מתכון מדהים לרוטב פטריות משגע
האם אי פעם ישבתם במסעדה איטלקית, הגיע השולחן שלכם, והגשתם לפניכם מנת פסטה ללקק את האצבעות עם רוטב פטריות? חוויתם את הטעמים הייחודיים והאדירים, ושאלתם את עצמכם מה הסוד? בעזרת המתכון המגניב הזה, נלמד להכין רוטב פטריות אגדי שישאיר את כולם נלהבים. הם לא יוכלו להפסיק לדבר על המנה הזאת, וגם אתם לא תאמינו כמה קל להכין אותה בבית!
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: מספק 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הרוטב המהמם הזה, אנו זקוקים למספר רכיבים בסיסיים, שכוללים גם טעמים משגעים:
- 500 גרם פטריות שמפיניונים קלופות ופרוסות
- 2 כפות חמאה
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 שיניים של שום קצוץ דק
- 1 כוס שמן זית
- 2 כפות קמח (אפשר לשנות לגלוטן-חופשי אם רוצים)
- 1 כוס ציר ירקות או ציר עוף
- 1/2 כוס שמנת מתוקה (לגרסה קלילה, ניתן לשים שמנת חלבית פחות שומנית)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- רבע כוס גבינת פרמזן מגורר (לא חובה, אבל תסמכו עליי, זה מוסיף עניין)
שלבי ההכנה
אחרי שגיבשנו את כל הרכיבים החשובים, הגיע הזמן להתחיל ולהכין את הרוטב המהמם!
- חוממים את החמאה ושמן הזית במחבת על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא רך ושקוף.
- כשהבצל מושלם, מוסיפים את השום הקצוץ ומבשים במשך דקה נוספת.
- מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב.
- מבשלים את הפטריות עד שהן משחימות ומשחררות את הנוזלים.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהקמח נמס בפטריות.
- מאטטם את הציר (מים או ציר) ומערבבים עד שהתערובת מתמזגת.
- מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שהרוטב מתאחד והופך לנימוח ומעלף.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- אם אתם רוצים לשדרג את הרוטב, הוסיפו גבינת פרמזן מגורר וערבבו.
ברגע שאתם מסיימים להכין את הרוטב המשוגע הזה, תוכלו להשתמש בו לאחר מכן על פסטה, דגים, או אפילו על לוחמת גבינות!
אפשרויות חלופיות
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את החמאה בשמן קוקוס, והשמיטו את השמנת. ניתן גם להשתמש בשמנת קוקוס, בדרך זו תוכלו להכין רוטב בריא ודל פחמימות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
זה לא סוד שאני תמיד מחפש לשדרג מתכונים, ועל כך אני ממליץ על כמה תוספות:
- לזרוק פנימה חופן של תרד קצוץ לארוחה בריאה וממכרת.
- להוסיף כף של יין אדום לצלי העמוק של הפטריות.
- להשתמש בפטריות בוק צ'וי או פטריות פורצ'יני, לשדרוג טעמים מאוד מיוחדים.
- לצקת מעל פסטה, עופות קלויים או תוספות ירקות לתחושת רעננות.
שאלות ותשובות
איך לשמור על הרוטב לאורך זמן?
מומלץ לשמור את הרוטב בכלי סגור במקרר למשך 3-4 ימים. אם יש לכם שארית, אתם יכולים להקפיא אותו ולטפח אותו בעונה הקרובה.
מה ניתן לעשות אם הרוטב יצא סמיך מדי?
אם הרוטב קיבל מרקם סמיך מדי, תוכלו להוסיף מעט ציר ירקות או מים עד שהמרקם יתעדכן לרצוי.
האם אפשר להכין את הרוטב יום מראש?
בוודאי! הכנת רוטב יום לפני מסיבה מגניבה, כי הטעמים מתמזגים ומתחזקים מעצמם.
מה ניתן להוסיף לתוך הרוטב כדי לקבל אותו חריף?
למי שאוהב טעמים חריפים, ניתן להוסיף מעט צ'ילי נעים או פפריקה חריפה בשלב בשמות הדעת של הרוטב.
מה ניתן להגיש עם הרוטב?
מלא רוטב פטריות משתלב נהדר עם פסטה, בהצלחה על ניוקי, עוף צלוי או אפילו בין פרוסות טוסט עם גבינה!
האם רוטב הפטריות קלוריות גבוהות?
כן, הרוטב מכיל גם שמנת וחמאה, ולכן אם אתם מחפשים עונג קלורי, הוא לא לא יהיו בריאותי. אבל, אפשר לעשות שדרוג קלורי על ידי החלפת השמנת בשמנת פרווה.
האם הרוטב יכול להתאים לילדים?
זה מתכון מאוד מוצלח לילדים, וכל מה שצריך זה פשוט להתאים את התיבול והמרקם לפי טעמם.
אפשר לשדרגו עם פטריות אחרות?
בהחלט! אפשר לשלב פטריות פורצ'יני או פטריות סית'אקי כדי לשדרג את המרקם והטעם של הרוטב.
האם הרוטב קשה להכין?
המתכון קל מאוד, אפילו למי שלא מתמחה במטבח. כל אחד יכול לנסות להכין רוטב פטריות מדהים בבית!
מה לעשות אם אני רוצה רוטב יותר אגדי?
נסו להוסיף קצת רוטב סויה או רוטב טריאקי למגע אסיאתי מעניין!
אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם כולם! תצפו לעליות והודעות אוהדות מהחברים שלכם, אחרי שתכינו להם את הרוטב המדהים הזה. שיהיה בתיאבון!