האם צריך להשרות עדשים ירוקות? בואו נגלה!
רבים מאיתנו חובבי הבישול מתמודדים עם השאלה המהותית: האם להשרות עדשים? זה מדהים כמה שיש דעות שונות בנושא הזה. על במבה, חומוס וטחינה מובן לי שהשאלה בעייתית, אבל עדשים? לכאורה מדובר בירקות הקטנים והחמודים שלא צריכות יותר מדי הכנה. אז מה הסיפור שלהן? ובכן, אנחנו עומדים לגלות לגמרי מה הקטע עם ההשריה של עדשים ירוקות, וכיצד זה יכול לשדרג את המנות שלנו בצורה מעלפת.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן השריה: אין צורך!
- רמת קושי: קל מאוד
- מספיק עבור: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
אז לפני שנעמוד בפני השאלה המהותית, חשוב שנדע במה מדובר. פה תמצאו רשימה פשוטה של המרכיבים שיכולים לנעוץ את המסיבה לכל סיר עם עדשים ירוקות:
- כוס עדשים ירוקות
- שתיים עד שלוש כפות שמן זית
- בצל אחד גדול קצוץ
- שתיים שיני שום קצוצות
- גזר אחד קצוץ
- מלח לפי הטעם
- תבלינים: כמון, פפריקה, קימל ולאבנה, או אלו העדיפים תבלינים מזרחיים.
- מים (כ-4 כוסות לכדי בישול)
ובכן, עכשיו נכנס לעובי הקורה. מי לא היה רוצה ללקק את האצבעות ולהתענג על טעם העדשים המושלם?
שלבי ההכנה
נתחיל מאותו רגע קסום שבו אתם פותחים את הארון ומוצאים את עדשים הירוקות. הנה השלבים שיביאו את המנה המושלמת ברגע:
- שמים את העדשים הקטנות במים קרים ומניחים להן לנוח לכמה דקות.
- בעזרת מסננת, שוטפים את העדשים היטב תחת מים זורמים.
- בישול התחלה: שימו סיר גדול על הגז, הוסיפו את השום והבצל והשחימו אותם עד שהם מתרככים.
- הוסיפו את הגזר הכתוש ואת העדשים לסיר יחד עם התבלינים, והוסיפו 4 כוסות מים.
- הביאו לרתיחה ואז הנמיכו את הלהבה למשך 20-25 דקות, עד שהעדשים רכות ונימוחות.
- תוודאו שהעדשים לא מתייבשות, אפשר להוסיף מים במידת הצורך.
- סיימו עם תיבול של מלח ושמן זית, וערבבו היטב.
מרכיבים חלופיים
למי שאוהב לגוון, ניתן לשדרג את המתכון הזה לבצע גרסה טבעונית על ידי הוצאת שמן זית והחלפתו בממרח אבוקדו, או אם טיפוס gluten-free שימו לב לעדשות בלי גלוטן – עדשים בדרך כלל בטוחות!
תוספות ושדרוגים
אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם (ואת עצמכם) ניתן להכין יחד עם העדשים סלט ירוק צבעוני, הידוע גם כביסקון ויטמינים. אחרים אוהבים לזרוק לשם חרדל או חומוס להרגשה של פיקנטיות מרעננת. אל תתביישו להוסיף אפילו קוביות קטנות של בטטה או זכרון של לימון מגורר!
שאלות ותשובות
האם עדשים ירוקות זקוקות להשריה?
באופן כללי, לא חובה להשרות עדשים ירוקות לפני הבישול. זה מדהים לגלות שבישול ישיר של עדשים ירוקות יכול להביא לתוצאות ממכרות רק לאחר דקות ספורות.
מה היתרון של השריה בעדשים?
השריה יכולה להקל על העיכול, אבל לעדשים זה לא קרדינלי כמו בחומוס או בדברים האחרים שמצריכים השריה.
מה עושים אם אני שוכח להשרות את העדשים?
לא נורא! ניתן לבשל את העדשים בסיר שמוסיפים מים בצורה ישירה, ובשיטה הזו גם לא תצטרכו לחשוש מזה.
האם יש דרך לדעת אם העדשים מוכנות?
העדשים מוכנות כאשר הן רכות מאוד; תעשו את המבחן הקטן הזה – קחו טעם ותראו אם זה נמס בפה!
האם ניתן להכין מרק עם עדשים?
בהחלט! ניתן להוסיף מגוון ירקות ותבלינים למרק מרוכז ועמוק. תוספת חלב קוקוס יכולה לתת במרק הרגשה אגדי ומעלף.
מה אפשר להגיש עם עדשים ירוקות?
העדשים משתלבות מצוין עם אורז, קוסקוס או כחלק מתבשילים מהמערב או מהמזרח.
האם עדשים ירוקות בריאות?
בוודאי! העדשים מלאות בחלבון, ברזל, וסיבים תזונתיים. הן אחלה אלטרנטיבה מצוינת לבשר.
איך אפשר לשדרג את מתכון העדשים?
תווסיפו אגוזים קצוצים כמו פקאנים או בזה גרגרי חמניות, הם יכולים להיות תוספת טעימה להפליא!
אילו תבלינים הולכים הכי טוב עם עדשים?
מומלץ לשלב כמון, קימל, פפריקה, ורוטב סויה הכוק בנדיבה ברגע הסופי.
אמנם אפשר לסיים כאן, אבל אני ממליץ לכם לשתף מתכון זה עם חברים ברשתות החברתיות, ייתכן ותזכו לגלות סוגים אחרים של עדשים ומנות מרהיבות! אישית, אני באמת ממליץ לנסות!