"`html
חזה בקר – מתכונים מדהימים שלא תרצו להחמיץ!
הגעתם למקום הנכון! היום אנחנו מתכוונים לקחת את חזה הבקר ולהפוך אותו למנה שבאמת תעיף את המִחשבות! חזה בקר הוא בשר שילדים ומבוגרים אוהבים אותו כאחד. מהנסיון שלי, מדובר בבחירה מושלמת לכל ארוחה, בין אם זו חגיגה משפחתית גדולה או סתם יום שלישי באמצע השבוע. המתכונים שאנחנו הולכים לשתף איתכם היום הם כאלה שממש יגרמו לכם ללקק את האצבעות! זה הזמן להביא את החומרי גלם ולהתכונן למשהו אגדי!
זמן ההכנה ורמת הקושי
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין מנה מהפנטת מחזה הבקר, נדרש לנו מגוון רכיבים שמעניקים טעם עשיר ומרקם נימוח. אז הנה מה שצריך להכין:
- חזה בקר (כ- 1 ק"ג)
- 2 בצלים קצוצים
- 4 שיני שום כתושות
- 2 גזרים מדובלים
- 2 כוסות ציר בשר (או מים)
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס דבש
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תבלינים: טימין, אורגנו, פפריקה מתוקה
שלבי ההכנה
לאחר שהכנו את כל החומרים, הגיע הזמן לעבור לשלב ההכנה. תסמכו עלינו, את המנה הזו לא תרצו לפספס.
- מניחים חזה בקר על משטח עבודה ומטפלים בו עם מלח, מלח ופלפל.
- מחממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
- אחרי שהשמן חם, מטגנים את חזה הבקר מכל הצדדים במשך 5-7 דקות עד שיתקבל צבע זהוב.
- מוציאים את הבקר מהסיר ומניחים בצד.
- באותו סיר, מוסיפים את הבצלים והשום ומטגנים עד שמתבהרים.
- מוסיפים את הגזר ומערבבים היטב.
- מחזירים את חזה הבקר לסיר, מוסיפים ציר בשר, רוטב סויה ודבש.
- מתבלים בעזרת התבלינים, מביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך כ-30-40 דקות עד שהבשר רך.
תוספות ושדרוגים אפשריים
המתכון שלנו הוא בסגנון קלאסי, אך אפשר להוסיף לו עוד דברים שיגרמו לו להיות משגע! למשל, ניתן להוסיף:
- חצילים קלויים לתוספת טעמים.
- פטריות צלויות שמוסיפות מרקם נהדר.
- אפשר להגיש עם פירה תפוחי אדמה, שזה פשוט מושלם!
- אם אתם אוהבים סלטים, כדאי להוסיף סלט ירקות רענן בצד.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הבשר הצליח?
בסיס להצלחה הוא לא לעשות את הבשר יבש. ברגע שהוא רך ומתקפל בקלות, אתם בדרך הנכונה!
האם אפשר להחליף את חזה הבקר בעוף?
בוודאי! אפשר להכין אותו גם עם חזה עוף. רק שימו לב להפחית את זמן הבישול בעשירית.
תגידי, האם אפשר לשמור את השאריות במקרר?
בהחלט! חזה הבקר טעים גם כשמחממים אותו ביום שלאחר מכן. הוא אפילו נהיה עוד יותר טעים!
כמה זמן הבשר צריך להתבשל?
זה תלוי בעובי נכון של חזה הבקר, אך צריך לבשל לפחות 30-40 דקות על חום נמוך.
האם אפשר להכין את זה בתנור?
לגמרי! אפשר לאפות בתנור על טמפ' 180 מעלות במשך 1-1.5 שעות.
מה ניתן להגיש עם המנה הזו?
תוספות נפלאות יכולות להיות רטבים, אורז, פירה או סלטים צבעוניים.
האם סלט יוריד את השומניות?
בהחלט, סלט ירקות טריים יכול לאזן את ממשק השומן שיש בבשר.
מה קורה אם אני רוצה להגביר את התיבול?
לא לחשוש! על הכנסת יותר תבלינים, כגון כמון או קימל, שידגישו את הטעמים.
האם אפשר להכין מנה זו על גזיה?
אפשר בהחלט, רק היזהרו מדליפות ונגזרות מהמזון.
אני יודע שזה נשמע מוזר, אבל מה קורה אם אני מוסיף קקאו?
נשמע מוזר, אבל קקאו יכול להוסיף טעם עמוק ומיוחד מאוד למנה. כדאי לנסות!
שיהיה לכולם בתיאבון! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולשתף עם החברים, כי מי לא רוצה לטעום את המדהים הזה? תהנו!
"`