למה פיתה היא האוצר הנסתר של המטבח שלנו?
דמיינו את עצמכם יושבים על חוף ים שטוף שמש, עם רוח ים קלילה שנשאת אליכם את ריח הניחוחות המזרחיים. ובעודכם מתבוננים על הגלים, אתם פותחים את שקית הפיתות החמות שהכנתם הבוקר. כן, פיתה – מדובר באחד מהמאכלים הפשוטים והביסיקיים ביותר שאנחנו מכירים, אולם בזמן האחרון היא חזרה ללב הקולינריה הקטנה שלנו וכשאנחנו מדברים על פיתה, איננו מתכוונים רק למאכל הים התיכוני הנפלא הזה. למעשה, ישנן אינסוף דרכים להכין מנה משגעת עם פיתה: פתיון, פיתות ממולאות, סלטים, טוסטים, ועוד ועוד. בואו נכין ביחד את הפיתה שתקפיץ את הטעמים שלכם לגבהים מדהימים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספק
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 8 פיתות
הרכיבים הדרושים
אז לפני שניגש להכנה, בואו נדבר על מרכיבים. המילה פיתה בעצם אומרת לנו הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים. החומרים הבסיסיים הם פשוטים, אך יחד איתם אתם יכולים להוסיף תוספות ואפילו לגוון את העשייה כך שתבכו ותצחקו בו זמנית!
- 500 גרם קמח לבן (אפשר גם קמח חצי חצי).
- 300 מ"ל מים.
- 7 גרם שמרים יבשים.
- 10 גרם מלח.
- 15 מ"ל שמן זית (או שמן רגיל, אבל איפה הכיף בזה?).
- 1 כפית סוכר.
אם אתם רוצים לנסות גרסה בריאה יותר, אתם בהחלט יכולים להשתמש בקמח חיטה מלאה או קמח שקדים. כמו כן, אם אתם טבעוניים, להחליף את השמן או הסוכר לאופציות מדליקות אחרות, אלו אפשרויות נצחיות במטבח של כולנו.
שלבי ההכנה
נלך שלב שלב עם מתכון הפיתה המושלמת. אל תדאגו, למרות מה שנראה כמו מתח גבוה, אנחנו נקבל תוצאות גבוהות באותה המידה!
- מניחים קמח בקערה גדולה.
- אל הקמח מוסיפים את השמרים, מלח וסוכר ומערבבים היטב.
- יוצרים גומה במרכז הקמח ומוסיפים את המים ואת השמן.
- לשים עד שהתערובת מתאחדת והקמח סופג את הנוזלים.
- ממשיכים ללוש כ-10 דקות עד שיש לנו בצק חלק וגמיש.
- מניחים את הבצק בקערה עם כיסוי ל-40 דקות במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לאחר שהבצק התפח, לשים עוד קצת להוציא את האוויר.
- מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים.
- ממיסים כל כדור על משטח מקומח בעזרת מטקן בוטה או את הידיים לדיוק נותן.
- מניחים את הבצקים על נייר אפייה ומכסים במגבת ל-20 דקות נוספות.
- מחממים בתנור ל-250 מעלות צלזיוס.
- אופים את הפיתות כ-5-7 דקות עד שהן מתנפחות ועוטפות את הריח המדהים!
- אחרי שהן יצאו, אי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות!
תוספות ואופציות לשדרוג
כן, פיתה היא לא רק פיתה. אתם יכולים למלא את הפיתה עם כל מה שבא לכם: טחינה, חומוס, ירקות צלויים, בשר על האש, או אפילו שוקולד אם אתם מרגישים נועזים. ובואו נודה, כל מה שיוצא מהמימד הזה הוא אגדי!
שאלות ותשובות
מה אפשר להוסיף לפיתה כדי להפוך אותה למלאה יותר?
יש הרבה תוספות שיכולות להרים את הפיתה לגבהים חדשים—לדוגמה, תוספת של טחינה גולמית, פירות יבשים, גבינה בולגרית או אפילו עגבניות עם זיתי קלמטה.
האם אפשר להכין פיתה ללא גלוטן?
בוודאי! אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח חומוס יחד עם פן של תמציות שמרים, והפיתה תצא נהדרת!
כמה זמן אפשר לשמור פיתות מוכנות?
אם הפיתות נשמרות במיכל סגור או בשקית, הן יחזיקו מעמד כמה ימים. אם רוצים לשמור אותן לאורך זמן, כדאי להקפיא. כך תוכלו לשלוף פיתה בכל זמן שתרצו!
מה הסיכוי שהפיתות שלי יתפחו בצורה מושלמת?
אם תעקבו אחרי כל שלב בתהליך ותוודאו שהתנור חם מספיק לפני הכנסת הפיתות, הסיכוי שלכם הוא גבוה מאד!
האם ניתן להכין פיתה על מחבת?
בהחלט! אם אין לכם תנור, אפשר לצלות את הפיתות על מחבת חמה, זה מעניין בצורה אחרת, והצבעים יכולים לצאת מעניינים!
איך ניתן לדעת אם הפיתה מוכנה?
הפיתה מוכנה כשיש לה גובה טוב, היא puffed למעלה ועושה ריח משגע שנושא אתכם לעולם אחר.
מהי הדרך הטובה ביותר לאכול פיתה?
ברור שחם! העבירו לתוך הפיתה את מה שמדבר אליכם, התנסו עם טעמים. אין טעים כמו פיתה חמה עם חומוס או סלט טבולה!
האם אני יכול להכין את הבצק יום מראש?
כמובן! אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר. זה הופך את תהליך האפייה למשותף והכיף גדל!
איך הכי טוב להגיש פיתות?
מומלץ לחתוך את הפיתות לחצי, להניח על צלחת ואפשר לשים איתן סכו"ם שמעניינים. לגמרי משגע!
איזה תבלינים מתאימים לליווי של פיתות?
תבלינים כמו כמון, פפריקה, וזעתר ממש משדרגים את המנה ומוסיפים טעמים מרעננים.
אז הכנתם, אכלתם והקדשתם לה יצירה קטנה ומקסימה. זה הזמן לשתף את המתכון הזה עם כל החברים שלכם, או לשחזר אותו בבית ולראות מי יכול לגרום לפיתה להיות הכי טעימה שיש. אתם יכולים להשתמש בתמונות, לכתוב על החוויה וליהנות מהפראות של אוכל טוב ומפנק. آאאאא冻结 אבא!