כרוב ממולא באורז: מתכון מדהים ברמה של חיים כהן!
תארו לכם שאתם נכנסים למטבח, מריחים את ניחוח האורז המתבשל והשחום, ושומעים את רעש הסיר שמתמלא בחום ואהבה. אין שום דבר יותר משגע מזה! כרוב ממולא באורז הוא מאכל אגדי, שמזכיר לנו את הבית, את האמא, ואת סבתא שלעולם לא תשכחו להכין אותו עם תיבול מיוחד ומרקמים שמקפיצים את החיך. השילוב בין הכרוב המגניב, האורז המדהים וכל התוספות הוא פשוט מעלף! אנחנו הולכים להכין לכם מתכון מושלם שיהפוך את הארוחה שלכם לחוויה קולינרית לא מהעולם הזה!
זמן הכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 90 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נצא למסע המופלא להכנת כרוב ממולא באורז. בשונה מרוב המתכונים, אנחנו נציג כאן את הסודות הקטנים, את הפרטים שמבדים את המנה שלנו. המצרכים המדהימים שיש בתפריט הם:
- 1 כרוב גדול וחזק (רצוי כרוב לבן)
- 1.5 כוסות אורז טעים (לבן או מלא)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שורים שום קצוצים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות מים או ציר ירקות (כדי להפוך את המנה לכזו שלא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- תיבול נוסף אופציונלי: כמון, פפריקה, קימל, או תבלינים שאוהבים
- קמצוץ כללי של עלי פטרוזיליה קצוצים בשביל רעננות
עכשיו, אם אתם חובבי תחליפים או סגנונות שונים, אפשר להשתמש באורז בריא יותר כמו אורז חום או אורז שלדעתי מפתיע גם טעים לא פחות. ואם אתם מתכננים על גרסה טבעונית, אפשר גם להוסיף גרגרי חומוס לצורך חלבון.
שלבי ההכנה
כאשר אנחנו מתחילים להכין מנה כזו, חשוב לשים לב לכל פרט ופרט, כי כל שלב הוא עולם ומלואו
- מבשלים את האורז לפי ההוראות האריזה ומניחים לו להתקרר.
- שוטפים את הכרוב משאריות אבק ומכתש אותו לתוך מים רותחים למשך 5-10 דקות.
- עכשיו, בעזרת מספריים או סכין חדה, חותכים בעדינות את התחתית של העלים כדי שהן יתגלו מבלי להיסדק.
- שמים את העלים בצד ומי שמתחשק לו, יכול להתחיל לעצב את המלית.
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד שהבצל שקוף.
- מוסיפים את האורז המבושל לתערובת, בוחשים יפה ויוצרים מרקם מוכר של ממולאים.
- עכשיו הוסיפו את המלח, הפלפל וכל תיבול נוסף שאוהבים, ואז ליצרו קונסיסטנטיות מאוחדת.
- ממלאים כל עלה בעזרת כף ומקפלים את הצדדים כדי להבטיח שגם האורז אכן נשאר בפנים.
- מניחים את עלי הכרוב הממולאים בסיר אחד עם מעט ציר ירקות או מים בתחתית, כדי שלא יידבק שום דבר.
- מבשלים על חום נמוך במשך 30-40 דקות עד שהכל מתמזג ויוצר את הצליל המדהים.
- לאחר מכן, מצליחים להוציא את הממולאים בעדינות כדי שלא יתפרקו, ולהגיש!
עכשיו, נשאר רק להשיג את כל מי שאתם אוהבים, לשים מוסיקה טובה על הרקע ולמשוך למשל יוצרים את כל המנה המדהימה שלנו.
אפשרויות שדרוג ותוספות
אתם יכולים לשדרג את המנה הקלאסית הזו על ידי הוספת פירות יבשים כמו פרוסות חמוצות של חמוציות או צימוקים, שיתנו לאורז טעם חמצמץ ומימד נוסף. אם אתם אוהבים לחרוץ, תוסיפו קמצוץ של שקדים קלויים שיעניקו קראנץ' מדהים!
ואם תרצו למקד את המנה יותר ברחוב האסייתי, הוסיפו רוטב סויה ואגוזי קשיו קצוצים לשדרוג שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו!
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהאורז מוכן נכון?
ואו! אפשר לבדוק את ריכוך האורז על ידי טעימה. אם הוא אוורירי, אז כל מה שנשאר זה להכין את המלית.
אפשר להכין את הממולאים יום קודם?
בהחלט! למעשה, אם תכינו אותם יום קודם, יתנו למאפה את כל הטעמים להתמזג ולפעמים זו ההמלצה הכי טובה.
איך אני יכול להפוך את המתכון הזה ליותר בריא?
תשקלו להשתמש באורז מלא, ולהשתמש בירקות מגוונים במלית – כמו גזר קצוץ דק, או טופו מרוסק.
האם אפשר גם לאפות את הממולאים?
כן! אפשר לאפות אותם במהלך הבישול, זה יוסיף קראנץ' לשכבה החיצונית.
מה קורה אם אין לי את הכרוב הזה?
רצוי לשקול להשתמש בעלי ברוקולי או אפילו דלורית במקום. יהיה לכם טעים לא פחות!
אפשר להשתמש בכרוב סגול?
מובן! זה ייתן למנה צבעוניות ורעננות ייחודית.
איך שנשאר את הממולאים במקרה ולא הצלחנו לסיים הכל?
כדאי לשמור במקרר במשך כמה ימים, ובמקרר הכינם לאחסן מותאמים כמו חד פעמיים או צלחות רדודות.
כמה זמן יכול להחזיק המנה הזו במקפיא?
אפשר לשמור במקפיא עד חודשיים, אך להקפיא את הממולאים שלמים.
אם אני רוצה לגרסה ללא גלוטן?
יש אפשרות להשתמש באורז מבושל או בסולת עודפת – מדובר במדהים!
מה אני יכול להוסיף למלית כדי לשדרג?
תשקלו להוסיף תבלינים שונים, או אף גבינת פטה או מוצרלה למילוי משגע!
אם אתם לא מצליחים להפסיק לגלול ולקרוא בעקבות טעמים, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות עם כל החברים והמשפחה! זה בהחלט משהו שכולם צריכים לטעום!