כרובית מטוגנת בנינג'ה – המנה המדליקה שתכבוש את הלבבות שלכם
אם גם אתם אוהבים מתכונים שמצליחים למשוך את תשומת הלב של כל האורחים שלכם, הגעתם למקום הנכון! חווית טיגון הכרובית בנינג'ה היא לא פחות מאשר מדהימה, וזו אחת המנות שיכולות להפוך לסנסציה בכל ארוחה. מהמשחלה המפורסמת של סבתא ועד הטרנדים החמים של היום – כולנו יודעים איך כרובית יכולה למחוא כפיים ולהפוך לארוחה מעלפת. אז למה לא לקחת את הכרובית המוכרת ולתת לה טוויסט חדשני ומיוחד? נשמע מעולה, נכון? בואו נכנס לעולם של טעמים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כאשר מדברים על כרובית מטוגנת, חשוב לבחור את המרכיבים הקלאסיים אך עם טוויסטים.
- 1 ראש כרובית בינוני (בערך 600 גרם)
- 1 כוס קמח (או קמח חומוס לגרסה ללא גלוטן)
- 1 ביצה גדולה (ניתן לשים תחליף ביצה לטבעונים)
- 1 כוס נפת התבלינים (כמון, פפריקה חריפה, מלח ופלפל)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס פירורי לחם (או פירורי תפו”א לטבעונים)
- 2 כפות גבינת פרמזן מגורדת (אופציונלי)
- לימון טרי לקישוט
כמובן שניתן לגוון עם תבלינים נוספים, ועל זה נדבר בהמשך.
מרכיבים חלופיים
גיוון במתכונים הוא חלק מההנאה. אתם מוזמנים לנסות את המרכיבים הבאים:
- לגרסה טבעונית – החליפו את הביצה עם 3 כפות מים עם כף של קמח טפיוקה.
- לגרסה דלת פחמימות – השתמשו בקמח שקדים במקום קמח חיטה.
- לגרסה חריפה – הוסיפו צ’ילי קצוץ לתיבול.
שלבי ההכנה
הנה הצעה למדריך שמתכוון לדרוס את כל המוסדות שהכרתם. בואו נעשה את זה!
- פורסים את הכרובית לחתיכות קטנות בגודל ביס.
- מניחים את חתיכות הכרובית בקערה גדולה.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצה עם מעט מלח ופלפל.
- מניחים את קמח החיטה בצלחת שטוחה.
- בצלחת אחרת, מערבבים את פירורי הלחם עם התבלינים.
- מאמצים חתיכת כרובית בקמח, מכסים היטב.
- משרים את חתיכת הכרובית בתערובת הביצה.
- מעבירים לצלחת עם פירורי הלחם ומקפיצים עד שהכרובית מכוסה היטב.
- ממשיכים עם שאר החתיכות.
- מחממים את מכונת הנינג'ה על טמפרטורת 200 מעלות צלזיוס, מכניסים פנימה את הכרובית ומוסיפים כמה טיפות שמן זית.
- מטגנים במשך 15-20 דקות, מפעם לפעם הופכים את חתיכות הכרובית כדי שיתבשלו בצורה אחידה.
- מוציאים וממלאים את הצלחת במנות, מפזרים מעל מעט גבינת פרמזן (אם רוצים).
- חותכים לראש של לימון ומוסיפים לקישוט.
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים לקחת את המתכון הזה לשלב הבא? הנה כמה רעיונות מדהימים:
- לצרף טחינה עם שום לסלט.
- ליצור רוטב סויה מתקתק עם זנגביל וצ’ילי.
- להגיש לצד סלט כרוב אדום עם רוטב לימון מתוק.
- להוסיף צנוברים קלויים על גבי הכרובית המטוגנת.
שאלות ותשובות
איזה שמן כדאי להשתמש לטיגון הכרובית?
בנסיוני, שמן זית הוא הבחירה המצוינת, אבל משתמשים גם בשמנים אחרים כמו קנולה או פשתן.
מה לעשות אם אין לי נינג'ה?
לא נורא! אפשר גם לטגן את הכרובית במחבת. פשוט הוסיפו יותר שמן וטיגנו את הכרובית מפעם לפעם.
האם אפשר לאכול את זה קר?
בטוח! הכרובית הזאת יכולה לשמש כחטיף נהדר גם כשהיא לא חמה.
איך אחסן את הכרובית שנשארה?
שמרו את השאריות במיכל סגור במקרר עד 3 ימים. אפשר לחמם מחדש.
למה הכרובית הזאת כל כך טובה?
הכרובית הזו נחשבת למעלפת בגלל השילוב של תבלינים, טקסטורה פריכה ופירורי לחם ידידותיים.
אפשר להכניס את זה לשישי?
אכן! זה אחד המאכלים הכי מדהימים שאתם יכולים להביא לשולחן.
האם המנה מתאימה לילדים?
כן, ילדים אוהבים כרובית מטוגנת! רק תוודאו שזה לא חריף מדי.
האם יש תחליף לגבינת פרמזן?
בטח! תוכלו להשתמש בגבינה צהובה או אפילו לחלוטין לדלג על זה.
מה ההבדל בין טיגון לנינג'ה לטיגון רגיל?
הנינג'ה מבטיח טיגון באוויר שמפחית את כמות השמן שמושקעת, מה שהופך את המנה לבריאה יותר.
מה נשתה עם המנה?
מלפפון במיץ לימון או יין לבן יועיל! כל מה שיהיה מרענן.
אז עכשיו, כשאתם יודעים איך להכין את המנה המושלמת, למה לא לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים ובני משפחה? תנו להם לגלות את הסוד שלכם ולהתענג על הטעמים המדהימים!