מה אפשר לעשות עם קוטג' פג תוקף?
עד לא מזמן קוטג' פג תוקף היה סוג של אסון במטבח. אבל האם חשבתם על כל מה שאפשר לעשות עם קוטג' כזה? פתאום אנשים סביבנו מגלים שאפשר לנצל את הטריות שלו למתכונים מדהימים, ולא להשליך אותו לפח. לפעמים, מה שנדמה כאכזבה עשוי להתגלות כמקור השראה למאכלים חדשים ומרגשים. ולא, אני לא מדבר על לבקש מהשכן שלכם לשאול אתכם קוטג' משגע, אלא על לנצל את מה שיש במקרר כדי ליצור מנות נימוחות ומעלפות.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- סך הכל זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
אז אם אתם מתכוונים לקחת קוטג' פג תוקף ולהפוך אותו למשהו חדש, הנה מה שאנחנו צריכים:
- 200 גרם קוטג' פג תוקף (לא פחות חשוב: קוטג' שלא ממש הרגיש מתחיל לגלוש מעבר לתאריך)
- 2 ביצים טריות
- 100 גרם קמח (אפשר גם קמח שיבולת שועל לגרסה בריאה)
- 50 גרם גבינה קשה מגורר (מוצרלה, פרמזן או גבינת פטה – מי שרוצה ללקק את האצבעות)
- מעט מלח ופלפל
- חופן פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי, אבל משגע)
- שמן לטיגון (שמן זית או קוקוס)
ותזכרו, אם אתם רוצים לגוון ולטפח את הבריאות, אפשר להשאיר את הקמח בחוץ או להחליף אותו בפירורי לחם.
שלבי ההכנה
מכינים את עצמנו עבור חוויה קולינרית בלתי נשכחת:
- מחממים את השמן על מחבת שטוחה.
- בקערה גדולה, ממלאים את הקוטג' ומועכים אותו עם מזלג.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהתערובת הופכת לאחידה.
- מוסיפים את הקמח, הגבינה, המלח והפלפל, ומערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
- מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים עוד פעם. מוכן!
- בשיטה ״לגדול הרבה״, יוצרים עיגולים או מנות קטנות מהתערובת ומניחים אותם במחבת.
- מטגנים במשך כ-3-4 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.
- מסננים על נייר סופג כדי לשמור על הכריספיות.
במקום הזה, אנחנו חייבים לאותת שמדובר במתכון שמצד אחד פשוט מאוד, מהצד השני משגע ומדהים.
אפשרויות לשדרוגים
כמובן שפה נכנס אלמנט היצירתיות. ניתן להכין את התערובת עם תוספות שונות לפי ההעדפות האישיות שלכם:
- נוסיף ירקות מגורדים – גזר, קישוא, נבלות איטלקיות בשביל לחבר בין העולמות.
- נשדרג עם תוספת של חמאת אגוזים או נקניק
- אפשר להפוך את התערובת לתמונות ממולאות ולהוסיף את הירקות האהובים בתוכן
שדרוגים כאלה יוסיפו למנה גם מבט חכם ובו בזמן טעם שאי אפשר להפסיק להתענג עליו.
שאלות ותשובות על המתכון
האם אפשר להשתמש בקוטג' אחר ולא פג תוקף?
מה אם אני כרגע על דיאטה?
אם אתם רוצים לגרסה בריאה יותר, אפשר להוריד את הקמח ולהשתמש בפירורי שיבולת שועל במקום. זה יהפוך את המנה לבריאה יותר ודלת פחמימות.
האם ניתן להקפיא את הקציצות?
בוודאי, אחרי שהן התקררות, תוכלו לשים אותם בקופסא במקפיא, ואח"כ רק להוציא ולטגן שוב.
איך ניתן להגיש את הקציצות?
ניתן להגיש עם רוטב יוגורט, טחינה או אווזי עגבניות מתובלות.
האם יש מגבלות מסוימות על קוטג' פג תוקף?
בהחלט. מומלץ לשים לב שעל הקוטג' לא יהיו ריחות רעים או שינויים מובחנים בצבע.
אפשר לשים פרמזן במקום גבינה קשה?
בוודאי! פרמזן יוסיף טעם פיקנטי וניחוח טוב למנה.
מה לגבי גרסה ללא לקטוז?
נהדר! פשוט השתמשו בקוטג' שמבוסס על סויה או בשקדים.
כמה זמן ניתן לשמור את הקציצות לאחר הטיגון?
אפשר לשמור במקרר עד יומיים, אבל ניתן להקפיא אותן, כך שהן יחזיקו עד חודשיים.
האם אפשר להכין את הקציצות בתנור במקום לטגן?
כמובן! ניתן להניח בתבנית ואותן לשמן קלות, ואחר כך אפייה בחום של 180 מעלות עד שהן מזהיבות.
מה עם תוספות אחרת?
תוספות כמו חמוס קטלני, ירקות עונתיים בצלחת, ואף מקלות צ'יפס יהיו מתאימים!
שמרו על המנה המדהימה הזאת בסוד, ואל תהססו לשתף את המתכון עם החברים ברשתות החברתיות. אתם לא רוצים לפספס את הנס הזה תוך כדי טיגון.