מתכון לפנקייק בלי אבקת אפייה: האגדי של הבוקר
אף אחד לא אמר שהבוקר חייב להתחיל באוכלי סוסים! מקומם של פנקייקים גבוהים, רכים ונימוחים, שממלאים את הבית באווירה מדהימה של חום והנאה, הוא בדיוק פה. אם חשבתם שאין דבר יותר טוב מפנקייק של סבתא או של אמא, אתם לחלוטין צודקים. עם הזמן שבו נוכל לשתף את מתכון הפנקייק הזה, אנחנו נגלה שאפשר להכין את הפנקייקים הכי טעימים שיש גם בלי אבקת אפייה! מי היה מאמין שזה אפשרי? תכינו את הסינר, נתחיל את המסע הכה משגע הזה.
זמן הכנת המתכון ורמת הקושי
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-5 פנקייקים
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשמתחילים להרגיש את התיאבון מתעורר, הגיע הזמן לעבור על המרכיבים. מדובר במרכיבים פשוטים שיש להניח כמעט בכל מגרה בבית, גם אם מדובר במרכיבים דל פחמימות – כי פנקייקים יכולים להיות גם בריאים! אז מה אנחנו צריכים כאן?
- 1 כוס קמח (אפשר קמח חיטה מלא או קמח קוקוס לגרסה דלת פחמימות)
- 1 כף סוכר (אפשר להמיר בממתיק טבעי)
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס חלב (אפשר חלב שקדים או סויה לגרסה טבעונית)
- 1 ביצה (אפשר חצי בננה מעוכה לגרסה ללא ביצים)
- 2 כפות שמן צמחי או חמאה מומסת
- 1/2 כפית קינמון (בהחלט לא חובה, אבל נותן טוויסט משגע)
שלבי ההכנה
אחרי שאספנו את כל המרכיבים, ברור לנו שהתגלגלנו לשלב המהנה מכולם – ההכנה. קחו אוויר, זה הולך להיות מדהים.
- נניח את כל המרכיבים היבשים בקערה: הקמח, הסוכר, מלח וקינמון.
- בעוד קערה נפרדת נמזוג את המרכיבים הנוזליים: חלב, ביצה ושמן.
- נחבר בין שני הקערות, ונערבב היטב עד שהתערובת תהיה חלקה.
- נחמם מחבת על חום בינוני ונוסיף שמן או חמאה.
- נשפוך כף מהתערובת למחבת, ונחכה 2-3 דקות עד שמופיעות בועות.
- הפנקייקים ממש מדהימים כשהם משגעים בשני הצדדים, אז נהפוך אותם בזהירות.
- לאחר סיום ההכנה, נניח את הפנקייקים עבים על צלחת.
השלבים עצמם נראים פשוטים, אך כל שלב מכיל קסם אחר. כשנחמם את המחבת, הריח של הקינמון מתחיל לנסוק באוויר ויביא לנו זכרונות ילדות מתוקים. זה חלק מהשפעתו האגנית של המתכון.
תוספות ושדרוגים אפשריים
לא ניתן לסיים כאן מבלי להזכיר את התוספות המצוינות שנוכל להוסיף לכל פנקייק! זה הזמן להיות יצירתיים.
- תוספת של פירות טריים: בננות, תותים או מירקלס דובדבנים, הם פשוטו כמשמעו אבן הפינה!
- שוקולד צ׳יפס: כי מי לא אוהב פנקייקים עם שוקולד? האופציה המושלמת להכין מתוק על מתוק.
- יוגורט: תלילות ממריחת יוגורט מעל הפנקייקים יצור עסיסיות שלא תיאמן.
- סירופ מייפל: המגע הסופי המושלם שמשדרג כל ביס לתחושה של חגיגה בלתי נגמרת.
- קוקוס קלוי: לדומם את הפנקייקים עם מנה מרעננת ועסיסית. פשוט מדהים!
באמת כל תוספת תעשה את הפנקייקים שלנו לשדרוג של ממש. למי ששואל למה לא לנסות את כל התוספות בבת אחת? כי אין דבר כזה יותר מדי מתוק!
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את הפנקייקים במקרר? בהחלט. אפשר לאחסן את הפנקייקים בקופסה אטומה במקרר למשך 2-3 ימים. חימום שוב במיקרוגל יעשה את העבודה.
האם המתכון מתאים גם לטבעונים? כן, בהחלט. אפשר להמיר את הביצה בבננה מעוכה או ברסק תפוחים!
מה אפשר לשים במקום הקמח הרגיל? קמח שקדים או קמח חומוס ילדים בריאים ומשגעים.
האם ניתן להכין את הפנקייקים ללא סוכר? כמובן. אפשר לשים ממתיקים טבעיים כמו דחוס סוכר קוקוס או דבש איכשהו כל אפשרות.
מה עושים אם הפנקייקים דביקים? לפעמים החום גבוה מדי או שהמחבת לא מספיק מחוממת. שניכם יודעים, הבוקר צריך להיות מושלם!
מה הגובה הרצוי של הפנקייק? ככל שהפנקייק עבה יותר, כך התוצאה תהיה יותר נימוחה וטעימה. אל תחששו להוסיף עוד תערובת!
כמה פנקייקים אפשר להכין מהכמות הזו? בדרך כלל מדובר על 4-5 פנקייקים, אבל אם עושים אותם קטנים, זה יכול להיות יותר.
האם אפשר לשמור על פנקייקים בעודם קרים? בהחלט. אם רוצים לשמור עליהם חמים, שימו אותם בטמפרטורת חדר, ולא במקרר.
כיצד יודעים מתי הפנקייק מוכן להפיכה? כשמופיעות בועות על פני השטח ואילו קצוותיו מתחילים להתייבש, הגיע הזמן להפוך!
לאיזה מטבלים ניתן להוסיף פנקייקים? סירופ מייפל, דבש, רוטב שוקולד ואפילו ריבת פירות הם חלק מהמטבלים המושלמים!
אתם יודעים מה? הפנקייקים האלה הם פשוט מדהימים! אני ממליץ לכם לנסות להכין את המתכון, ואם נהניתם, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים בפייסבוק או אינסטגרם. הפנקייק הזה הוא פשוט גאוני – המם את הבוקר בצורה המושלמת ביותר!