כרובית מטוגנת בפירורי לחם – מתכון אגדי!
מה שמיוחד במתכון של היום הוא שהוא מצליח לשדרג את הכרובית הפשוטה והצנעה לארוחה מושלמת ואפילו מדהימה! בעזרת טיגון בפירורי לחם, הכרובית משנה את אופייה והופכת להיות מנה שכולם רוצים ללקט את האצבעות. דמיינו את השחום הזה, את הקראנץ’ שמגיע בכל נגיסה, ואת הממכרות של שיניים מתפנקות עם כל ביס! את המנה המעלפת הזו אפשר להגיש כנשנוש, כמנת צד ביצועים גבוהים, או אפילו כתוספת עיקרית לצמחונים שבינינו.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-5 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, בואו ניכנס לעומק – מה הם החומרים שייאלצו אותנו לשלב באירוע המופלא הזה של טיגון כרובית?
- 1 כרובית בינונית
- 1 כוס פירורי לחם (אפשר לשדרג עם פירורי לחם עם תיבול)
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קמח (אפשר קמח כוסמין לגרסה בריאה)
- מלח ו-pepper לפי הטעם
- שמן לטיגון
- תבלינים נוספים כגון פPaprika מעושן או שום גבישי – לשדרוג טעמים
התחנה הבאה היא המלצות למי שמעוניין לשדרג את המנה: אתם יכולים להוסיף גבינת פרמזן לפירורי הלחם או אפילו לשלב עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או באזיליקום לשדרוג בקיץ. ניתן גם לשדרג את המתכון לטבעוני – פשוט החליפו את הביצים ברסק תפוחים או במים עם קינואה מבושלת. אפשר גם לנסות להכין את זה עם קמח קוניאק! אל תחששו להיות יצירתיים!
שלבי ההכנה
כעת כשכל החומרים מוכרים לנו, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל בהכנה. תנו לי להזכיר לכם שההכנה תהיה מהירה ויעילה, והתוצאה המושלמת מחכה לנו! עלינו לשמור על סבלנות – כי דבר טוב לוקח זמן.
- מניחים את הכרובית במים רותחים למשך 5 דקות, עד שהיא מתרככת מעט.
- סננו את הכרובית והניחו לה להתייבש.
- מקציפים את הביצים בקערה נפרדת.
- שמים את הקמח בקערה שטוחה.
- מערבבים את פירורי הלחם עם התבלינים עד שהכל מתאחד.
- מניחים את הכרובית בצלחת עם הקמח, מוודאים שהיא מכוסה היטב.
- מעבירים את הכרובית לצלחת עם הביצה, מוודאים שהיא מצופה בצורה אחידה.
- מעבירים את הכרובית לצלחת עם פירורי הלחם, ומוודאים שהיא מכוסה היטב.
- מחממים שמן מחבת עמוקה.
- מטגנים את הכרובית עד שהיא מזהיבה ולטיפת קראנץ’ – כ-5-7 דקות.
- מעבירים את הכרובית המוכנה למגבת סופגת על מנת לספוג את עודפי השמן.
לאחר שהשגנו את הכרובית המטוגנת שלנו, אפשר להניח אותה על צלחת ולהגיש עם רוטב כגון רוטב טחינה מעולה או רוטב צ'ילי כהה. אפשר גם לפזר מעל חופן קטן של פטרוזיליה קצוצה לאפקט ויזואלי מרהיב!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אנחנו מדברים על שדרוגים, אפשר לשדרג את הכרובית המטוגנת בצורות רבות ובנות שונות. אחת הדרכים המיוחדות היא לבצע ציפוי של תבלינים עם ניחוח כגון קימל או קורנית. אלו לא רק מוסיפים טעם אלא גם חזות אולטימטיבית!
אפשר גם לנסות לערבב את פירורי הלחם עם גבינת מוצרלה מגורדת, קצפת עגבניות מיובשות או פטריות רכות. כל אחד מהשדרוגים הללו יניף את המנה למקומות חדשים ומרגשים. מעבר לכך, אפשר לשדרג את המנה עם ירקות נוספים, כמו פרוסות זוקיני, או אפילו לשלב בתוך המנה גרגרי חומוס לטקסטורה מעניינת.
שאלות ותשובות
מה עושים אם שאריות הכרובית נשארות?
אתם יכולים לחמם את הכרובית שוב על מחבת עם מעט שמן. או שחס וחלילה לא נשארות שאריות – הידעתם כי ניתן להכין סלט עם הכל? רק קצצו דק, הוסיפו ירקות טריים, הפכו לסלט ותהנו!
האם אפשר להכין את המנה באפייה במקום טיגון?
בהחלט! כדי להתנסות באופציה הבריאה, הוציאו את הכרובית על תבנית עם רדיד אלומיניום, ריססו בשמן זית ואפו בחום של 200 מעלות במשך כ-25 דקות.
אילו רטבים יכולים להתאים למנה הזו?
המלצה חמה – רוטב יוגורט עם שום ודיל. זה משגע! רוטב תמרינדי עם קורט מלח והלימון גם עובד מצוין.
האם אפשר להכין את המתכון ללא גלוטן?
בהחלט כן! פשוט השתמשו בקמח תפו”א או קמח שקדים במקום קמח חיטה ופירורי לחם ללא גלוטן.
מה הזמן הכנת המתכון?
לא להיבהל – מדובר בזכות של כ-35 דקות – תוכלו להכניס אותו ללו"ז של החג שלכם בקלות.
האם זה מתאים לילדים?
ובכן! ילדים אוהבים קראנץ’, והכרובית מקבלת טעמים נהדרים. ניתן לטגן גם רק פרחים קטנים כדי להקל עליהם באכילה.
האם חסר כאן ביצים?
במידה ואתם רוצים לוותר על הביצים – רסק תפוחים, או בטטה מבושלת – יכולים לשמש כתחליפים מצוינים.
כמה זמן ניתן לשמור שאריות במקרר?
אם נשאר משהו (קשה להאמין) – הכרובית תשרוד יום יומיים במקרר.
האם אפשר להקפיא את המנה?
המלצה שלי היא לא! רק אם יש שאריות – ואולי רושם הלאה, עשו זאת.
מה הטיפ הכי חשוב בהכנת כרובית מטוגנת?
מערבבים את הפירורים עם מעט תבלינים – זה משנה את הכול! והכי חשוב, חום שמן טיגון – שאין שמן קפוא אז אין לכם אוכל סמרטוטי.
התרשמתם מהמתכון המופלא הזה? אם כן, אתם מוזמנים לשתף אותו עם חברים, ברשתות החברתיות או לקבוצות האוכל האהובות عليكم! המתכון הזה חייב להגיע לעוד מארחים ומסעדות עם השילובים המעלפים שלכרובית.