סלט כרוב וגזר חמוץ מתוק
תארו לעצמכם רגע: יום קיץ חם, והגוף זועק למשהו מרענן, משהו שיגרום לו להשתולל במשקה קר. ומה יותר מושלם מזה, מאשר סלט כרוב וגזר חמוץ מתוק? זה לא סלט רגיל. הוא מדהים, משגע, והכי טעים שיש. כל ביס של הסלט הזה הוא כמו מסיבה בפה – שילוב נכון של חמוץ ומתוק, קריספי ומרענן. לתוך הסלט הזה נכנסים כל הטעמים שגורמים לנו לחייך, וכשצוללים לתוכו, לא ניתן להפסיק ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מותאם ל-4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
על מנת להכין את הסלט המדהים הזה, אנחנו צריכים את הרכיבים האגויים והטריים ביותר. הוא מושלם לכל ארוחה – כמו סלט מעורר תיאבון בברביקיו, או כתוספת ליד מנות עיקריות. בלה בלה בלה…
- 1/2 כרוב קטן קצוץ דק
- 2 גזרים בינוניים קלופים ואחר כך קצוצים או מגורדים
- 1/2 כוס חומץ תפוחים
- 1/4 כוס סוכר חום (או לסוכר לבן אם אתם יודעים להסתדר עם זה)
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס מים
- מלח ופלפל לטעם
- מעט סומסום קלוי (לא חובה, אבל תוספת נפלאה)
קודם כל קחו שנתיים, והכינו את כל הרכיבים. כשיש מספיק זמן לשחק במטבח, מתחילים להרגיש כמו שפים מדהימים!
מרכיבים חלופיים
יש גם כמה וריאציות שיכולות לעניין אתכם. אם אתם מחפשים לגרום לסלט הזה להיות בריא יותר, אפשר להמיר את הסוכר בסירופ מייפל, או לשים דבש. יש להם טעמים משגעים אבל הם פחות מתוקים. אם אתם צמחוניים או טבעוניים ואין לכם חומץ תפוחים, אפשר להשתמש בחומץ אורז, יש לו טעם עדין ונעים. לגבי הגזר, אתם מוזמנים להוסיף פירות – כמו תפוח, רימונים או אפילו קוביות קטן של אננס שיתנו טוויסט פרי ומשוגע!
שלבי ההכנה
ובכן, מחכה לכם סדר של פעולות פשוטות, שמייחדות את הסלט שלנו כמושלם. הישארו ממוקדים, זה הולך להיות קל כמו חטיף!
- חותכים את הכרוב הקצוץ עד שיתקבל ריכוך מדהים.
- מערבבים בכנות את הכרוב והגזר בקערה גדולה.
- בקנקן נפרד, מערבבים את החומץ, הסוכר ומעט מים עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים את השמן, המלח והפלפל.
- pour the mixture over the cabbage and carrot, and mix well.
- לסיום, מניחים את הסלט במקרר לשעה.
- מפזרים את הסומסום קלוי לפני ההגשה.
חזית הקיץ כבר כאן, ועכשיו תורכם להרגיש את כל הנפלאות שסלט זה יכול להציע לכם. כאשר נותנים לו להתיישב במקרר, כל טעם מתאחד ובדיוק כאן מתחילים הקסמים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים להפוך את הסלט הזה למשהו אגדי אפילו יותר? יש לכם מלא אפשרויות! לדוגמה, ניתן להוסיף קצת צנון קצוץ או קשיו קצוץ למעלה כדי לקבל מעין קראנץ' מעניין. אם כל הקונספט של הסלט מופיע לכם כמה שיכלה להיות נחמד בקיץ, למה לא להכין אותו קצת חריף עם פלפל חריף קצוץ? זה ממש משגע! סלט זה הוא גם אחלה תוספת למנה כבושים לצד פיתה רגילה.
שאלות ותשובות כשרוצים לענג את החיך
מה עולה בקנה אחד עם הסלט הזה? חיבורים מושלמים הם כמו סלט עם עוף צלוי, דגים קלויים, או לארוחה על טאבולה.
האם יש בעיה להכין את הסלט יום קודם? לא, בחיי… זה רק מתמזג טוב יותר. תאמינו לי, זה פשוט מדהים!
כמה זמן מחזיקים את הסלט במקרר? עד יומיים, בתנאי לא עמד על שולחן מסיבת יום הולדת.
אני לא אוהב חומץ, אפשר לשים רוטב אחר? בהחלט! רסק עגבניות בשוקולד או תערובות אחרות יעשו את העבודה.
איך ניתן להפוך את ארוחת השולחן למרשים יותר? פשוט! הכניסו לכדורים קטנים של סלט עם למעלה אורז, והציבו על צלחת גדולה.
מה יש לי לעשות אם אין לי גזר? נו, לא באמת תוותרו על הסלט! קחו תפוח עץ ותחתגו אותו!
האם אפשר להפוך את הסלט לחריף? במובנים מסוימים במטבח הכל קורה. הוסיפו מעט פלפל חריף או רוטב סרירצ'ה, והכל יהיה שמח יותר!
האם הסלט הזה דל פחמימיות? ברור, כל סלט מסוג זה הוא בריא ומרענן!
כיצד אני מבשל את זה עבור אורחים? פשוט הכינו כמות כפולה ואז תגישו במרכז השולחן.
מה צפוי מבחינת פירות בשימוש? תוכן כל מה שתרצו, זה תמיד משגע בכל צלחת! פירות יבשים זה מדהים!
טוב, עכשיו שאתם יודעים הכל על סלט כרוב וגזר חמוץ מתוק, זה הזמן שלכם להפעיל מחבתות, חוטים, ולעבור לפעולה. שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות ותנו לחבריכם להרגיש את כל הקסם! מתכון מדהים שממתין לכם – קדימה, הכינו את הסלט המושלם!