"`html
מתכון לעוף שלם בשום-הרדוף עם ירקות קלויים
העוף של סבתא שלנו היה תמיד הלהיט של הארוחות המשפחתיות, והחום מהתנור היה גורם לנו להרגיש במקום הנכון. עכשיו, כשכל אחד מאיתנו יושב בביתו, יש לנו הזדמנות להרגיש את התחושה הזאת ליצור מתכון מדהים של עוף שלם בשום בהרדוף עם ירקות קלויים, ולחבר את כולם סביב השולחן. המתכון הזה הוא תוצאה של ניסיונות ושינויים, ולאורך השנים הפך להיות משגע ומעלף! אני בטוח שכשתהיו בו, לא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות. אז בואו נתחיל!
זמן הכנה ודרגת קושי
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 1 שעה ו-30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנשכים: 4-6 אנשים
מרכיבים הדרושים
עכשיו כשכבר דיברנו על החוויה המושלמת של העוף הממכר, הגיע הזמן להציג את הרכיבים שאותם נשתמש כדי ליצור את הצלחת המושלמת:
- 1 עוף שלם (בערך 1.5 ק"ג)
- 5-6 שיניים שום, קלופות ומקולפות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח ים
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית קימל (לפי טעם)
- תיבול נוסף – עלי רוזמרין או תימין טריים
- 3-4 תפו”א קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 2 גזר קלופים וחתוכים לעיגולים
- 2 בצלים קטנים קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/2 כוס מים (לרוטב)
אפשרויות הגשה ושדרוגים
למי שחשוב על הגרסה הבריאה, אפשר להשתמש בעוף עוף אורגני וצמחי תיבול טריים. למי שרוצה לגוון, שימו לב שניתן להוסיף ירקות כמו ברוקולי, קישואים, או כל ירק אחר שמתחבר לכם. התוצאות יהיו מטריפות! אפשר גם להחליף את השום בהל, ולנסות טעמים שונים.
שלבי ההכנה
והנה אנחנו מגיעים לשלב הקסום באמת – שלבי ההכנה! כך ניצור את המנה המושלמת:
- שמים את העוף בתבנית מתאימה ואנחנו בודקים שהוא נקי ומוכנה לשימוש.
- מקציפים את שמן הזית, שום, פפריקה, מלח, כורכום וקימל בקערה קטנה.
- במרכבה המדהימה הזו, משפשפים את התערובת בצורה אחידה על פני העוף.
- מניחים את העוף במרכז תבנית עם הירקות – תפו”א, גזר ובצל.
- יוצרים חור קטן בצד של העוף, איפה שמוטח את עלי הרוזמרין או התימין.
- יוצרים חור קטן עם שיניים או טמפון בשום בהרדוף מעל העוף.
- שופכים את המים לתבנית כך שישפיעו על הירקות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- שמים את התבנית בתנור למשך 1 שעה ו-30 דקות.
- כדי להשיג תוצאה נחשקת עד שמעשנים, מסובבים את העוף אך ורק חצי שעה לאחר שהניחו אותו.
- כשהעוף נראה זהוב ומדהים, אנו מורידים אותו מהתנור ומניחים לו לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
שדרוגים מומלצים
אז התחלתם עם המתכון המהמם הזה, אבל מי אמר שלא תוכלו לשדרגו עוד יותר? אפשר להוסיף להנאה עם רוטב בלסמי, או למרוח מעל רוטב דגים. גם פזרו קצת שומשום קלוי מעל לשדרוג נוסףולם ונחמד!
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים במקום השום?
ניתן להשתמש בשום קלוי, או להחליף אותו עם ניעת שום אם אתם מעדיפים. זה יוסיף טעם נעים!
איזה סוג עוף מומלץ?
עדיף לבחור בעוף אורגני, מאחר והוא יהיה יותר עסיסי ובעל טעם חזק יותר. אפשר גם לנסות עוף צלוי עם פרגיות!
אפשר להכין את המתכון ללא גלוטן?
כן, זה מתכון טבעוני לחלוטין ואין בו גלוטן!
מה לעשות אם העוף לא מתבשל כמו שצריך?
כדאי לבדוק את החום בתנור וליצור מדי כמה דקות חור פשוט כדי שהאדים יספיקו לחדור פנימה.
כמה זמן נשאר להחזיק את העוף במקרר?
ניתן לשמור את העוף במקרר יום או יומיים, כדאי לחמם אותו בטמפרטורה נמוכה.
האם ניתן להכין את המתכון על גריל?
בהחלט! אפשר להניח את העוף על גריל כך שיתפוס את העשן הנעים.
מה לעשות עם שאריות העוף?
אפשר להכין ממלכה מעוף הקלתה, פסטה ולקשט עם הרבה ירקות מתוקים, זה בן זוג מצוין!
מדוע הירקות מתקתקים כל כך?
קולוי בעשור ומים יוצרים סירופ טבעי! במקרה הזה הירקות שותפים לפסטיבל!
מה אפשר לברך לפני הארוחה עם העוף?
אפשר לומר את המילים, “יהיה מעניין!” כדי להתחיל איור חיובי.
בשביל שירוויחו את מתכון העוף שלם בשום עם ירקות קלויים, אל תשכחו לשתף את החוויה עם חברים שלכם ברשתות החברתיות! תתענגו על הבישול שלכם, זה אגדי ומושלם!
"`