מיונז ביתי – מתכון אגדי ואוורירי
יש משהו קסום בסיר של מיונז ביתי. זה מתחיל בשפתיים שמעבירות ליטוף רחב וזה נגמר ברגע שבו אנו מבינים שהמיונז נכון, משגע ומדהים. כולנו מכירים את הרגע הזה כשפשוט מתחשק לנו להכניס כף של מיונז לתוך סלט, או אולי לרקוד בין וכמה שניות אחרי זה ללקק את האצבעות. במתכון המיוחד הזה, אנו נלמד להכין מיונז משגע, כזה שאי אפשר להפסיק לאכול. כמו המתכונים של סבתא, שתמיד יש בהם ניחוחות של נוסטלגיה וטעימות בלתי נגמרות.
זמן הכנת המתכון
- משך הזמן הכולל: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: כוס אחת של מיונז
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, בואו נעבור על הרכיבים הדרושים למיונז המושלם שלנו. המתכון כל כך פשוט, שברגע שתסיימו להכין אותו, תבינו עד כמה הוא ממכר ומדהים.
- 1 ביצה גדולה הולנדית (או ביצה אורגנית)
- 1 כפית חרדל דיז'ון (אפשר לשים גם יותר לטעם חזק)
- 1 כוס שמן (שמן קנולה, שמן זית, או כל שמן אהוב עליכם)
- 1-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- מלח ופלפל לפי טעם
כמובן, ניתן לשדרג את המיונז עם רכיבים שונים כמו שום קצוץ, עשבי תיבול או אפילו פפריקה. השמיים הם הגבול!
שלבי ההכנה
ועכשיו, בואו נצלול יחד לעולם המופלא של הכנת המיונז. שלבים קלים וברורים שיביאו אותנו לארוחת ערב מהחלומות.
- שמים את הביצה בעמק של בלנדר או קערה עמוקה.
- מוסיפים את החרדל ואת מיץ הלימון ומערבבים.
- בעוד אנו טוחנים, מתחילים לשפוך את השמן בהדרגה – מאוד חשוב לשפוך אותו לאט!
- ממשיכים לטחון למשך כ-30-40 שניות עד שהמרקם מתייצב והמיונז מתהפך לשקוף.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ואפשר גם להוסיף יותר מיץ לימון אם רוצים חמיצות נוספת.
- משתדלים לאכול את המיונז תוך 4-5 ימים, אבל אני בטוח שאם תכינו אותו כמו שצריך, הוא לא יחזיק יותר מדי.
תוספות ושדרוגים אפשריים
מיונז הוא בהחלט הכוכב של המנה, אך אפשר בהחלט לשדרגו כדי להפתיע את האורחים.
- לגרסה טבעונית: ניתן להשמיט את הביצה ולהשתמש בשמן קוקוס במקום, זה יוצא מדהים!
- אם אתם אוהבים חריף, למה שלא תנסו להוסיף מעט רוטב עגבניות חריף? זה משגע!
- אתם יכולים לשלב עשבי תיבול כמו כוסברה או פטרוזיליה לתחושה מרעננת.
- כמובן, ישנם שגם אוהבים לשים שיני שום קצוצות למיונז, זה מרענן אותו בצורה מדהימה.
שאלות ותשובות
איך אוכלים את המיונז?
מומלץ לשים אותו על כריכים, בתור רוטב לסלטים או פשוט ללקק ישר מהכף.
אפשר להכין מיונז עם חלמונים בלבד?
בוודאי, אפשר להכין מיונז מעולה על בסיס חלמונים, זה פשוט ידרוש טכניקה שונה מעט.
מה אם אין לי בלנדר?
אפשר להשתמש במטרפה, זה לוקח קצת יותר זמן, אבל בהחלט אפשרי.
איך יודעים שהמיונז מוכן?
אם הוא מתייצב, ולא מטפטף כמו מים, סימן שהוא מושלם!
אפשר לשמור את המיונז במקרר?
בהחלט! מומלץ לשמור במיכל אטום, הוא מחזיק טוב עד 5 ימים.
מה אם אני אוהב טעמים מתוקים?
מומלץ לנסות להוסיף מעט דבש – מתקבל קונצרט טעמים נהדר!
האם המיונז מתאמן לדיאטה?
המיונז טיפוסי הוא עשיר בשומנים, אז מומלץ לשמור על מינון, אבל גרסה טבעונית ללא שמן יכולה להיות בריאה יותר.
איך מומלץ להשתמש במיונז במקרה הזה?
מצוין לרוטב לסלטים, כריכים, או אפילו דגים!
האם ניתן גם לשמור את המיונז במקפיא?
לא מומלץ, המיונז לא שורד היטב את ההקפאה.
איזה סוגים של שמן מומלצים למיונז?
שמן קנולה, שמן זית, שמן חמניות או כל שמן שמתאים לכם.
אם הצלחתם להכין את המיונז, אני ממליץ לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה. תופתעו לגלות כמה הם יעריכו את הטעמים הביתיים והמדויקים. יאללה, שימו את הכף ולטפו את היופי הזה למסיבה הבאה שלכם!