פיצה מקמח כוסמין מתכון ב 10 דקות
דמיינו לכם ערב שבת שקט. אתם בבית, נעים ומחמם, ואורחים מתכנסים בביתכם. לפתע, אחת הארוחות הפופולריות ביותר עפה מהמטבח הפרטי שלכם – פיצה, אבל לא סתם פיצה! פיצה מקמח כוסמין. היא מתכון מהיר, בריא ואפילו ממכר. הריח העשיר של הבצק הפריך מתחיל למלא את הבית, והפלא הזה נמס בפה. באיזה מהירות תוכלו להכין פיצה כזו? רק 10 דקות! אז מה דעתכם? בואו נתחיל את המסע שלנו להכנת הפיצה המושלמת!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 2-4
הרכיבים הדרושים
כדי להכין פיצה מדהימה ושמחתנו כולנו, נצטרך כמה רכיבים בסיסיים שיהפכו את הבצק לכל כך עשיר, אוורירי וטעים. אם אתם תוהים מהו המקור של קמח הכוסמין, חשוב לדעת שמדובר בגרגר עתיק שמגיע מבני דודו של חיטת הקמח הרגילה. החלבון שבו עשוי להקל על עיכול הלחם, והפה שלכם דווקא יגיד תודה!
- 250 גרם קמח כוסמין
- 150 מ"ל מים פושרים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כפית שמן זית
- 1/2 שקית שמרית (5 גרם)
- רוטב עגב Tomatoes והעשרה שבחרתם (פיצות אישיות!)
- גבינה צהובה מגורדת (המועדפת עליכם)
- ירקות קלויים או תוספות נוספות (כגון זיתים, פטריות, פפרוני או קליפת לימון)
שלבי ההכנה
הנה איך אפשר להכין את הפיצה המעלפת והמשגעת הזו, ואל תדאגו – הזמן טס!
- בקערה גדולה, ערבבו את קמח הכוסמין, מלח וסוכר.
- הוסיפו את השמרים ואחלה קמצוץ של שמן זית.
- לאט לאט, טיפטפו את המים הפושרים לתוך הקערה תוך ערבוב עם כף עץ, עד שכל החומרים מתאחדים.
- לוש את הבצק במשך 2-3 דקות, עד שהוא חלק ואוורירי.
- כסו את הקערה במגבת והניחו לעמוד 5 דקות.
- חממים את התבנית בתנור על חום גבוה (כ-220 מעלות צלזיוס).
- על משטח מקומח, רדדו את הבצק לעיגול בגובה של 1 ס"מ.
- הניחו את הבצק המוכנות בתבנית החמה.
- מעליו, פרסו את רוטב העגבניות והשפיץ של הגבינה.
- פזרו את התוספות האהובות עליכם – מה שנראה לכם הכי טעים שיש!
- אפו את הפיצה במשך 10-12 דקות, עד שהגבינה נוזלת והיא מזהיבה.
אפשרויות לתוספות ושדרוגים
עכשיו, כשאתם יודעים כיצד להכין בסיס לפיצה, אתם מוזמנים לשדרגו! תוכלו להוסיף עגבניות חתוכות, פטריות, בצל סגול או אפילו רוטב פסטו שיביא כל bite למקום אחר. אם תרצו לגרסה טבעונית, פשוט השתמשו בגבינת טופו במקום גבינה רגילה. רצוי גם לבדוק את השוק ולמצוא גבינות צמחיות מפנקות! פיצה גם יכולה להיות סוג של אמנות – אל תהססו להיות יצירתיים.
שאלות ותשובות
מה היתרונות של קמח כוסמין?
קמח כוסמין פחות מעובד קמח חיטה רגיל. הוא מכיל יותר סיבים תזונתיים, חלבון ומינרלים ולכן בריא יותר.
האם אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום קמח כוסמין?
בהחלט! זה יכול לשדרג את הפיצה בצורה פשוטה, אך קמח כוסמין נותן טעם מיוחד ומיוחד.
מה ניתן לעשות במקרה שאין לי שמרים?
אפשר גם להשתמש ב- סודה לשתייה עם חומץ. זה ייתן לכם גם פיצה נהדרת, רק בלי ההתרוממות.
איזה רטבים כדאי לשים על הפיצה?
מומלץ להשתמש ברוטב פיצה קלאסי, רוטב עגבניות, או אפילו רוטב פסטו לשדרוג מדהים. גם שמן זית עם תיבול יכול לעשות את העבודה.
כמה זמן ניתן לאחסן פיצה מנותחת?
זה תלוי! אם היא מכוסה כראוי, אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים. לחלק מהארוחות המקפיא יהיה ההצלה!
האם אפשר לעשות את הבצק מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הבצק מראש ולהחזיק אותו במקרר עד יומיים. יום לפני ההכנה, הוציאו מהקירור לשעתיים ותחזרו להתחיל כרגיל.
מה הכלים שהם חובה עבור המתכון הזה?
לא הרבה, קערה, כף עץ ותבנית פיצה. פשוט כלים שנמצאים בכל בית!
האם אתם ממליצים על משקה צדדי?
בהחלט! כדאי לתת לפיצה טוויסט קלאסי עם יין אדום או איירי לימונדה בבילוי הקיץ החם.
האם יש אפשרות לגרסה ללא גלוטן?
כמובן! תוכלו להשתמש בקמח אורז ותמונות אחרות שיעניקו לא פחות טעם.
כיצד נביאה את הפיצה למצב הקריספי המושלם?
פשוטו כמשמעו – תנו לבצק להיבש מעט בתנור כמה דקות נוספות.
כל כך הרבה טעמים והרבה אפשרויות מחכות לכם בפיצה המדהימה הזו! נשמע שזה זמן מצוין להתחיל לבשל ולשתף את המתכון המושלם הזה עם החברים ובני המשפחה שלכם – אל תהססו לשתף מעל לכל פלטפורמה חברתית שאתם משתמשים בה!