לחמניות מקמח תפוחי אדמה ללא קמח מצה
מהחשק למאפה חם וריחני שיתפוס אותנו ביום אביבי או בחורף קר, יש משהו בלתי ניתן לעמידה בלחמניות רכות, אווריריות ומלאות בטעמים. כל אחד מאיתנו יכול לשאול את עצמו – האם יש מישהו שאינו אוהב לחמניות? ברור שלא. ואם כבר מתעסקים בלחמניות, מזה זמן רב האופציה של קמח תפוחי אדמה מסקרנת אותנו. תנו לנו לקח אתכם למסע לקראת לחמניות מדהימות, ממכרות, שאחר כך תשאלו את עצמכם איך לא הכנתם אותן קודם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק עבור: 8 לחמניות
הרכיבים הדרושים
אז לפני שניגש לשלב ההכנה, חשוב לדעת שברשימת המרכיבים שלנו תוכלו למצוא רכיבים פשוטים, שלא דורשים ממכם להיות שפים מקצועיים. ההכנה קלה ובסיסית, אבל התוצאה? משגע! לחמניות אלו מתהדרות בכל היכולת של קמח תפוחי אדמה להפתיע אותנו עם רכות ובריאות.
- 500 גרם קמח תפוחי אדמה
- 300 מ"ל מים פושרים
- 2 כפיות מלח
- 2 כפיות סוכר
- 1 שקית (10 גרם) שמרים יבשים
- 50 מ"ל שמן זית
- 1 ביצה (לציפוי, ניתן לשים גם ביצה ללא קופסה לבעלי רגישות)
אפשר כמובן לשנות את המתכון כך שיתאים לצרכים שלכם. אם אתם רוצים גרסה טבעונית, פשוט השמיטו את הביצה, והוסיפו קצת שיבולת שועל לשיפור המרקם. שימו לב שאפשר גם להכין את הלחמניות ללא גלוטן, דבר שמדגים את גמישות המתכון.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן למשהו מרגש. הבה נכנס לשלב ההכנה, שבו תבנו את הלחמניות הטעימות ביותר שראיתם אי פעם. אם בידיכם יהיה קמח תפוחי אדמה, מוסר עצמי, ואת המוטיבציה הקטנה כדי להתחיל, הכל אפשרי.
- נשפוך את קמח תפוחי האדמה לקערה גדולה.
- נערבב את השמרים היבשים במעט מים פושרים עם הסוכר ונמתין 5 דקות עד שהתערובת תתחיל לבעבע.
- נוסיף את המים עם השמרים לקמח ונערבב היטב עם כף עץ.
- כשהקמח מתאחד, נוסיף את השמן והמלח ונמשיך לעסות עד שהבצק נעים ורך.
- נכסה את הקערה בניילון נצמד ונשאיר את הבצק לתפוח במשך שעה במקום חמים.
- כשהבצק תפח, נחלק אותו ל-8 כדורים ואנחנו נבצע צורת לחמניה.
- נניח את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- נבר את הלחמניות בביצה שהקצפנו.
- נניח לתפוח עוד 15 דקות.
- נחמם את התנור ל-200 מעלות אפיה ונאפה את הלחמניות במשך 15-20 דקות, עד שהן משגעות וצבען זהב.
במהלך ההכנה, יש מקום לשירותים פרסונליים. זה המקום לשדרג! תוכלו להוסיף זיתים, גבינת פטה או טחינה למילוי.
שדרוגים ותוספות אפשריים
תמיד יש מקום לשדרוגים, אנו אוהבים את הלחמניות שלנו בפשטות, אבל אפשר בהחלט להפתיע את האנשים שלכם. הנה כמה רעיונות שאי אפשר לפספס:
- לאלו שאוהבים חריף, החלו לזרוק פנימה צ'ילי טחון ותקבלו טעם חדש ומגרה.
- לגרסה מתוקה, הוסיפו קינמון וסוכר, והיה לו "בצק קינמון" מושלם.
- לגרסה עשויה יותר, הוסיפו עשבי תיבול טריים – כמו רוזמרין או טימין.
- לגרסה שמעט יותר "כבדות", אתם יכולים למלא את הלחמניות בנוטלה ולצפות אותן באבקת סוכר.
שאלות ותשובות
האם אני יכול לשים קמח חיטה במקום קמח תפוחי אדמה?
כן, בהחלט! זה ישנה מעט את המרקם, אבל התוצאה עדיין תהיה מעלפת.
למה לקמח תפוחי אדמה יש יתרונות בריאותיים?
קמח תפוחי אדמה מכיל פחות פחמימות לא בריאות ומשפר את מערכת העיכול.
האם אפשר להקפיא את הלחמניות?
בוודאי, הן מתאימות להקפאה. הקפיאו אותן אחרי האפייה, וכשהן קפואות הקפיאו בשקיות סגורות היטב.
אילו תוספות ניתן להשתמש בעראק הזה?
תשאלו את הסבתות שלכן – יש המון שדרוגים וניסויים שאתם יכולים לבצע.
האם אני יכול לשים עוד שמן?
בהחלט! זה יהיה יותר רך, אז נסו להוסיף כפית נוספת ולבדוק.
כן, הייתי רוצה להכין לחמניות גדולות יותר, האם זה אפשרי?
בוודאי, ככל שהלחמניה גדולה יותר, פשוט הכפילו את זמן האפייה.
האם אפשר להכין אותן ללא סוכר?
בהחלט. אפשר גם להשתמש במנות קטנות של דבש או ממתיקים אחרים.
כמה זמן אפשר לשמור את הלחמניות?
הן נשארות טריות למספר ימים – אבל רבים טוענים שהן נגמרות תוך חצי שעה.
האם אפשר לשים קמח שיפון?
למה לא! תנסו ואם זה לא יעבוד, תשתפו את חווייתכם.
זה טעים גם עם שמן אבוקדו?
נכון בהחלט! הוא ייתן טעם וזה יתרום גם לערך התזונתי.
כמובן שהחנויות לא ימנעו אתכם מעשייה. אז ממליצים לכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, תזמינו את החברים לעשות איתכם את הלחמניות המהפכניות האלו ותהנו מכמה שיותר חיוכים מסביב לשולחן!