כרוב ממולא רומני כמו של פעם
אחד המאכלים המדהימים ביותר שעברו מלווה אותי מאז ילדותי הוא הכרוב הממולא. קשה לשים את האצבע על מהותו של טעם מופלא זה, אך יש משהו שמחזיר אותי תמיד לשולחן של סבתא, שם התבשילים נהנו מכל אהבה אפשרית. חוויית האוכל בבית סבתא תמיד עוצבה בכישרון ובמסורת, וההכנה של כרוב ממולא הינה משגעת. יש משהו בלעמוד יחד עם המשפחה, על שולחן ערוך לארוחה, כשהריחות מתפשטים בכל רחבי הבית, שגורם לכל אחד מאיתנו להרגיש בבית. המנה הזו היא לא רק אוכל, היא זיכרון יקר מפז. בואו ונצא למסע הזה של טעמים!
זמן הכנת המתכון רמת קושי מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: שעה
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הכרוב הממולא המושלם, אנו זקוקים למספר רכיבים מדהימים, ששילובם יחד יוצר את התוצאה האגדית. חשוב להשתמש בחומרים טריים ואיכותיים. כשהכרוב הזה יוצא מהמכונה, הוא מספק טעם נהדר עם כל ביס וביס.
- 1 כרוב בינוני (כ-1.5 ק"ג)
- 500 גרם בשר טחון (עוף, בקר או תערובת)
- 1 כוס אורז (כוס משתנה בין 150 ל-200 גרם)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2-3 שיני שום כתושות
- 1 גזר בינוני, מגורר
- 2-3 כפות פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 קופסה (כ-400 גרם) רוטב עגב Tomatoes (סוחט תשומת לב מדהימה)
- שמן זית (למטוגן והצלייה)
- 2 כוסות מים או מרק עוף (כדי לאזן את הטעמים)
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק (לאופי עשיר)
שלבי ההכנה
כשהמרכיבים מוכנים, אנו נערכים לתהליך ההכנה. כל שלב כאן מלא בטעמים ובריחות שיביאו אתכם למקום אחר!
- מניחים את הכרוב בסיר עם מים רותחים ומבשלים למשך כ-10 דקות, עד שהעלים רכים.
- מעבירים את הכרוב למים קרים כדי לחדור את בעל החיים של הכרוב.
- בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון, האורז, הבצל, השום, הגזר, הפפריקה, מלח ופלפל. הוסיפו את הפטרוזיליה וערבבו היטב.
- קוטעים את עלי הכרוב וממלאים כל עלה בתערובת הנפלאה שהכנתם, מגלגלים ונועלים במידת הצורך.
- מניחים את הכרובים הממולאים בסיר שטוח כך שלא יתפרק וישמור את מעגלו.
- זורים מעל את רוטב העגבניות, מוסיפים את המים או מרק העוף ומתחילים לבשל על חום נמוך במשך כ-60 דקות.
- מדי פעם, זורקים עוד מים אם צריך.
- בתום הבישול, מתבלים שוב במלח ופלפל, ומניחים להתייצב במשך 10 דקות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
הרעיון של כרוב ממולא גמיש מאוד, ותמיד יש מקום לשדרוגים ולתוספות שמוסיפות עוד נופך למנה:
- תוספת של צימוקים או אגסים מיובשים לתערובת יכולה להעניק טוויסט מתוק ומעניין.
- אפשר להוסיף קוביות תפוחי אדמה בין הכרובים, שירוויו את טעם הרוטב.
- לגרסה טבעונית, אפשר לשים חלבון צמחי במקום בשר ומשדרגים עם קטניות מגוונות.
- מומלץ להגיש עם יוגורט או שמנת חמוצה בצד, דבר שמדגיש את הטעמים.
- זוכרים את מנות הסופי עונה? אפשר להוסיף אפיקט או תבלינים נוספים שיגבירו את הטעמים!
שאלות ותשובות
מה עושים אם הכרוב מתקשה להתפצל?
הרבה פעמים, כשאנחנו מכניסים את הכרוב למים החמים, הוא מתקשה להיפרד. במקרה כזה, ניתן לשים שקל קטן בסיר כדי לשמור על הלהבה. אם זה לא עוזר, אפשר להשתמש בסכין כדי לקצוץ את התחתית של הכרוב.
האם ניתן להכין את הכרובים מראש?
בהחלט! ניתן להכין אותם מראש, ואפילו לכסות אותם בניילון נצמד ולהשאיר במקרר עד יום המחרת. בבוקר ניתן לבשל וליהנות מהם.
האם אפשר להקפיא את הכרוב הממולא?
כמובן! השתדלו להקפיא את הכרוב לאחר הבישול, זה ישמור את הטעמים והמרקם המושלם.
למה כדאי להשתמש באורז עגול?
אורז עגול סופג יותר נוזלים ומקנה מטקסטורה נימוחה, שמה שמאוד חשוב בשביל הכרוב הממולא.
כיצד ניתן לשדרג את הרוטב?
אפשר להוסיף רסק עגבניות, פפריקה חריפה, או אפילו כמה חופן עשבי תיבול כבושים לרוטב שלכם.
אפשר להכין את המנה ללא בשר?
בוודאי! כמו שניתן להשתמש בחלבונים צמחיים או קטניות במקום הבשר, כך אפשר לשדרג עם ירקות ולי שקשור.
מה עוד ניתן להוסיף למילוי?
מומלץ להוסיף שקדים קצוצים או אגוזי מלך כדי להעניק טעם ועושר נוסף לתערובת.
מה אפשר להגיש לצד המנה?
מנה זו משתלבת מעולה עם סלט ירקות רענן ויוגורט.
מה הזמן הטוב ביותר לאכול כרוב ממולא?
לא משנה מתי, כי עם כל ביס זה ומעלה רק טעים יותר!
מה הסוד לכרוב ממולא מושלם?
הסוד טמון בתחושת הביתיות, הדאגה לפרטים הקטנים, והחיבור עם המשפחה סביב השולחן!
נשמע מתכון מושלם לארוחה משפחתית! אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולספר לחברים. זה הזמן להוציא את המיטב מהמאכלים שגדלנו עליהם!