מרק סולת עם ירקות: חזרה לשורשים ולאווירה הביתית
בתוך כוס מרק חם, אנו מצליחים למצוא לא רק טעמים, אלא גם זכרונות. מרק סולת עם ירקות הוא מנה שמזכירה לנו את הבית, את סבתא וימי ראשון rainy שבהם התמכרים למשהו מדהים, משגע ומעלף. זהו מרק שמכניס חמימות ללב, מלא בכל טוב, ובריא ביותר כי הוא עשוי מירקות טריים. אין ספק שמדובר במנה ממכרת, שתגרום לכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנה ורמת קושי
- סך הכל זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהכותרת מדברת על מרק, והמרק המדובר הוא זה שמלווה אותנו בעונות קרות ובארוחות משפחתיות, מה יותר טוב מלבשל אותו עם החומרים הכי טובים שיש? נתחיל עם כמה מרכיבים שידאגו לכך שהמנה תהיה פשוט מושלמת.
- 1 כוס סולת
- 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות
- 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות
- 1 ערב ושום – לפחות 2 שיניים, קצוצות דק
- 1 ליטר מים או ציר ירקות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- רבע כוס שמן זית
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אבל מוסיף צבע וטעם!)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו”א במקום סולת. כמו כן, ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו קולרבי או גזר צבעוני – זה לא רק מפנק את העיניים, אלא גם טעים להפליא! התקופה הכי טובה להכין מרק סולת היא בחורף, כי הוא באמת מחמם את הלב ואת הנפש.
שלבי ההכנה
הכנת מרק סולת עם ירקות היא משימה פשוטה, מהירה וכייפית. הבאנו לכם את צעד אחרי צעד כדי שתוכלו להכין את המנה המדהימה הזו כמו מקצוענים!
- נחמם שמן זית בסיר על חום בינוני.
- נוסיף את הבצל והשום ונטגן עד שהבצל שקוף.
- נוסיף את הגזר, הקישוא והבטטה ונטגן כ-5 דקות נוספות.
- נתבל במלח ופלפל, ונערבב היטב.
- נוסיף את המים או ציר הירקות ונביא לרתיחה.
- כשהמים רותחים, ננמיך את הלהבה וניתן למרק לבשל כ-10 דקות.
- אחרי שהירקות רכים, נוסיף את הסולת בהדרגה, תוך כדי ערבוב.
- נבשל עוד 10 דקות נוספות, עד שהסולת סופגת את הנוזלים.
- נוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ונערבב.
- נשאיר למרק להתקרר לכמה דקות, ואז נגיש.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אין סוד שכשמדובר במרקים, השמיים הם הגבול! אפשר לשדרג את מרק הסולת הזה עם ליצ'י, חלב קוקוס או אפילו טופו כדי להוסיף עוד טעמים נפלאים. למי שאוהב חריף, גזר או חצי פלפל חריף יכול להוסיף טוויסט מרגש למנה. מוסיפים רבע כפית כמון שטחון או אפילו קפה אספרסו להכנה על ארבע. תנו לדמיון שלכם לרוץ!
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים במקום סולת כדי להפוך את המרק לנטול גלוטן?
אם אתם רוצים גרסה ללא גלוטן, קמח תפו”א הוא פתרון מצוין.
האם אפשר להשתמש בירקות קפואים?
בהחלט! ירקות קפואים יכולים להוות תחליף נהדר, ובמיוחד כאשר לא נמצאים ירקות טריים בסביבה.
אפשר להוסיף עוד חלבונים למרק?
בהחלט! תוספת של חזה עוף או טופו יכולה להוסיף ערך תזונתי ולעשות אותו עדיין הרבה יותר משביע.
כמה זמן אפשר לשמור את המרק במקרר?
מרק סולת יכול להחזיק במקרר עד חמישה ימים.
האם אפשר להקפיא את המרק?
כן, המרק הזה מתאחסן מצוין בהקפאה!
מהו זמן הבישול האידיאלי?
כדי לקבל את הטעמים הכי טובים, כדאי להפעיל בישול נמוך למשך כ-30 דקות לאחר הוספת הסולת.
האם אפשר להכין את המרק בתוספת של קארי?
בוודאי! קארי מספק טעם מעניין ונעים מאוד למרק הזה.
איך להגיש את המרק בצורה יפה ומיוחדת?
תוכלו להוסיף קמצוץ פטרוזיליה קצוצה מעל כשאתם מגישים, זה בהחלט יוסיף צבע וטעם.
מה כדאי לשתות עם המרק?
מומלץ לשתות מים או מיץ עגבניות, זה תוספת נפלאה וטעימה!
האם המרק מתאים לילדים?
בהחלט! זהו מרק קל מאוד ללעיסה ומלא בטעמים שיתאימו למגוון גילאים.
אז למה אתם מחכים? צללו לתוך התהליך החלומי הזה, ותהנו מהחוויה של הכנת מרק סולת טעים עם ירקות! שתפו את המתכון עם חברים, ותנו להם גם להרגיש את האווירה הביתית המופלאה הזו.