כדורי שוקולד פרווה עם קרם קוקוס
דמיינו לכם רגע את הרגע שבו אתם לוקחים ראשון לשון דלוחה של כדור שוקולד שמנוני, צמוד ולחלוטין פועם מעונג בפה. והשוקולד הזה… אה, הוא כל כך שוקולדי, כל כך טוב, כזה שיגרום לכם ללכת כסף. ברגע שתשבו לטעום את כדורי השוקולד האלה, תרגישו שאתם נופלים למעמקי אוקיינוס של טעמים מדהימים. הם כל כך ממכרים, מזוגגים בקרם קוקוס עשיר ונמרץ, סוד קטן שמעניק להם טוויסט אגדי ובעלף שאין כדוגמתו. לצד השוקולד, הקוקוס משתלב כמו חיקול אהוב שסוגר את הפינה שלכם – פשוט מושלם!
זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קלה
מנות: 15 כדורים
- זמן הכנה: כ-20 דקות
- רמת קושי: קלה ואוורירית
- מנות: 15 כדורים שמשגעים את הח senses
הרכיבים הדרושים
המרכיבים שלנו פה הם חלומיים, מדהימים, ובאמת רק מחכים שתיקחו אותם לידיים שלכם:
- 200 גרם שוקולד מריר פרווה (סביר שגם רצוי להיות מחבבי השוקולד המריר כדי להבין את מכון הזה)
- 120 גרם קקאו איכותי, שיתן את העומק לטעמים
- 200 מ"ל חלב קוקוס – כאן אנחנו בוחרים חומר שיספק לנו קרם טוב ומלא בטעמים
- 100 גרם סוכר – מתוק, מתוק, מתוק!
- 100 גרם קוקוס קלוי (מומלץ גם להוסיף לזה שייק פירות לפינוק)
- מעט דובדבנים מסוכרים לקישוט (אם מתחשק)… האמת, דובדבן קלאסי זה תמיד רעיון טוב.
אפשרויות נוספות: גוונים של יסודיות
אם אתם אוהבים לנסות דברים חדשים, תוכלו להשתמש בשוקולד חלב או שוקולד לבן במקום השוקולד המריר. ואם אתם רוצים להפתיע את הטועמים, אפשר להוסיף לתוך כדורי השוקולד כף שמן קוקוס או אפילו מעט מלח ים, שיתן טוויסט מעניין!
שלבי ההכנה
עכשיו הגענו לשלב המעניין באמת! כל כך קל להכין אותם שכמעט כל אחד יכול… אז בואו נתחיל יחד!
- ממיסים את השוקולד המריר על יד קערה עם מים רותחים – אדים משגעים שיביאו את הבשורה!
- במקביל, בקערה נפרדת, מערבבים את הקקאו, חלב הקוקוס והסוכר עד שהתערובת חלקה.
- מוסיפים את התערובת המומסת של השוקולד לתערובת הקקאו והקוקוס – ערבוב מהנה!
- כאשר התערובת אחידה, נעצור, ונשאיר לה להתקרר לפחות למשך 15 דקות.
- עם הגעתם לטמפרטורה נוחה, מתחילים ליצור כדורים בגודל של כדור גולף.
- מצפים כל כדור בקוקוס קלוי – זה החלק הכיף!
- את הכדורים המוכנים מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה – אם יש שוויון, אף אחד לא רואה.
- מניחים במקפיא למשך 30 דקות – שיהיה לכם סבלנות, זה היה שווה את זה!
- אחרי הקפאה אפשר לקשט עם דובדבנים מסוכרים וליהנות!
ומתודה – יש משהו מדהים להכנת כל כך הרבה כדורים באותו פעם, כי איך בסוף זה לא יהיה על הפנים?
שדרוגים ותוספות אפשריות לטעמים שמשגעים
לכדורי השוקולד הללו יש פוטנציאל טעים שאין לו תקרה! רוצים עוד פיצוח? תוספות מפתיעות כמו פירורי עוגיות או אגוזי לוז קצוצים יוסיפו טקסטורה מדהימה לכדורים שלכם. אם מדובר על שדרוגים נוספים, אתם יכולים לשדרג עם תמצית מנטה לטעימה רעננה, או אפילו להוסיף פירות יבשים כחלק מהרכיבים!
שאלות ותגובות
איפה אני יכול למצוא את השוקולד המריר הזה?
השוקולד המריר ניתן לרכישה בחנויות מזון בריאות, סופרמרקטים וגם באינטרנט. חשוב לבחור בפרט שכתוב עליו "ללא חלב", כדי לשמור על פרווה.
למה קרם הקוקוס כל כך חשוב במתכון?
חלב הקוקוס מוסיף למרקם הענוג של הכדורים וגם מספק טעמים עשירים ואקזוטיים! הוא גם נותן לכדורים את האופי הטרופי שלהם.
מה אם אני רוצה לגרום לכדורים להיות ללא גלוטן?
זה קל מאוד! כל הרכיבים למעט אוסיף טעם ניתנים לקנייה בגלוטן חופשי, והתוצאה עדיין תצא מגניבה!
האם יש לי אפשרות להכין את הכדורים עם שוקולד מתוק במקום מריר?
בהחלט! יש כאן הזדמנות לעבודה יצירתית. השוקולד המתוק יתן ל הכדורים טעם מתוק יותר; הכל תלוי לפי ההעדפות שלכם.
איך כדאי לאחסן את כדורי השוקולד?
לאחסן במקפיא או במקרר עד השימוש. פשוט תנסו להבין מה הכי טעים לכם – אבל לקראת הקיץ, אני ממליץ על המקרר!
האם אפשר להכין את הכדורים מראש ולהקפיא אותם?
טוב, זו אחת מהדרכים הקלות ביותר! ניתן להקפיא אותם במשך כחודש ולתכנן אותם להפתיע את האורחים שאתם עוד לא מכירים.
מה הטעם של הכדורים?
התשובה כאן היא אחת: הם מדהימים! השוקולד מעניק מרירות חלקה והקוקוס מביא את הטעם הקרמלי והאגדי לתוך כל ביס.
האם אני יכול לשים תוספות נוספות לתוך כדורי השוקולד?
בדיוק! אפשר לערבב את התערובת עם אגוזים קצוצים, דובדבנים יבשים או אפילו מרציפן רך. זה יצור חוויית טעם נשגבת!
האם אפשר להכין את הכדורים ללא סוכר?
כן, בהחלט! כדי להיות חליפי, אפשר להחליף את הסוכר בדברים כמו סוכר קוקוס או דחפי במה וממתיקים טבעיים אחרים.
אז מה דעתכם? אם יש לכם מתכון כזה, תשתפו אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, ותנו להם ללקק את האצבעות! הכל כאן נעים, טעים וממש מדהים, ובסופו של דבר – פשוט קסום.