לחמניות באן מתכון ללא סיר אידוי – הכי טעים שיש!
אם אתם מחפשים מתכון שיגרום לכל חברים שלכם להרים טלפון ולהתעניין במה קורה במטבח שלכם, הגעתם למקום הנכון. לחמניות באן הן לא סתם לחמניות – מדובר בבצק אוורירי, נימוח וממכר שמכיל בתוכו אפשרויות אינסופיות למילויים. זה הזמן לגלות איך אפשר להכין לחמניות באן מדהימות גם בלי סיר אידוי! הבצק שאנחנו נכין ייתן לכם את התוצאה המושלמת, שהרבה יותר קלה ממה שאתם חושבים. זה פשוט מושחת!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן התפחה: 1 שעה
- זמן אפייה: 15-20 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: כ-12 לחמניות
מרכיבים הדרושים
כדי להכין את הלחמניות הללו תזדקקו לרשימה בסיסית יחסית של מרכיבים. אבל אל תדאגו – הכל נמצא קרוב לבית. אפילו המילוי יכול להיות כמו של סבתא, או טיפה יותר מודרני.
- 500 גרם קמח חיטה (מומלץ סוג 00 או קמח לפיצה)
- 7 גרם מלח
- 7 גרם סוכר
- 10 גרם שמרים יבשים
- 250 מ"ל מים פושרים
- 30 מ"ל שמן צמחי (זית או קנולה)
- ביצה (להברשה, אופציונלי)
מרכיבים חלופיים
רוצים לגרום לכך שהלחמניות תהיינה גם בריאות יותר? אפשר לשלב קמח חצי מלא או קמח כוסמין ולראות איך זה ישפיע על המרקם. אם אתם נוטים להמנע מגלוטן, תוכלו לנסות קמח תפו”א או קמח אורז עם תוספת של חומרים מחייבים.
שלבי ההכנה
עכשיו אנחנו עוברים לחלק המעניין – איך מכינים את הלחמניות המדהימות האלה. תנו לי להבטיח לכם שזה הרבה יותר קל ממה שזה נשמע!
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח, מלח, סוכר ושמרים.
- מוסיפים את המים הפושרים והכמעט את השמן.
- לשים עד שהבצק מתאחד, ולאחר מכן ממשיכים ללוש על משטח מקומח למשך כ-10 דקות עד שהבצק חלק וגמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ועטופים בניילון נצמד. מתפחים במקום חמים במשך כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- אחרי שהבצק תפח, פותחים את הבצק על משטח מקומח. חותכים לעיגולים בגודל 8 ס"מ.
- מניחים את המילוי שבחרתם במרכז כל עיגול.
- מקפלים פנימה מכיוון השוליים ובוצעים כדור יפה.
- מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומכסים במגבת למשך 20 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים לחמניות להפתיע אתכם במהלך האפייה.
- אופים במשך 15-20 דקות עד שהן מזהיבות.
שדרוגים ותוספות אפשריים
מילויים הם חלק בלתי נפרד מהקסם של הלחמניות. אתם יכולים ללכת על אפשרויות שונות שמגלות גוון אחר של טעמים. אפשר למלא בפিটার או עוף עם רוטב סויה, ירקות מוקפצים, טופו, פלאפל או אפילו במילוי מתוק כמו שוקולד – מה שיביא לכם את התוצאה הכי אגדי. ואם אתם רוצים, אפשר גם להוסיף לתוך הבצק תבלינים כמו כורכום לקצת צבע נוסף, או לחלופין לפתוח את הלב ולהכין רוטב חריף בצד!
שאלות ותשובות
האם ניתן להקפיא את הלחמניות?
בהחלט! הלחמניות נשמרות היטב במקפיא. פשוט תנו להם להתקרר לגמרי לאחר האפייה, ואז הכניסו לשקית הקפאה. כאשר תרצו לאכול, פשוט להפשיר ולהחמם.
מה אם אין לי שמרים?
אם אין לכם שמרים, אפשר לנסות להשתמש באבקת סודה לשתייה, אבל התוצאה תהיה שונה. כדי לקבל לחמניות באן טיפוסיות, השמרים הם חובה!
האם אפשר להשתמש בקמח אחר מלבד קמח חיטה?
כמובן! אפשר לנסות קמח אורז או קמח תפו”א עבור גרסה ללא גלוטן. לעיתים יהיו שינויים במרקם, אך התוצאה תהיה משגעת!
כמה זמן אפשר לשמור את הלחמניות במקרר?
אם הן נשמרות במקרר, ההמלצה היא לא יותר מ-3 ימים. אבל אני ממליץ להכין כמות כפולה, כי הלחמניות האלה ייעלמו בתוך יום או יומיים!
איך אני יודע שהבצק תפח מספיק?
אם הבצק הכפיל את נפחו והמרקם מרגיש אוורירי, זה סימן טוב! אם אתם רוצים להיות מקסימליים, לחצו עם האצבע על הבצק – אם האצבע שלכם נותרת במקומה, זה מצביע על תפיחה טובה.
האם יש צורך להבריש את הלחמניות לפני האפייה?
אם אתם רוצים לקבל ברק יפה, הברישו עם ביצה טרופה! אבל לא חייבים – הלחמניות יהיו מושלמות בלעדיה.
איך אני יכול להשלים את המנה עם רוטב?
רוטב סויה, צ’ילי, רוטב חמוץ-מתוק או אפילו רוטב סוויט לק שלכם – כל רוטב יתרום עוד טעם מעניין ללחמניות.
האם אני יכול להניח מעל תוספות כמו שומשום?
בוודאי! שומשום קלוי הוא תוספת נהדרת שתשפר גם את המראה וגם את הטעם. אל תהססו לגוון!
מה כדאי לעשות אם הבצק מלחם לי?
זה יכול לקרות אם השתמשתם ביותר מדי קמח. הוסיפו טיפה מים עד שהבצק מתאחד טוב יותר.
ילדים יכולים לשתף פעולה בהכנת הלחמניות?
כמובן! זהו פרויקט משפחתי נהדר, ולילדים יהיה כיף לעזור בעיצוב הלחמניות. זה גם דרך מצוינת ללמד אותם על יצירתיות במטבח!
אם הצלחתם להגיע עד כאן, אתם לא יכולים להפסיד את ההזדמנות לשתף את המתכון שלא רק מעשיר אלא גם מחמם את הלב. שתפו ברשתות החברתיות שלכם, תייגו חברים, והפיצו אהבה! תתענגו על כל ביס, כי הלחמניות האלה נוצרו בדיוק בשבילכם!