מרק שעועית אדומה משגע ונפלא
מרק שעועית אדומה הוא אחד מהמאכלים העוטפים והמנחמים ביותר שאנחנו מכירים. הוא מצליח לשלב בטעמים עוצמתיים ובמרקם עשיר, כך שלא ניתן להתנגד לו. בזמן שהאוויר בחוץ מתקרר, או כשפשוט מתחשק לנו משהו חם ומפנק, מרק זה הוא הפתרון המושלם. דמיינו את עצמכם יושבים ליד שולחן אוכל, ספל מרק חם ביד, וישר מתמכרים לארoma המדהים שממלא את החלל. רגע, כבר חנות החיים לא שמעתם על המנה המעלפת הזו? אז תכינו את הסינרים ונתחיל לפצח את הסוד!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנכנסים לשלב שלב בתהליך ההכנה, חשוב להכיר את המרכיבים שיאפשרו לנו ליצור את המעדן המושלם הזה. כל רכיב פה משחק תפקיד מרכזי, אז שימו לב!
- 1 כוס שעועית אדומה (כפול על שטופה ומושרה במים לפחות שעתיים)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 גזר בינוני חתוך לקוביות
- 1 קישוא קטן חתוך לקוביות
- 1 קולרבי קטן חתוך לקוביות
- 1 ליטר מים
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- טובלים – כוסברה קצוצה או פטרוזיליה להגשה
מרכיבים חלופיים
אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, תוכלו להחליף את שמן הזית בשמן קוקוס או שתיים. וגם להוסיף ירקות נוספים שאתם אוהבים – כמו פטריות או תפו”א. גם במקרה שצריך מתכון ללא גלוטן, שימו לב שכל המרכיבים כאן הם טבעיים ובריאים. אפשר גם להוסיף כמה גרגרי רוזמרין לתיבול. שדרגו את המנה כך שתהיה גם של סבתא, זה תמיד מוסיף!
שלבי ההכנה
ועכשיו, לשלב הכי מעניין – אנו נצלול לעולם ההכנה! אל דאגה, זה פשוט מאוד ומרגש. תזכרו, לשלב הזה יש את הכוח להפוך את המטבח שלכם לממלכה של ריחות טובות!
- משרים את השעועית האדומה במים למשך שעתיים ומסננים.
- מחממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום ומערבבים למשך דקה.
- מוסיפים את הגזר, הקישוא והקולרבי ומבשלים בעדינות למשך 5 דקות.
- מוסיפים את השעועית האדומה ומערבבים.
- יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה.
- ברגע שהמים רותחים, מוסיפים את רסק העגבניות, הכמון, הפפריקה, מלח ופלפל.
- מבשלים על חום נמוך למשך 30 דקות, עד שהשעועית רכה.
- מוסיפים כוסברה קצוצה או פטרוזיליה ומערבבים.
השלב האחרון הוא לא פחות חשוב – להגיש! ניתן להגיש את המרק עם לחם כפרי, או עם טחינה ליד – זה משדרג הכל. וכן, אם אתם רוצים לשדרגו, מפזרים מעל עוד טיפה פפריקה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לגרום למרק שלנו להיות באמת אגדי, יש אפשרויות רבות לשדרוג – תוכלו להוסיף לקצוות של המרק כמה פרוסות של חזה עוף חריף קלוי או להוסיף חתיכות של אבוקדו קצוץ, להעשיר את המנה בעוד טעמים. בעצם, ההשתעשעויות הבלתי מוגבלות שכאן אמנם לא נגמרות, והכל מאוד בריא! ומכיוון שהשעועית עצמה דלה בפחמימות, תוכלו לשלב גם קישואים קלויים שבאמת משגעים את המנה!
שאלות ותשובות
מה אם אין לי שעועית אדומה?
אפשר בהחלט להשתמש בשעועית לבנה או אפילו חומוס!
כמה זמן אפשר לשמור את המרק במקרר?
עד 4 ימים, הוא נהיה מדהים גם ביום השני!
האם אפשר להכין את המרק בכמות גדולה ולהקפיא?
בהחלט, הכינו כמות כפולה ותקפיאו. זה יהיה מושלם לימי חורף קרים.
אילו ירקות נוספים אפשר לשים במרק?
ברוקולי, קישואים, תפו”א – כל מה שאוהבים!
אני רוצה שהמרק שלי יהיה חריף. מה לעשות?
מוסיפים פלפל חריף קצוץ – לא הרבה, אבל מספיק למידה החושנית!
כיצד אפשר להפוך את המרק הזה ליותר סמיך?
טוחנים אותו בעזרת בלנדר ישיר עד שמתקבל מרקם חלק!
האם אפשר להכין את המרק בסיר לחץ?
כן, זה יזרז את תהליך הבישול משמעותית.
מה לדעתי מתאים כמנה ראשונה לפני המרק?
איזה סלט ירקות מרענן עם רוטב לימון – עושה את העבודה!
האם אני יכול להוסיף בשר למרק?
בהחלט, בשר עוף חתוך לקוביות יכול להתאים מצוין!
מה אם אני רוצה להכין גרסה טבעוניתה?
כל מה שצריך זה לוותר על הבשר והמרק יהיה פשוט מדהים כמו שהוא!
אז זהו, זה הזמן שלכם להציג את המתכון הזה בכל מקומות האפשריים. שתפו את המתכון עם חברים, תתנסו ותפיצו את הטוב הזה ברשתות החברתיות. תחגגו כל ביס ותשמחו את הסובבים אתכם. בתיאבון!