לחם טף – מתכון מושלם ומדהים
ממש הרגע חזרתם מהשוק, נשמעתם את קולות הסוחרים שמזעיקים לקוחות, ואחת מהמטרות שלכם היום היא להכין לחם טף. אם אתם מחפשים מתכון שיספק טעמים אגדי, נמצא אתכם כאן! מדובר בלחם מדהים, שנהיה פופולרי בזכות היתרונות הבריאותיים שלו, ומבצע חזרה למקורות עם טוויסט נוכחי. זה מקום מצוין לאכול לחם שהוכשר באהבה ובדיוק רב, ואפילו השכנים שלכם לא יעמדו בפני הריח הממכר שיתפשט בביתכם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 90 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: כ-10
המרכיבים הדרושים
לאחר שהחלטנו שיש לנו "להכניס את הידיים בבצק", הגיע הזמן לשוב ולהסתכל על רשימת המרכיבים. לחם הטף הוא מתכון שהוא גם מהנה וגם מאתגר, ובעיקר מדגיש את הטעמים המיוחדים שקיימים ברכיבים. אז הנה הם – המרכיבים המדויקים שדרושים לכם:
- 500 גרם קמח טף (הקמח הזה עושה עבודת קודש במטבח שלכם)
- 300 מ"ל מים פושרים (מים שיהפכו למגע קסם עם הקמח)
- 7 גרם שמרים יבשים (בסיס לכל לחם שירצה להתרומם)
- 2 כפות דבש (למתיקות הרמונית)
- 2 כפות שמן זית (לבסיס עשיר וטעים)
- 1/2 כ teaspoon מלח (לאיזון טעמים מרשים)
- 2 כפות זרעי פשתן (אופציונלי) (למרקם משגע)
לכם, שנמצאים בחיפוש אחר בריאות, ניתן להמיר את קמח הטף בקמח אחר כמו קמח חומוס או קמח אורז. זה יוצר אלטרנטיבה מצוינת ואפילו גורם ללחם לצאת <<מעלף>>!
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל בשלב המרגש ביותר—הכנת הלחם. אני מבטיח לכם, אחרי החשיפה ריחות, קצב, טעמים – תרגישו כאילו הכנתם יצירת אמנות קולינרית!
- שמים את קמח הטף בקערה גדולה.
- מוסיפים את השמרים היבשים והמלח, ומערבבים יחד.
- בעודם מערבבים, מתחילים להוסיף את המים הפושרים תוך כדי ערבוב מתמיד.
- מוסיפים את דבש ושמן הזית, ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- לשים את הבצק במשך כ-10 דקות עד לקבלת מרקם גמיש.
- עמדו את הבצק בקערה מכוסה במגבת למשך כשעה להתפחה.
- לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מחלקים אותו ל-2 או 3 כדורים.
- סדרו את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים שוב ומניחים לעוד 20 דקות התפחה.
- חימום תנור ל-220 מעלות.
- על קצה של סכין, חתכו צלבים עדינים בחלק העליון של הכדורים למראה מקצועי.
- אופים את הלחמים כ-25 דקות או עד שהם מקבלים צבע זהוב ומעלף.
- בורחים לתוך אגדי המרקם הנימוח, בקשו מהאיץ לנצח את הלחם למשך 10 דקות נוספות.
- מניחים להתקרר ו… ברכות לכם, לחם טף אוחז באצבעותיכם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אין כמו למלא את הלחם המדהים הזה בתוספות שונות! אתם יכולים לנסות להוסיף זיתים, בצל מטוגן או אפילו קצת גבינת פטה לתוך הבצק.
מומלץ גם לחשוב על סלט מרענן בצד, עם עגבניות, מלפפונים ושום, שיביאו את השדרוג למתכון בשיא האביב. אתם יכולים גם לחשוב על ממרח חומוס או תיבול עשבי תיבול שתרצו למרוח על פרוסות הלחם.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הלחם עם קמח אחר?
אם אין לכם קמח טף, אתם יכולים להשתמש בקמח חומוס או קמח אורז. כל קמח נותן טעם ומרקם שונים, כך שזה מעניין לגלות את הטעמים השונים.
כמה זמן הלחם נשאר טרי?
הלחם הזה נשאר טרי כ-2-3 ימים אם שומרים אותו בקופסה אטומה, אבל אני לא בטוח שתצליחו להחזיק אותו כל כך הרבה זמן.
האם ניתן להקפיא את הלחם?
בוודאי! אם אתם מכינים כמות כפולה, הקפיאו פרוסות. זה אגדי כשאתם מוציאים פרוסה חמה מהמיקרוגל או מה toaster.
מה זה קמח טף?
קמח טף הוא קמח מלא שמופק מזרעי טף, שהוא דגן עתיק שמקורו באפריקה. הוא בריא וטעים, ולטחון אותו נותן טעם אגדי.
האם מדובר במתכון בריאותי?
בהחלט! הלחם עשוי מקמח טף, שהוא מקור מצוין של ברזל וסידן, ואין בו פחמימות פשוטות שמזיקים לגוף.
אפשר להכין את הלחם בלי שמן זית?
אפשר, למרות שהשמן מוסיף טעם עשיר ליופי של הלחם. רוצים לנסות בלי? השתמשו במים נוספים או בסוג שמן אחר שמעדיפים.
מה מלווה את הלחם הזה?
כל דבר! זה מושלם עם גבינות שונות, ממרחים, সালטים אבל אפשר גם לנשנש עם חמאת בוטנים.
האם ניתן לשדרגו לעסקי?
כמובן! קמח כוסמת מאפשר לכם לגוון את הטקסטורה ואת הטעם. תנסו, זה מדהים!
למה חשוב לתת לבצק להתפחה?
להתפחה יש תפקיד קרדינלי בפיתוח מרקם הלחם. זה מה שמאפשר לבצק להתרומם וליצור את הבלונים החמודים שבסופו של דבר הופכים אותו לאוורירי.
האם ניתן להוסיף תיבול ללחם?
בהחלט! תוספת של עשבי תיבול, כמו רוזמרין או טימין, תעשה את הלחם למיוחד במינו.
לאחר שסיימתם לקרוא את המתכון המדהים הזה, אני בטוח שאתם מרגישים את הצורך להכין את הלחם הזה בהקדם. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ומשפחה, וביחד תיהנו מעולם טעמים אגדי ובריא.