מתכון ללימונדה גרוס: רענון מושלם בימי הקיץ החמים
מדי פעם מתפלאים על כמה דבר פשוט כמו לימונדה יכול לשדרג את יום הקיץ שלנו. חם לך בחוץ? אין בעיה! במקום לשתות עוד בקבוק מים חסר טעם, יוצא לנו מעבר למטבח עם מתכון ללימונדה גרוס מרעננת, מדהימה, ומעל הכל – משתלמת. אם אתם אוהבים מתוק, חם, דחוס בטעמים ועם נגיעה ממכרת – המתכון הזה הוא בשבילכם!
זמן ההכנה, רמת קושי וכמה מנות תקבלו
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: פשוטה מאוד
- מנות: 4-6 מנות
לימונדה גרוס היא לא סתם שתייה. מדובר בחוויית טעמים שמעוררת את החושים. עם כל לגימה, אנחנו חשים את החמיצות של הלימון משולבת עם המתיקות של הסוכר, ומשום מה נדמה שהכיף הזה לא נגמר. מתכון זה מתאים במיוחד לערבי קיץ כאשר אתם קיבלתם חברים או סתם רוצים להתפנק לבד על המרפסת, עם ספר טוב ובקבוק לימונדה גרוס מהבית.
הרכיבים הדרושים
- 4 לימונים גדולים (מומלץ לבחור לימונים טריים ואיכותיים)
- 150 גרם סוכר (אם רוצים מתוק יותר, אפשר להוסיף עוד מעט)
- 1 ליטר מים (אפשר גם להשתמש במים מינרליים)
- א ice cube
- עלים של מנטה (לא חובה, אבל יספקו ניחוח מדהים)
מכינים לימונדה גרוס בצורה קלה מאוד! ישנן אפשרויות נוספות אם אתם מחפשים גרסאות חלופיות או מותאמות אישית. למשל, למי שרוצה גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בסוכר קוקוס. וכמובן, אם רוצים לגרסה דלת פחמימות, אפשר להחליף את הסוכר בסוכר ממתיק אלטרנטיבי כמו סטיביה.
שלבי ההכנה
בואו נצא לדרך עם השלבים להכנת הלימונדה המושלמת!
- שמים את הלימונים על לוח חיתוך ולוחצים היטב על הלימונים להוציא מהם את המיץ.
- חותכים את הלימונים לחצי ומסננים את המיץ לקופסה, כך שיתקבל תרכיז לימון טהור.
- באותה קופסה, מוסיפים את הסוכר הלבן ומערבבים היטב עד שהסוכר מומס.
- מוסיפים את המים ומערבבים היטב.
- אם רוצים להוסיף עלי מנטה, כדאי להקציף הכל עם הבלנדר למרקם חלק.
- מעבירים לכוסות וכמובן מוסיפים כמות יפה של קוביות קרח.
- מגישים ונהנים! אפשר לקשט עם פרוסות לימון נוספות או עלי מנטה למראה משגע!
חשוב לזכור, אם אתם אוהבים את הלימונדה שלכם מרוכזת יותר, פשוט תוסיפו לימון נוסף ותצמצמו את כמות המים. אולי תגלו שזו המתכון הכי טעים שיש עבורכם!
תוספות או שדרוגים אפשריים
עם הלימונדה הגרוס, תוספות שיכולות לשדרג את החוויה עוד יותר כוללות:
- קוביות פרי קיץ, כמו דובדבנים, תותים או אננס
- ליים במקום לימון – תוספת ייחודית ומרעננת
- תרסיסי סודה להוספה לכל משקה שמבצע פלפול טעמים
- לימונדה מוגזת, באמצעות הוספת סודה לשתייה
- שימוש בגרגרי ג'ינג'ר טחונים להוסיף חום וארומה ייחודית
שאלות ותשובות על המתכון
באיזו כמות מים להשתמש כדי שלא תצא חמוצה מדי?
כדי שהלימונדה לא תהיה חמוצה מדי, מספיק להשתמש בליטר מים לכל 4 לימונים. אם אתם מעדיפים טעם מתוק יותר, תוכלו להקטין את מספר הלימונים.
אם אין לי מנטה, מה אפשר לשים במקום?
אם אין לכם מנטה, תוכלו לשים קצת רוזמרין – הוא גם נותן ניחוח מרענן ומיוחד!
האם אפשר להכין את הלימונדה ליום שלם?
כמובן, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. אבל מומלץ להוסיף קוביות קרח לפני ההגשה. הבריאה ותוספי הטעם ינועדו מרענן כל לגימה!
אפשר להכין את הלימונדה עם לימונים שונים?
כן! אתם יכולים לשחק עם *ליימים* או *תפוזים*, והדבר יתן ללימונדה טוויסט חדש!
מה קורה אם אני רוצה לגרסה דלת פחמימה?
בשיטה זו אתם יכולים להחליף את הסוכר בממתיק. כך תקבלו את הטעם המתוק בלי להכביד על הפחמימות!
איך אני יכול לשדרג את הלימונדה שלי?
כפי שציינו קודם, תוכלו לשדרג את הלימונדה שלכם עם פרות שונים, כמו קוביות תות או דובדבן, בכדי להדגיש טעמים חדשים!
האם אפשר להכין לימונדה באש מתוקה?
לגמרי! תוכלו להוסיף שתיים-שלוש חוטי קינמון למחבת עם מים או להמתיק אותה עם דבש.
האם זה נכון שזו מתכון של סבתא?
רבים מהמתכונים הפופולריים שלנו מגיעים בשושלת משפחתית, כך שאין ספק כי זו היא מתכון של סבתא, עם הרבה אהבה!
האם יש מחקר אמיתי על לימונדה?
כן, מחקרים מראים שצריכת לימונדה משפרת את המערכת החיסונית ויכולת העיכול, בנוסף לתרומתה לדרכי הנשימה.
כמה אחוז של סוכר מומלץ לשים בשביל טעם מושלם?
כ-15% מהמשקה. באחוזים, 150 גרם לכמות של 1 ליטר מים.
אחרי שסיימתם את הלימונדה הגרוס הזו, שתפו את המתכון עם חברים, משפחה ועמיתיכם בעבודה! מי לא אוהב לימונדה מושלמת? שתפו עימנו את התוצאות, השאלות והמסקנות שלכם!