שפנקייקים מזהיבים.
- חוזרים על הפעולה עד שנגמרת הבלילה.
- מניחים את הפנקייקים על צלחת ומקשטים לפי רצונכם עם סירופ מייפל, דבלים, או שוקולד קקאו.
אז אחרי שנתנו לפנקייקים להתבשל, אפשר לשדרג אותם עם תוספות כמו: אגוזי מלך קצוצים, פירות טריים כמו תותים או בננות, או אפילו שוקולד מריר קצוץ. מהנסיון שלי, זה בהחלט יוסיף עוד גוון של טעם.
שדרוגים ותוספות אפשריים
תמיד אפשר להקציף את העניין ולהוסיף אם אתם אנשים של פירות – אוכמניות, כדורי שוקולד או בדומה לאגסים. אחת מהאפשרויות המדהימות השנים היא פשוט לשלב שוקולד מריר שנמס – ממכר! בבריאות יש לכם גם את האפשרות להוסיף תרכובות אצות או חלבונים.
שאלות ותשובות
האם הפנקייקים ישמרו על טריותם יום אחרי?
תשובות: בהחלט וזה מדהים! כדאי לשמור אותם בקופסה אטומה במקרר.
איזה חלב אני יכול להשתמש במתכון הזה?
אין גבולות! אפשר להשתמש בחלב רגיל, חלב תמרים, חלב שקדים או חלב קוקוס.
מהי הדרך הטובה ביותר למנוע מהפנקייקים להידבק במחבת?
שימוש בשמן זית או חמאה מומסת על המחבת יכול לעזור. בנוסף, מחבת לא דביקה היא המפתח.
האם יש הצעה למילוי שהילדים יקבלו ממש יפה?
הוספת שוקולד קקאו וניל ישר לבלילה או פירות טריים על הפנקייקים יגרום להם להיראות אגדי!
כמה זמן לוקח להכין את הפנקייקים?
כבר ציינו קודם! מדובר בעד 15 דקות. מרשימים, נכון?
האם תוספות כמו רסק תפוחים נחשבות לגיטימיות?
בהחלט! רסק תפוחים מכניס רכות ואין ספק שזה מוסיף טעם.
איך אני יכול להפוך את הפנקייקים ליותר דל פחמימות?
באמצעות קמח שקדים או קמח קיץ ולא באמצעות קמח חיטה.
זה אפשרי להשתמש בשוקולד מריר במיוחד?
בוודאי – שוקולד מריר תמיד מוסיף את הנגיעה המושלמת!
איך אפשר להפוך את המתכון הזה לסופר בריא?
אפשר להמיר את הסוכר בדחף מייפל טבעי וזה נפלא.
האם אפשר להכין את הפנקייקים ללא גלוטן?
בהחלט! יש לא מעט קמחים נטולי גלוטן שיכולים לצאת מזה.
אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים, לכו להכין והפנקו את עצמכם עם פנקייקים שמשגעים את החיך. מי יודע? אולי תגידו לכולם שזה המתכון של סבתא, אז תתחילו להכין!