מתכון לפיצה ללא שמרים: חוויה מענגת לכל חובבי הפיצה!
מסתבר שמהפיצה הנפלאה הזו אפשר ליהנות גם ללא שמרים! אתם בטח שואלים איך זה יכול להיות, אבל תדעו שהתוצאה היא מדהימה ממש – פיצה שמתיישבת בדיוק בתפריט השבועי שלכם, מבלי שצריך להמתין שעות רבות להתפחה. זהו מתכון מושלם וממכר שיכול להפתיע גם את מי שחשב שפיצה ללא שמרים לא תהיה כזו משגעת!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 20 דקות
- סך הכל: 35 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 2 פיצות בינוניות
הרכיבים הדרושים
כעת הגיע הזמן להיות יצירתיים במטבח! קבלו את הרשימה המלאה של כל האוצרות שאתם זקוקים להם להכנת הפיצה המעלפת הזו:
- 2 כוסות קמח חיטה (או קמח ללא גלוטן למי שצריך)
- 1/2 כוס מים חמימים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (מנוסחת כלא אאודיזית, אבל תבטיחו לי שזה ישנה טעם!)
- 1 כוס רוטב עגבניות (או רוטב פיצה מוכן שאתם אוהבים)
- 1.5 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
- תוספות: זיתים, פטריות, פלפלים, בצל, או כל מה שידיכם ייגעו בו!
ומה עם גרסה טבעונית? קל מאוד! אפשר להחליף את גבינת המוצרלה בגבינה טבעונית, ובכך כולם יכולים ליהנות מהחוויה!
שלבי ההכנה
נתחיל בהכנה המהירה והמלהיבה של הפיצה הזו ששוברת את כל הסטנדרטים שהכרתם!
- נשפוך את הקמח לקערה גדולה ונוסיף את המלח, הסוכר והסודה לשתייה.
- נוסיף את השמן ונטחן הכל יחד עד שהקמח ייראה כמו פירורים רכים.
- נוסיף לאט את המים החמימים תוך ערבוב מתמיד עד שנקבל בצק אחיד.
- נעביר את הבצק למשטח מקומח ונטחן אותו כמה פעמים עד שיהיה חלק ואוורירי.
- נחלק את הבצק לשניים וניצור שתי כדורים קטנים.
- נניח אותם על מגש מקומח, ונכסה במגבת כדי להניח להם לנוח כחמש דקות.
- בעזרת מערוך, נרדד את כדורי הבצק למעגלים ברוחב של כ-25 ס"מ לפי אהבתכם.
- נעביר את בסיסי הפיצה תכף לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- נמרח עליהם את רוטב העגבניות ונפזר מעל גבינת מוצרלה באופן אחיד.
- נוסיף את התוספות הרצויות.
- נחמם את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
- נכניס את התבנית לתנור ונאפה במשך 15-20 דקות, עד שהגבינה תימס ותתחיל להזהיב.
- לאחר האפייה, נניח למעט להיתקרר, ונחתוך לקוביות.
מי היה מאמין שאנחנו יכולים להכין פיצה בלי שמרים שתהיה כל כך נימוחה? פשוט אגדי!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אתם מוזמנים לתת לדמיון שלכם להתפרע! נסו להוסיף חצילים קלויים, פסטו, פירות ים, או אפילו חלבון כמו טופו. אפשר לשדרג את הגבינה גם לגבינת פטה או גבינות חריפות – והמנה תהפוך להיות משגעת ועשירה בטעמים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הבצק יום קודם?
כן, בהחלט. פשוט עטפו את הבצק בניילון נצמד ושימו במקרר. הקפיצו אותו מחוץ למקרר כחצי שעה לפני השימוש.
האם ניתן לאפות את הפיצה על אבן פיצה?
כמובן! זה ייתן לכם קריספיות משגעת שתשדרג את החוויה פלאים.
מה עושים אם הבצק דביק מדי?
תוסיפו עוד קצת קמח עד שהבצק יתחיל להתגבש.
מה עם תיבול לשפצור הטעמים?
לא לשכוח תיבול! זיתים, אורגנו יבש, או אפילו פרוסות של שום.
האם ניתן לשמור שאריות בפיצה?
בהחלט! רק עטפו את שאריות הפיצה בניילון נצמד ושמרו במקרר.
האם המתכון מתאים גם לילדים?
בהחלט! הילדים יאהבו להכין את הפיצה ולהתאים את התוספות כרצונם.
מה אפשר לעשות אם אני רוצה להכין פיצה דל פחמימות?
ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח קוקוס כבסיס לפיצה – זה יוצא מדהים!
כמה זמן ניתן לשמור את הפיצה במקפיא?
ניתן לשמור פיצה במקפיא למשך עד חודש.
מה אם תהיה לי עזרה בנעיצת התוספות?
כמובן! זה יכול להיות פעילות מהנה בכל המשפחה – עזרה מקבלת חיובית!
האם ניתן לשדרג את המתכון לגרסה חריפה?
כמובן! הוסיפו פלפל חריף רטוב או קוביות של רוטב חריף לרוטב העגבניות לפני המריחה.
לאחר כל הכללים והמידע על המתכון המדהים הזה, אתם מוכנים לפנק את עצמכם בפיצה הכי טעימה שיש. אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים ובני המשפחה, כי מגיע להם גם ליהנות מחוויה גסטרונומית שכזו! כשתתענגו על הפיצה שלכם, תרגישו שאתם חיים בתוך סיפור אהבה שמתחיל במטבח. בתיאבון!