"`html
לחם שיפון 100 אחוז – המתכון המושלם
יש משהו מיוחד בלחם, במיוחד כשמדובר בלחם שיפון 100 אחוז. הוא לא רק אלטרנטיבה מדהימה ללחם חיטה, אלא גם נותן לנו טעם עשיר ובריאות רבה. כשהיצירה מתממשת, הוא יוצא אוורירי, עם קרום פריך שמזמין אותנו ללקק את האצבעות. זהו לחם שמדבר בעד עצמו, מושלם לכל ארוחה. אז, מי יש להם זמן להכין לחם? יש לנו, עם המתכון שיגרום לכם להתאהב חזרה באפייה!
זמן הכנת המתכון ורמת קושי
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן תפיחה: שעתיים
- זמן אפייה: 30-40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו ניגשים לאפייה, כדאי לדעת שהמרכיבים הם כל מה שצריך כדי ליצור לחם אגדי. הנה רשימה מפורטת:
- 500 גרם קמח שיפון מלא – הקמח הוא הלב של הלחם שלנו, עם טעמים עשירים ומזינים.
- 450 מ"ל מים פושרים – מים הם חיוניים לתהליך ההנבטה והחיים שלו.
- 15 גרם מלח – מלח לא רק מוסיף טעם, אלא גם משדרג את מרכיבי הלחם.
- 10 גרם שמרים יבשים – השמרים הם אלה שיביאו לחם גבוה ונימוח.
- 2 כפות דבש או סוכר חום – לדחות את המרירות ולקבל טעם מתוק ומאוזן.
שלבי ההכנה
עכשיו כשהרכיבים מסודרים, הגיע הזמן להתחיל במלאכה. הכנתי עבורכם סדרת שלבים פשוטים, ככה שתוכלו ליהנות מהתהליך:
- נמיס את השמרים עם המים החמימים והדבש. נמתין חמש דקות עד שהשמרים יתפוסו חיים.
- נשלב את קמח השיפון והמלח בקערה גדולה.
- נוסיף את תערובת המים והשמרים לקמח וערבב היטב עד שהתערובת תהיה אחידה.
- נמשוך ידיים טיפה עם קמח ונלוש את הבצק במשך כ-10 דקות עד שהוא יהפוך חלק ואוורירי.
- נניח את הבצק בקופסה משומנת, מכוסים בניילון נצמד. נשאיר אותו לתפוח במשך שעותיים.
- לאחר התפיחה, נניח את הבצק על משטח מקומח ונחלק אותו לשניים.
- נשקול את כל מחצית לבצק ונעצב אותו לכיכר.
- נניח את הכיכר על מגש מרופד בנייר אפייה, ונשאיר אותה לנוח לעוד חצי שעה.
- חממים את התנור ל-230 מעלות צלזיוס.
- נחטוף את הכיכר מהשוליים ונחתוך עליה חריצים חדים ובולטים.
- כשהתנור חם, נשים את המגש בתנור והנשאיר אותו לאפות כ-30 דקות עד שהקרום יכהה ויתקשה.
- נוציא, ונשאיר את הלחם להתקרר על רשת.
חלופות ורעיונות נוספים
אם אתם רוצים לגוון את הלחם המושלם שלכם, קיימות המון אפשרויות! אפשר להוסיף אגוזים קצוצים, זרעי חומוס, או אפילו פירות יבשים כמו צימוקים או תמרים. כל אלמנט כזה יכול לשדרג את הלחם לרמה חדשה של טעמים. המגוון פה הוא מדהים!
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי קמח שיפון?
יש לכם אפשרות לשלב בין קמח שיפון וקמח חיטה, על מנת לשמור על הטעם הייחודי שלו, או להשתמש בקמח חיטה בלבד, למרות שהתוצאה תהיה שונה.
אפשר להכין לחם שיפון גם ללא גלוטן?
כמובן, אם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, כדאי להשתמש בקמח שיבולת שועל או קמח אורז, על מנת ליצור לחם נהדר שמתאים גם לאנשים עם רגישויות.
כמה זמן הלחם שומר טריות?
לחם שיפון מתייבש לאחר מספר ימים. אם אתם מעוניינים לשמור עליו טרי, כדאי לאחסן אותו במיכל מזון אטום או להקפיא אותו.
איך ניתן לשדרג את הלחם?
אפשר לשדרג בעזרת חמאה, ריבת פירות עונתית, או אפילו להניח על חתיכת לחם גבינת עיזים עם רוטב דבש. כולם ייראו לכם כאילו גירתי פעם ראשונה!
למה לחם שיפון בריא יותר?
לחם שיפון כולל סיבים תזונתיים גבוהים יותר לעומת לחם חיטה, וזה מסייע לעיכול ולבריאות הלב.
מה היא שיטת האפייה המוצלחת ביותר?
מומלץ להשתמש בתנור עם אבן אפייה על מנת ליצור קרום פריך במיוחד. אבן זו שומרת על טמפרטורה גבוהה ומביאה לתוצאה מושלמת.
האם אפשר להכין את הבצק במכונת לחם?
בהחלט! אם יש לכם מכונת לחם, פשוט הוסיפו את החומרים בסדר הנכון, בחרו בתוכנית המתאימה, וכשהיא תסיים, תקבלו לחם נפלא.
מתי כדאי לעטוף את הלחם אחרי האפייה?
רק כאשר הלחם התקרר לחלוטין. אחרת, הקור יכול ליצור אדים ולהרוס את הקרום פריך.
לאיזה אוכל מתאים לחם שיפון?
לחם שיפון מתאים כמעט לכל דבר, מסלטים ועד מנות בשריות. הוא גם מצרך נהדר לארוחות בוקר עם אבוקדו או טחינה.
איזה משקה ילווה את הלחם?
לחם שיפון הולך נפלא עם תה ירוק או פשוט מים קרים. אתם יכולים גם ללכת על רוטב יין אדום טעים לארוחה גדולה.
אם התאהבתם בלחם הזה כמו שאני, אל תשכחו לשתף את המתכון באינטרנט עם החברים שלכם. הזמן שלכם יתחלף בשארית. אני מבטיחה שזה כל כך מאוד מדהים, ללקק את האצבעות! לא תתחרטו!
"`